Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Παρουσιαστής του CNN παραδέχεται ότι ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης εν ωρα εκπομπής.

Ο Don Lemon είναι ένας νέος ταλαντούχος παρουσιαστής του CNN. Σε μια ζωντανή συζήτηση για το σεξουαλικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και αφορά τον επίσκοπο της Georgia, Eddie Long, ο Lemon αποκάλυψε πως όταν ήταν κι αυτός μικρός είχε πέσει θύμα παιδόφιλου.

Όπως αποκαλυπτικά δήλωσε ένας άντρας αρκετά χρόνια μεγαλύτερος από αυτόν είχε προσπαθήσει να του κάνει άνομες πράξεις όταν αυτός ήταν παιδί. Ο Lemon συνέχισε λέγοντας πως δεν το είχε παραδεχτεί ποτέ αυτό ζωντανά στην τηλεόραση ενώ δεν το είχε εξομολογηθεί στη μητέρα του για πολλά χρόνια.

Μετά την εκπομπή ο Lemon έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, πως ευχαριστεί τον κόσμο για τη στήριξη που του παρέχει, πως δεν κατάλαβε πως είπε ότι είπε σε ζωντανή εκπομπή και πως του βγήκε απλά και φυσικά. Κλείνοντας έγραψε πως αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που έχουν βιώσει αρκετά ανήλικα αγόρια.LIFO

Μισούσε τις έξυπνες γυναίκες και βίασε 1000!

«Μισούσα τις έξυπνες γυναίκες και ήθελα να τις εξευτελίσω». Αυτά τα λόγια ξεστόμισε στο δικαστήριο ο 46χρονος Γιόεργκ Π. που βίασε 1.000 περίπου γυναίκες μέσα σε 22 χρόνια.

Η δίκη του 46χρονου, που ενδέχεται να έχει διαπράξει τους περισσότερους βιασμούς και τις περισσότερες απόπειρες βιασμών, ξεκίνησε στο Ντίσελντροφ της Γερμανίας.

Στόχοι του Γερμανού «δράκου» ήταν γυναίκες που ζούσαν μόνες τους. Ο 46χρονος τις παρακολουθούσε για ώρες ή και ημέρες τα σπίτια τους, έως ότου βεβαιωθεί ότι δεν θα είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν βοήθεια.

Μάλιστα, χρησιμοποιούσε συστηματικά και ένα κόλπο δανεισμένο από την ταινία «Η σιωπή των αμνών». Προσποιούνταν ότι είχε σπασμένο χέρι και ζητούσε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα του θύματός του για να της επιτεθεί μόλις εκείνη τον άφηνε να μπει στο σπίτι της.

Ο Γιόεργκ Π. (οι αρχές της Γερμανίας δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το επώνυμό του), πατέρας δύο παιδιών, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων παραδέχτηκε ότι διακατέχεται από «μίσος για τις έξυπνες γυναίκες» και πως ένιωθε «μια ακόρεστη ανάγκη να τις ταπεινώνει και να τις εξευτελίζει» με κάθε μέσον, προκειμένου να τις «εκδικηθεί».

Η ελλιπής του μόρφωση, όπως ισχυρίστηκε ο κατά συρροή βιαστής, του προκάλεσε βαθιά διαταραχή προσωπικότητας και του δημιούργησε την ανάγκη να αυτοεπιβεβαιώνεται σεξουαλικά. Ακόμη και κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στη Λίμνη Κονστάνς στη Νότια Γερμανία, ο «υπεράνω υποψίας» οικογενειάρχης ξεγλιστρούσε με διάφορες δικαιολογίες για να επιτεθεί σε ανύποπτες γυναίκες.

Κατέθεσε ακόμα ότι προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του, κάνοντας πληρωμένο σεξ με ιερόδουλες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Υπέφερα, αλλά δεν μπορούσα να το σταματήσω», είπε στο δικαστήριο.

Συνελήφθη μόλις τον περασμένο Μάρτιο, μετά την αποκάλυψη της ταυτότητάς του μέσω DΝΑ από τηλεοπτική εκπομπή στο Βέλγιο, μια από τις χώρες όπου δρούσε. Αν και οι περισσότερες επιθέσεις έγιναν εντός των γερμανικών συνόρων, ο άνδρας φαίνεται πως είχε επιτεθεί σε δεκάδες γυναίκες στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Η δίκη του αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου και ο μεταλλεργάτης αναμένεται να καταδικαστεί στη μέγιστη ποινή που προβλέπει η γερμανική νομοθεσία, 15 δηλαδή χρόνια κάθειρξης και κατά πάσα πιθανότητα εισαγωγή σε ψυχιατρική κλινική.

Τον πήραν βίντεο σε gay περιπτύξεις και αυτοκτόνησε!

Ένα σύγχρονο δράμα με θύμα έναν δεκαοχτάχρονο Αμερικανό και πρωταγωνιστή το ίντερνετ διαδραματίστηκε στις Η.Π.Α.

Ο Tyler Clementi, φοιτητής του πανεπιστημίου του New Jersey βιντεοσκοπήθηκε από συμφοιτητές του σε ερωτικές του περιπτύξεις με νεαρό άνδρα, οι τελευταίοι δημοσίευσαν το βίντεο στο διαδίκτυο. Όταν το έμαθε σοκαρισμένος αυτοκτόνησε από ντροπή.

Ο νεαρός έπεσε από γέφυρα της περιοχής, αφού πρώτα είχε ενημερώσει τους φίλους του μέσω facebook, είχε γράψει χαρακτηριστικά: «Πέφτω από την γέφυρα συγγνώμη»...

Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε: «Ο Tyler ήταν ένας υπέροχος νέος και εξαιρετικός μουσικός. Η οικογένεια του είναι συντετριμμένη».

Ο Dharun Ravi και ο Molly Wei, που βιντεοσκόπησαν τον άτυχο νέο προς το παρόν τιμωρήθηκαν με κατ' οίκον περιορισμό, ενώ πιθανότατα θα καταδικαστούν σε πέντε χρόνια φυλάκισης.

Ο Steven Goldstein, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του New Jersey, μίλησε για απαράδεκτη εγκληματική ενέργεια και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των δύο φοιτητών.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Βάλτε τον κλόουν στη Βουλή

Σχεδόν βέβαιο είναι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις ότι ο διάσημος βραζιλιάνος κλόουν Τιριρίκα θα κερδίσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ψήφους και θα διεκδικήσει μια έδρα στο Κογκρέσο της Βραζιλίας στις επερχόμενες εκλογές της Κυριακής.

Όμως ένας δικαστής στο Σάο Πάολο απαίτησε από τον υποψήφιο πολιτικό κλόουν να αποδείξει ότι είναι εγγράμματος καθώς αρκετές εφημερίδες σε άρθρα τους υποστηρίζουν ότι ο Τιριρίκα, όπως και ένας στους δέκα Βραζιλιάνους είναι αγράμματος.

O Τιριρίκα, που σημαίνει κατσούφης, έχει κάνει τη διαφορά στην προεκλογική καμπάνια με πολλά χιουμοριστικά σποτάκια στο YouTube που προσελκύουν εκατομμύρια θεατές.

Μερικά από τα σλόγκαν του είναι "Δεν μπορώ να γίνω χειρότερος" ή "Τι ακριβώς κάνει ένας ομοσπονδιακός βουλευτής; Πραγματικά δεν ξέρω, αλλά ψηφίστε με και θα μάθω.".

Το εκλογοδικείο δηλώνει ότι είναι πολύ αργά για να ακυρώσουν την υποψηφιότητά του, ωστόσο διευκρίνισε ότι αν αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να διαβάσει και να γράψει τότε θα χάσει την έδρα του.

Ο Τιριρίκα, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Φρανσίσκο Εβεράλντο Ολιβέιρα Σίλβα, ξεκίνησε να εργάζεται στο τσίρκο σε ηλικία μόλις 8 ετών και τώρα είναι δημοφιλής κωμικός στην τηλεόραση. Είναι ένας από τους πολλούς υποψήφιους που προέρχονται από το χώρο του αθλητισμού και του θεάματος και μάχονται εναντίον έμπειρων πολιτικών για μια από τις 513 θέσεις της Κάτω Βουλής.

Συνολικά στις εκλογές συμμετέχουν 6 χιλιάδες υποψήφιοι από 27 κόμματα.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Μπελάδες για εστιάτορα λόγω μεγάλων μερίδων

Προβλήματα με την τοπική εφορία αντιμετωπίζει ένας εστιάτορας στη Γερμανία, γιατί οι μερίδες με σνίτσελ ή με κοτολέτες από μοσχάρι που ετοιμάζει για τους πελάτες του, σε μια εργατική συνοικία της Σαξονίας, είναι μεγαλύτερες του μέσου όρου.
Ο Γκέρχαρντ Κάλτσοϊερ είπε ότι τα τεράστια σνίτσελ του είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην πόλη Χαμερμπρίκε και πουλάει σχεδόν 70 πιάτα ημερησίως. Είπε ακόμη ότι οι εφοριακοί πιστεύουν πως πουλάει 200 μερίδες την ημέρα, με βάση την ποσότητα του κρέατος που αγοράζει και συνεπώς τον κάλεσαν να πληρώσει περισσότερο φόρο με βάση έναν υψηλότερο αριθμό πωλήσεων.
«Αν πρόσφερα μικρότερες μερίδες στην κανονική τιμή όπως αυτή, δεν θα είχα κανέναν πελάτη γιατί η μερίδα αυτή δεν θα τους χόρταινε», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι οι πελάτες του είναι εργάτες. Ο εστιάτορας διαμαρτυρήθηκε έντονα στην εφορία. Το θέμα του έχει γνωστό στη γερμανική επικράτεια από τα ΜΜΕ και μια εκστρατεία ήδη διεξάγεται υπέρ του.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η χειρότερη εταιρεία στον κόσμο!

Ο διευθυντής της εταιρείας περιφέρεται με πιτζάμες στο γραφείο του, ρεμβάζοντας. Ο αδελφός του (και δεξί του χέρι) τον βοηθάει στο κουραστικό έργο του ρεμβασμού. Και ο «γενικών καθηκόντων» υπάλληλος και φίλος τους κοιμάται μακάρια στον καναπέ. Δεν πρόκειται για μια στιγμή, αλλά για μια ζωή. Τη σύντομη ζωή μιας ασφαλιστικής εταιρείας που έχει στο τσεπάκι την αποτυχία. Και την απολαμβάνει! Θα κάνατε μια ασφάλεια ζωής στην εταιρεία του κυρίου Κάρολ; Αν η απάντηση είναι «όχι», ξανασκεφτείτε το: διότι ο πανέξυπνος, ταλαντούχος λούζερ κ. Κάρολ και η παρέα του αποτελούν τον καλύτερο οδηγό επιβίωσης σ' έναν κόσμο αιχμάλωτο του φόβου και της ανασφάλειας, όμηρο των πιο απάνθρωπων συνταγών επιτυχίας. Δεν είναι αυτό ένα λαμπρό «συμβόλαιο ζωής»;
Επιτυχία είναι η ικανότητα να συνεχίζεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου» είχε πει ο σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ. Για να συμπληρώσει ο Χένρι Φορντ: «Αποτυχία είναι η ευκαιρία να αρχίζεις ξανά, μόνο πιο σοφά αυτή τη φορά». Πρωθυπουργός ο ένας και μεγαλοβιομήχανος ο άλλος, τους ήταν εύκολο να μιλήσουν (εκ του ασφαλούς!) για ένα από τα μεγαλύτερα βάσανα του ανθρώπινου βίου: την αποτυχία. Για να το θέσουμε αντιστρόφως: τι ακριβώς είναι η επιτυχία; Πολλοί την κυνήγησαν, χωρίς να καταφέρουν να δώσουν τον ορισμό. Λιγότεροι την κατέκτησαν, χωρίς και αυτοί να συλλάβουν το βαθύτερο νόημά της.
Πιο εύκολο, αντίθετα, είναι να μιλήσει κανείς για την αποτυχία και τα... ανεπιθύμητα συμπτώματά της. Τα οποία, όμως, δεν είναι κατ' ανάγκην αρνητικά! Αυτό θέλησε να δείξει με μια ταινία του ο ισραηλινός σκηνοθέτης Ρέγκεβ Κόντες, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους στο πρόσφατο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου & Εικαστικών Τεχνών Ecofilms Ρόδου. Πρόκειται για το απολαυστικό «Η χειρότερη εταιρεία στον κόσμο», στο οποίο καταγράφει με πολύ χιούμορ την πορεία της μικρής επιχείρησης που έχει ο πατέρας του προς το φαλιμέντο! Παράλληλα, εξετάζει το επίμαχο ζήτημα της αποτυχίας, φθάνοντας σε κάποια (αναπάντεχα) συμπεράσματα που αποτελούν πραγματικό βάλσαμο για τους... ομοιοπαθείς ανά τον κόσμο!
Τρεις είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ: ο πατέρας του σκηνοθέτη, Κάρολ, ένας καλοσυνάτος άνθρωπος χωρίς ιδιαίτερη έφεση στις μπίζνες. Ο θείος του σκηνοθέτη, Λάτσε, που η συνεισφορά του στην εταιρεία είναι κυρίως η φροντίδα του αδελφού του, και ένας κοινός τους φίλος, ο Μοσέ, του οποίου η δουλειά είναι να κάνει τους άλλους δύο να γελάνε. Και οι τρεις ζουν μόνοι, δεν είναι πλούσιοι και (παρά τη μόρφωση, την εξυπνάδα και το χιούμορ που τους διακρίνει) έχουν ιδιαίτερο ταλέντο στην αποτυχία! Η ταινία, μάλιστα, ξεκινά με την προειδοποίηση του λογιστή ότι η εταιρεία πρόκειται να χρεοκοπήσει... την επόμενη μισή με μία ώρα!
Στο βιβλίο του «Η τέχνη της αποτυχίας», ο άγγλος συγγραφέας (και δημοσιογράφος των λονδρέζικων Τάιμς) Στέφεν Πάιλ δηλώνει ευθαρσώς ότι η επιτυχία έχει σαφώς υπερτιμηθεί, ενώ η πραγματική ιδιοφυΐα βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Σύμφωνα με τον Πάιλ, το να είσαι πραγματικά αποτυχημένος απαιτεί επιδεξιότητα και ιδιαίτερο στυλ. Δηλαδή, ό,τι ακριβώς διαθέτουν οι τρεις πρωταγωνιστές του βραβευμένου ντοκιμαντέρ. Η απόφαση του Ρέγκεβ Κόντες να καταγράψει με την κάμερά του το χρονικό της «χειρότερης εταιρείας στον κόσμο» ωρίμασε όταν είδε την κατάσταση που επικρατούσε στο γραφείο (για την ακρίβεια, ένα δωμάτιο στο μικρό διαμέρισμα όπου μένει ο πατέρας του): τον «διευθυντή» να ρεμβάζει αναπολώντας τα παλιά, το «δεξί του χέρι» να ξεχνά τις δουλειές που πρέπει να κάνει και τον «γενικών καθηκόντων» φίλο τους να κοιμάται τις περισσότερες ώρες στον καναπέ!
Με πολύ χιούμορ, από το οποίο δεν απουσιάζει ο αυτοσαρκασμός, ο σκηνοθέτης περνά συχνά μπροστά από την κάμερα, υποδυόμενος τον εαυτό του. Δηλαδή, το γιο που αναλαμβάνει να σώσει τον μπαμπά από το φαλιμέντο! «Η οικογενειακή μου πραγματικότητα είναι, κατά κάποιον τρόπο, αναποδογυρισμένη. Συνήθως έχουμε έναν πατέρα που φροντίζει το γιο, του διδάσκει πράγματα. Σ' εμάς, αναγκάστηκε να φροντίσει ο γιος τον πατέρα. Και αυτό συνέβαινε από παλιά: θυμάμαι τον εαυτό μου 12 χρονών να λέω στον πατέρα μου: "Μπαμπά, δεν θα 'ταν καλύτερα να κάνεις αυτό έτσι και όχι αλλιώς;" "Σαν να 'χεις δίκιο, παιδί μου!" "Μπαμπά, μήπως είναι ώρα να γυρίσουμε σπίτι;" "Πω-πω, ξεχάστηκα!" - τέτοια πράγματα. Οταν "ένωσε τις δυνάμεις" του (ή, μάλλον, τις αδυναμίες του) με το θείο μου, που μια ζωή ήταν άνεργος, και έναν παλιόφιλό τους που είχε απολυθεί από την προηγούμενη δουλειά γιατί δεν έκανε τίποτα, ένιωσα ότι πρέπει να επέμβω. Η ασφαλιστική εταιρεία που ίδρυσε, με εκείνον διευθυντή και τους άλλους δύο υπαλλήλους, ήταν φανερό ότι πήγαινε για ναυάγιο». Ακόμα και οι δύο προσλήψεις έγιναν... κατ' επίφασιν: «Επισήμως, προσέλαβε το θείο μου και το φίλο του γιατί ήταν άνεργοι. Ανεπίσημα, γιατί κανείς άλλος δεν θα πατούσε το πόδι του στο γραφείο».
Αυτό που φοβόταν ο γιος συνέβη στον πατέρα και στο... ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό! Η εταιρεία εγκαινιάστηκε με περίσσευμα αισιοδοξίας. Μόνο κόκκινο χαλί δεν έστρωσαν στην είσοδο, χωρίς αυτό να αποτελέσει την αιτία που δεν εμφανίσθηκε πελάτης τις επόμενες μέρες! «Ακόμα και να το ήθελε κάποιος, τον αποθάρρυνε ο πατέρας μου. Επαιρνε ένας υποψήφιος πελάτης τηλέφωνο για ασφάλεια ζωής, τον ρωτούσε μερικά πράγματα ο πατέρας μου και στο τέλος του έλεγε: "Μ' αυτά που μου λες, εγώ δεν μπορώ να σου κάνω ασφάλεια. Θα χάσεις τα λεφτά σου γι' αυτόν και γι' αυτόν το λόγο, και δεν θέλω να έχω το κρίμα. Πήγαινε αλλού, αν επιμένεις..." Αυτός είναι ο πατέρας μου, είναι αθεράπευτα έντιμος, λέει πάντα την αλήθεια και το πληρώνει συχνά, αλλά δεν τον νοιάζει».
Οι γλυκύτατοι αποτυχημένοι, ο σκηνοθέτης και η γάτα της εταιρείας. Οι τρεις μπίζνεσμεν δεν έχουν πρόβλημα να παραδεχθούν την αποτυχία τους, αρκεί να μη χρειαστεί να απολύσουν το φίλο τους ή να εξαπατήσουν τον πελάτη τους. Ξέρετε πολλούς επιτυχημένους που θα δίσταζαν να κάνουν κάτι τέτοιο; Οι γλυκύτατοι αποτυχημένοι, ο σκηνοθέτης και η γάτα της εταιρείας. Οι τρεις μπίζνεσμεν δεν έχουν πρόβλημα να παραδεχθούν την αποτυχία τους, αρκεί να μη χρειαστεί να απολύσουν το φίλο τους ή να εξαπατήσουν τον πελάτη τους. Ξέρετε πολλούς επιτυχημένους που θα δίσταζαν να κάνουν κάτι τέτοιο; Ο Ρέγκεβ Κόντες λέει γελώντας πως θέλησε να βάλει τους τρεις... ανεπρόκοπους της εταιρείας στο «μυστήριο πνεύμα» του καπιταλισμού και στην αντίληψη του κέρδους. «Προσπάθησα να πείσω τον πατέρα μου να φορέσει κοστούμι και να μην κυκλοφορεί με τις πιτζάμες στο "γραφείο", το θείο μου να απαντά με επαγγελματικό ύφος στο τηλέφωνο. Του έλεγα: "Πρέπει να μιλάς σαν να βρίσκεσαι στον 70ό όροφο ενός ουρανοξύστη, να νιώθεις σαν προϊστάμενος μεγάλης εταιρείας". Μάταιος κόπος». Το ντοκιμαντέρ εξελίσσεται θυμίζοντας εφαρμογή... οικογενειακού μνημονίου. Ο γιος προτείνει στον πατέρα να απολύσει το χαραμοφάη φίλο. Ενα χαμόγελο είναι η απάντηση που εισπράττει. Στη συνέχεια, προτείνει να αναλάβει αυτός να μιλήσει στο θείο του για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το χαμόγελο του πατέρα του μεγαλώνει. Και όταν δηλώνει στην ομήγυρη ότι θα χρειαστεί να παρθούν δύσκολα αλλά αναγκαία μέτρα, στο χαμόγελο του πατέρα προστίθεται εκείνο του θείου, για να ακολουθήσουν τα γέλια του φίλου τους όταν πληροφορείται τις σχεδιαζόμενες αλλαγές!
«Στην αρχή της ταινίας και οι τρεις εμφανίζονται ως "λούζερ", άξιοι της μοίρας τους» λέει ο σκηνοθέτης. «Αυτή τουλάχιστον ήταν η κεντρική ιδέα της ταινίας όταν ξεκίνησα τα γυρίσματα. Στο τέλος, όμως, βγαίνουν νικητές χάρη στο χιούμορ τους - πραγματική ασπίδα προστασίας σε όλες τις "κακοτυχίες" που οι ίδιοι προκαλούν με την αδράνειά τους. Βγαίνουν νικητές χάρη στην αθεράπευτη αισιοδοξία τους ότι, δεν μπορεί, κάτι θα γίνει και θ' αλλάξουν τα πράγματα. Μέσα από αυτούς μπόρεσα κι εγώ να δω καθαρά τον δικό μου εαυτό: χωμένος στη διαφήμιση και αιχμάλωτος, όπως οι περισσότεροι, διαφόρων φόβων. Φοβάσαι μη χάσεις τη δουλειά σου, φοβάσαι ότι δεν θα έχεις αρκετά λεφτά, φοβάσαι όσα σου επιφυλάσσει το μέλλον. Αυτοί, αντίθετα, απέδειξαν ότι έχουν ξεπεράσει το φόβο. Και τα κατάφεραν επειδή δεν είναι "σοβαροί". Η σοβαρότητα είναι μια κακή συνήθεια, όπως το κάπνισμα. Το να έχεις χιούμορ, να μπορείς να γελάς με όσα σοβαρά (έως τραγικά) σου συμβαίνουν είναι σωτήρια υπόθεση».
Οι τρεις πρωταγωνιστές της «Χειρότερης εταιρείας στον κόσμο» ενθουσιάστηκαν βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα στην οθόνη. Στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, στο Τελ Αβίβ, βλέποντας τους θεατές να ξεκαρδίζονται στα γέλια, είπαν στον Ρέγκεβ Κόντες γεμάτοι υπερηφάνεια: «Επιτέλους, καταφέραμε να κάνουμε κάτι σωστό!»
«Το σημαντικό, νομίζω, είναι να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τη ζωή, παρ' όλες τις αναποδιές και τις αποτυχίες» επισημαίνει ο δημιουργός του βραβευμένου ντοκιμαντέρ. «Λίγο πριν από το τέλος της ταινίας, ο πατέρας μου λέει στο φακό: "Εφθασα σε αυτήν την ηλικία και δεν έχω τίποτα. Μόνο το διαμερισματάκι όπου μένω, τα ρούχα μου και μια γάτα· αυτά είναι όλα. Είμαι, όμως, ακόμα στη ζωή και την απολαμβάνω - με ό,τι και αν κουβαλάει. Ακόμα και τις αποτυχίες μου"».
Βιομηχανία ελπίδων
* Το κυνήγι της επιτυχίας και οι οδηγίες για την επίτευξή της αποτελεί μια τεράστια εμπορική επιχείρηση (πού αλλού;) στις ΗΠΑ. Λειτουργεί με στρατιές νεο-γκουρού που διδάσκουν μεθόδους και ασκήσεις για καλύτερη απόδοση στη δουλειά και στην προσωπική ζωή. Υπολογίζεται ότι ο συνολικός τζίρος αυτού του τομέα ανέρχεται στα 8 δισ. δολάρια ετησίως. Επιτυχία εξασφαλισμένη, αλλά μόνο για τους διδάσκοντες. Κανείς, αντίθετα, δεν δήλωσε ότι κατέκτησε την επιτυχία επειδή διάβασε κάποιον σχετικό οδηγό ή παρακολούθησε ένα σεμινάριο.
* Στο βιβλίο του «The Art of Failure - The Anti Self-Help Guide», ο ψυχίατρος, φιλόσοφος και καθηγητής στην Οξφόρδη δρ Νιλ Μπάρτον εξετάζει τη σχέση του δίπολου αποτυχίας - επιτυχίας. «Τα βιβλία-οδηγοί αυτού του είδους» σημειώνει «εμποδίζουν ουσιαστικά την αυτογνωσία μας. Αυτό που εισπράττουμε τελικά είναι μια νευρική κατάπτωση. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι στις ΗΠΑ το 10% του γενικού πληθυσμού παίρνει αντικαταθλιπτικά. Και ένα σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό λαμβάνει άλλα ψυχοτρόπα φάρμακα. Γιατί συμβαίνει αυτό;» Η απάντηση, σύμφωνα με τον δρα Μπάρτον, κρύβεται στο γεγονός ότι η συνηθέστερη αντίληψη της αυτοβελτίωσης στηρίζεται σε κάποια στερεότυπα ευτυχίας: ωραίο σπίτι, σπορ αμάξι, καλή υγεία, πλούτη. Πράγματα ανέφικτα για πολλούς ανθρώπους. Σύμφωνα με το συγγραφέα, το πραγματικό μονοπάτι για την ευτυχία, άρα την ουσιαστική επιτυχία, δεν βασίζεται στην -πολυδιαφημισμένη- θετική σκέψη. Ούτε κερδίζεται προσπαθώντας να ακολουθήσεις το παράδειγμα της ζωής των επιτυχημένων. «Ξοδεύουμε τον περισσότερο χρόνο και την ενέργειά μας κυνηγώντας την επιτυχία. Ετσι, μας μένει ελάχιστος χρόνος για να σκεφθούμε και να αισθανθούμε, για να βρεθούμε με τον εαυτό μας και με τους γύρω μας. Το αποτέλεσμα είναι να αποτυγχάνουμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο: ως ανθρώπινες υπάρξεις».

Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 7000 άτομα με μπλε αίμα!


Η Αγγλίδα Polly Neti (12 χρονών) είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι, μόνο που το αίμα της είναι στο χρώμα μελιτζάνας. Κατά τη γέννηση της το αιματολογικό κέντρο διαβεβαίωσε τους γονείς ότι το παιδί θα αναπτυχθεί φυσιολογικά.
Όταν ρώτησαν γιατί το αίμα είναι μπλε ; Η απάντηση ήταν απρόσμενη: υπεύθυνο για αυτήν την κατάσταση ήταν το αντισυλληπτικό που έπερνε η μητέρα του κοριτσιού αρκετά χρόνια πρωτού μείνει έγκυος.
Ο γιατρός της Πόλλυ, καθηγητής στο Κέντρο Αιματολογίας του Λονδίνου Efresi Robert, εξήγησε:
«Στον κόσμο υπάρχουν.. περίπου 7000 άτομα των οποίων το αίμα έχει μια μπλε απόχρωση. Αποκαλούνται κυανητικοί από το cyanea (Λατινικά – μπλε). Ο σιδήρος στο αίμα τους, αντικαθίσταται από χαλκό, χωρίς την αλλαγή όμως των λειτουργιών του, το "χρώμα μπλε-ιώδες προέρχεται από τις προσμείξεις χαλκού και σιδήρου ».
Οι επιστήμονες εξηγούν την εμφάνιση κυανητικών με τους νόμους της εξέλιξης.
Στην περίπτωση των φυσικών καταστροφών ή περιβαλλοντικών μεταβολών ή αλλαγή επιδημιών, όταν τα «κανονικά» πεθαίνουν τα «μετατραπόμενα» μένουν ζωντανά και δημιουργούν νέους πληθυσμούς.
Οι κυανητικοί δεν υποφέρουν από τις συνήθεις ασθένειες του αίματος – τα μικρόβια αποτυγχάνουν να επιτίθενται στα κύτταρα του χαλκού. Το μπλε αίμα πήζει πολύ πιο γρήγορα και ακόμη και οι σοβαροί τραυματισμοί δεν προκαλούν αιμορραγία.
Αποδεικνύεται ότι η έκφραση «μπλε αίμα» – είναι ένα σημάδι της ευγενικής καταγωγής – δεν είναι τυχαία. Ορισμένοι από τους ευγενείς ιππότες, των πρώτων αρχαίων ευγενών οικογενειών είχαν όντως μπλε αίμα. Ήταν λόγω της πανοπλίας τους και του χαλκού της.
Ο καθηγητής επίσης τόνισε ότι το μπλέ αίμα, είναι η εξέλιξη του αίματος, καθώς στο μπλέ αίμα δεν επιτίθονται μικρόβια και πήζει ίσως και 3 φορές πιο γρήγορα απο το κανονικό αίμα.

http://neamadata.blogspot.com/2010/09/7000.html#ixzz10TpbvVhz

Χόμπιτ Θα πρωταγωνιστήσουν κοντοί ηθοποιοί μέχρι 1,58 μ

Αγγελία για ηθοποιούς ύψους μεταξύ 1,23 και 1,58 έβαλε σε εφημερίδα του Ουέλινγκτον στη Νέα Ζηλανδία η Wingnut, που σχεδιάζει να γυρίσει δύο ταινίες βασισμένες στο βιβλίο Hobbit του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν μετά την επιτυχία της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Τα Χόμπιτ, μία από τις φυλές στο φανταστικό σύμπαν του Τόλκιν, έχουν ύψος μεταξύ 60 και 120 εκατοστών, και άρα -με αυτά τα κριτήρια- οι ηθοποιοί που θα επιλεγούν θα είναι μάλλον ψηλοί για τους ρόλους.

Το κάλεσμα για τη διανομή γίνεται κυρίως για βοηθητικούς ρόλους, καθώς, όπως και στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, οι ηθοποιοί των κεντρικών ρόλων θα είναι συνηθισμένου ύψους.

Το σχέδιο για τις ταινίες πάντως δεν έχει ακόμη εγκριθεί οριστικά από την, οικονομικά παραπαίουσα, MGM, αλλά η Wingnut θέλει «να αρχίσει να προετοιμάζεται», όπως αναφέρει σχετικά το BBC.

H πρώτη ταινία Hobbit παραμένει ακόμη προς το παρόν άσκηση επί χάρτου: Αρχικά, ο Μεξικανός Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είχε συμφωνήσει να σκηνοθετήσει την ταινία, αλλά αποσύρθηκε μετά από δύο χρόνια καθυστέρησης στην έναρξη των γυρισμάτων. Εικάζεται ότι θα τον αντικαταστήσει ο Πίτερ Τζάκσον, που σκηνοθέτησε την τριλογία του Άρχοντα, αλλά δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη ανακοίνωση
www.tovima.gr

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι δικαιώνεται

Οι υπεύθυνοι της διεθνούς υπηρεσίας αεροπλοΐας αναμένεται τον επόμενο μήνα να επιβεβαιώσουν ότι το Snowbird (όπως το ονόμασαν) πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη πτήση του, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.
Στη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου κοντά στο Τορόντο το Snowbird κατάφερε να διατηρήσει το ύψος και την ταχύτητά του για 19,3 δευτερόλεπτα. Το Πανεπιστήμιο ανέφερε ότι η πτήση έγινε παρουσία ενός υπευθύνου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αεροναυτικής.
Στο παρελθόν και άλλοι έχουν ισχυριστεί ότι κατασκεύασαν μηχανές που πετούσαν σαν πουλιά, όμως οι Καναδοί υποστηρίζουν ότι έχουν στοιχεία από την τηλεμετρία που αποδεικνύουν ότι το ορνιθόπτερό τους δεν «γλίστρησε» απλώς στον αέρα αφού το πέταξαν από ψηλά, αλλά απέκτησε κινητήρια δύναμη από τον άνεμο.
«Αυτοί οι παλιοί ισχυρισμοί δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ. Πιστεύουμε ότι είμαστε οι πρώτοι επειδή ξέρουμε τι χρειάστηκε για να το πετύχουμε», δήλωσε ο αρχιμηχανικός Κάμερον Ρόμπερτσον στη συνέντευξη που έδωσε από το Τότεναμ του Οντάριο, όπου παρουσιάστηκε σήμερα το Snowbird.
«Είναι μία από τις τελευταίες πρωτιές στην αεροπλοΐα» ανέφερε από την πλευρά του ο πιλότος και επικεφαλής του έργου, Τοντ Ράιχερτ.
Το αεροπλάνο είναι πολύ ελαφρύ (ζυγίζει περίπου 47 κιλά) αλλά το άνοιγμα των φτερών του φτάνει τα 32 μέτρα, είναι δηλαδή παρόμοιο με αυτό ενός Μπόινγκ 737. Χρειάζεται βοήθεια στην απογείωση επειδή, για να παραμείνει ελαφρύ, δεν μπορούσαν να τοποθετηθεί επάνω του ο απαιτούμενος εξοπλισμός ώστε να απογειωθεί από μόνο του. Για αυτό το σήκωσε από το έδαφος ένας γερανός, όμως αμέσως μετά ανέλαβε δράση ο πιλότος και με τα πόδια του κινούσε τον μηχανισμό των φτερών.
Στο βίντεο της δοκιμής το αεροπλάνο μοιάζει με... μεθυσμένο πουλί. Σ' αυτήν την πρώτη πτήση κάλυψε απόσταση 145 μέτρων, πετώντας με ταχύτητα 25,6 χιλιομέτρων την ώρα. Έκτοτε όμως παραμένει καθηλωμένο στο έδαφος γιατί έχει σπάσει το σύστημα μετάδοσης της κίνησης.
Να σημειωθεί ότι η πρώτη πτήση των αδελφών Ράιτ, το 1903, διήρκησε 12 δευτερόλεπτα και το αεροπλάνο τους κάλυψε απόσταση 37 μέτρων.
Στα τέλη του 15ου αιώνα ο Ντα Βίντσι είχε σχεδιάσει ένα τεράστιο μηχάνημα σε σχήμα νυχτερίδας που υποτίθεται ότι θα πετούσε κουνώντας τα φτερά του με την κίνηση που θα του μετέδιδε ο πιλότος του.
Σήμερα, οι μηχανικοί πιστεύουν ότι το ορνιθόπτερο του Ντα Βίντσι, που πιθανότατα δεν το κατασκεύασε ποτέ αλλά έμεινε μόνο ως ιδέα στο χαρτί, δεν θα μπορούσε να πετάξει.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Έκλεισαν on-line ραντεβού και αυτοκτόνησαν


Η 34χρονη Joanne Lee ζούσε μόνη της με τις δύο γάτες της. Αντιμετώπιζε προβλήματα ανορεξίας και κατάθλιψης και έπαιρνε φάρμακα.

Ο 35χρονος Steve Lumb ζούσε με τον πατέρα του, εργαζόταν και τίποτα στην συμπεριφορά του δεν προμήνυε ότι είχε σκοπό να αυτοκτονήσει.

Όταν η Lee έβαλε αγγελία σε σελίδα στο ίντερνετ, ότι ψάχνει κάποιον για να αυτοκτονήσει μαζί του ο Lumb απάντησε αμέσως. Λίγες ώρες μετά συναντήθηκαν σε μία βιομηχανική περιοχή έξω από το Έσεξ στην Αγγλία.

Αμέσως μετά την γνωριμία τους έφτιαξαν ένα μείγμα χημικών και δημιούργησαν ένα θανατηφόρο αέριο μέσα στο αυτοκίνητο του Lumb όπου και βρήκαν τραγικό θάνατο. Το τρόπο παρασκευής του θανατηφόρου αερίου είχε βρει η Lee στο ίντερνετ όταν ζήτησε βοήθεια -για το πώς να αυτοκτονήσει- σε ένα blog.

www.enimerwsi.com/

Τα τζιν σκοτώνουν τους… κατασκευαστές τους!

Τα μοδάτα ξεθωριασμένα τζιν σκοτώνουν αυτούς που τα κατασκευάζουν, καθώς η αμμοβολή που χρησιμοποιείται για το εύκολο ξεθώριασμα, είναι υπεύθυνη για την πυριτίαση, μια νόσο των πνευμόνων που προκαλεί βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.

Οι εργαζόμενοι στις κλωστοϋφαντουργίες της Τουρκίαςέρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αυτή την « επαγγελματική απειλή», αφού σύμφωνα με έρευνα που θα δημοσιευτεί στην Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρία στη Βαρκελώνη, την τελευταία δεκαετία η ευρεία χρήση πυριτικής άμμου έχει οδηγήσει σε επιδημία πυριτίασης.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος επιβίωσης των θυμάτων που έχουν προσβληθεί από πυριτίαση είναι έξι χρόνια. Μάλιστα, η επικεφαλής της έρευνας κ . Μπαλκάν, επέστησε την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας,τονίζοντας ότι πρέπει να απαγορευτεί η διαδικασία ξεθωριάσματος των τζιν με αμμοβολή.

Πέθαναν από ασφυξία γιατί η μητέρα τους τα έκλεισε στην ντουλάπα


Δύο παιδάκια πέθαναν από ασφυξία στην Ιντιάνα (βόρεια στις ΗΠΑ), καθώς η 28χρονη μητέρα τους τα έκλεισε μαζί με τα άλλα τρία αδελφάκια τους σε μια ντουλάπα για πολλές ώρες, επειδή ήθελε να πιάσει κουβέντα με έναν γείτονα και τα παιδιά την ενοχλούσαν.

Πρόκειται για την Εντιαν Φάραχ που εξήγησε στην αστυνομία ότι έκλεισε στην ντουλάπα μήκους 1,8 μέτρων και βάθους 60 εκατοστών τα πέντε παιδιά, ένα κοριτσάκι 7 χρόνων, δίδυμα 5 χρόνων, ένα αγοράκι τριών χρόνων και ένα βρέφος έντεκα μηνών, προσθέτοντας ότι μέσα στην ντουλάπα υπήρχαν ρούχα και άλλα πράγματα.

Στη συνέχεια, όπως ομολόγησε στην αστυνομία, έβαλε ένα μεγάλο βαρύ κρεβάτι μπροστά στη ντουλάπα για να μην υπάρχει καμία περίπτωση να βγουν τα παιδιά, ώστε να φύγει από το σπίτι για να πιάσει κουβέντα με το γείτονα της.

Επέστρεψε στο σπίτι της δέκα ώρες αργότερα και όταν άνοιξε την ντουλάπα είδε ότι ένα από τα δίδυμα και το τρίχρονο αγοράκι δεν ανέπνεαν και αυτό που έκανε ήταν να τα βγάλει από τη ντουλάπα και να αφήσει επί άλλες τέσσερις ώρες τα δύο νεκρά παιδιά στο πάτωμα, πριν οι γείτονες πάρουν είδηση το τραγικό γεγονός από τις φωνές της και ειδοποιήσουν έναν συγγενή της και την αστυνομία.

Η 28χρονη γυναίκα απλώς ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι «δεν είναι καλά» και ότι «δεν κατάλαβε πως πέρασε η ώρα». Τα τρία ζωντανά παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι μάλλον τρέφονται λίγο και άσκημα, ενώ είναι όλα τους εξαιρετικά αδύνατα.

Η Εντιαν Φάραχ είναι μετανάστρια από τη Σομαλία και ο σύζυγός της βρισκόταν στο εξωτερικό όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό. Σήμερα στο δικαστήριο όπου άρχισε η δίκη της η 28χρονη μητέρα κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για κακομεταχείριση ανηλίκων.

www.kathimerini.com.cy

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Οι... άνεμοι "ευθύνονται" για το "θαύμα" της "Εξόδου" ...


Μπορεί ο Μωυσής να μην χώρισε τα νερά της Ερυθράς Θάλασσας, αλλά ένας ισχυρός ανατολικός άνεμος που φυσούμε στη διάρκεια της νύχτας είναι πολύ πιθανό να έσπρωχνε τα νερά με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται στα βιβλικά κείμενα και το Κοράνι, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.

Προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης έρευνας για το πώς οι άνεμοι επηρεάζουν τα νερά θαλασσών και λιμνών, έδειξαν ότι ένας ισχυρός άνεμος μπορεί να σπρώξει πίσω τα νερά σε τέτοιο σημείο που ένας ποταμός να ενωθεί με μια λιμνοθάλασσα, επισημαίνουν οι επιστήμονες από το Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικής Ερευνας του πανεπιστημίου του Κολοράντο.

«Οι προσομοιώσεις ταιριάζουν με τις αναφορές της Εξόδου», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Καρλ Ντρους. «Ο χωρισμός των υδάτων γίνεται κατανοητός μέσω της υδροδυναμικής», πρόσθεσε.

Η ομάδα του υπέδειξε ένα πιθανό σημείο νότια της Μεσογείου ως το μέρος που ο Μωυσής οδήγησε τους Ισραηλίτες μακριά από την Αίγυπτο πριν 3.000 χρόνια. Με μακέτες που απεικονίζουν διαφορετική μορφολογία του εδάφους έδειξαν ότι ένας άνεμος που πνέει με 63 μίλια την ώρα, αν διατηρηθεί για 12 ώρες μπορεί να σπρώξει πίσω νερά βάθους δύο μέτρων και να δημιουργήσει για τέσσερις ώρες έναν διάδρομο μήκους 3-4 χιλιομέτρων και πλάτους πέντε.

«Η ιστορία της Εξόδου συναρπάζει τον κόσμο και τον κάνει να αναρωτιέται αν βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία. Η μελέτη αυτή δείχνει ότι η περιγραφή του χωρισμού των υδάτων στηρίζεται στους νόμους της φύσης».

Χωρίζουν και της ζητάει πίσω το νεφρό του


«Χωρίζουμε; Δώσε μου πίσω το νεφρό μου». Δεν είναι τίτλος κάποιας κωμωδίας αλλά μια υπόθεση που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν δικηγόροι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ένας γιατρός, που χωρίζει με τη γυναίκα του, ζητά πίσω το νεφρό που της είχε δωρίσει πριν από λίγα χρόνια!

Ο γιατρός μάλιστα, έδωσε και συνέντευξη Τύπου, για να ανακοινώσει το αίτημα του. Όπως είπε δώρισε το νεφρό του στη σύζυγό του, που το είχε ανάγκη, όμως η γυναίκα έκανε το λάθος να ζητήσει διαζύγιο μετά από 15 χρόνια γάμου.

Οπότε μαζί με τα διάφορα αντικείμενα, που θα πρέπει να χωρίσουν σε τέτοιες περιπτώσεις, ο σύζυγος θέλει να πάρει πίσω και το όργανό του που πλέον όμως βρίσκεται στο σώμα της γυναίκας του. Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου, η σύζυγός του άρχισε να έχει εξωσυζυγική σχέση μετά από τη μεταμόσχευση.

«Ζούσαμε σ' ένα σπίτι εκατομμυρίων, ήμουν καλός σύζυγος, καλός πατέρας και της έσωσα τη ζωή και δεν μετανιώνω γι' αυτά, αλλά ο πόνος μου είναι ανείπωτος τώρα», τόνισε.

Πάντως ο πληγωμένος σύζυγος δήλωσε ότι θα μπορούσε να συμβιβαστεί και ν' αφήσει και το νεφρό στη θέση του, αν λάβει 1,5 εκατομμύριο δολάρια ως αποζημίωση. star.gr

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Νύφη ζητά καλεσμένους για το γάμο της


«Μέλλουσα νύφη, που τελεί τον γάμο της στο Λονδίνο, ζητά αξιοπρεπείς καλεσμένους για να παρευρεθούν στην εκκλησία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την φωτογραφία και το βιογραφικό τους στην εξής διεύθυνση …»

Κάπως έτσι ήταν γραμμένη η αγγελία που ζήτησε να δημοσιευθεί, μια νεαρή από την Ουκρανία, καθώς έψαχνε εθελοντές καλεσμένους για το γάμο της.

Μόνο οι γονείς της μπορούσαν να παραστούν στη γαμήλια τελετή και η κοπέλα που ήθελε ανοιχτό γάμο, έπρεπε να βρει καλεσμένους.

«Τελώ έναν μεγάλο γάμο για σχεδόν 150 καλεσμένους. Ο σύντροφός μου έχει πολλούς συγγενείς να καλέσει στο γάμο. Όσο για εμένα, δυστυχώς όλοι οι συγγενείς είναι στην Ουκρανία και δεν μπορούν να έλθουν. Μόνο οι γονείς μου θα είναι παρόντες», ανέφερε η νύφη. Όπως είπε θα ήταν ευχαριστημένη με 30 αξιοπρεπείς καλεσμένους, οι οποίοι θα έπαιρναν τη θέση των συγγενών της. Επιπλέον ζήτησε εθελόντριες για παρανύμφους.

Αυτοί που κατάφεραν να περάσουν από το… «κάστινγκ καλεσμένων» είχαν ως έπαθλο μια πρόσκληση για τη δεξίωση.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Συνελήφθη για τον έρωτά του με 14χρονη στο Facebook!


Την «πάτησε» κυριολεκτικά από έρωτα ένας 27χρονος Αμερικανός, όταν για… «κακή» του τύχη ερωτεύτηκε μια 14χρονη μαθήτρια.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω διαδικτύου και ο έρωτας του φούντωσε. Τόσο πολύ μάλιστα που ο 27χρονος ήθελε πάση θυσία να αποδείξει ότι η 14χρονη ήταν η γυναίκα της ζωής του.

Έτσι, για να διατυμπανίσουν σε όλους του διαδικτυακούς τους φίλους το χαρμόσυνο γεγονός, οι δυο νέοι άλλαξαν statusστο Facebookκαι από «ελεύθεροι»το μετέτρεψαν σε «δεσμευμένοι» .

Ο 27χρονος μάλιστα ήταν τόσο τυφλωμένος από έρωτα, που έγραφε δημόσια στο προφίλ της αγαπημένης του: « Μακάρι να είχα το δικό μου σπίτι και να μέναμε μαζί. Θέλω να σε βλέπω κάθε μέρα. Δεν έχει σημασία τι ώρα θα είναι και που θα είναι».

Και να ήταν μόνο αυτό; Μικρό το κακό! Ο ερωτύλος Ρόμπερτ Νίκοσον, είπε να πάει ένα βήμα παραπέρα τη σχέση τους και πήρε την 14χρονη μαζί του σε εμπορικό κέντρο ώστε να της αγοράσει το δαχτυλίδι των αρραβώνων τους.

Ο 27χρονος αν και γνώριζε ότι διατρέχει τον κίνδυνο σύλληψης σε περίπτωση που τον «έπιαναν» επ΄ αυτοφώρω οι κάμερες ασφαλείας, το ρίσκαρε και τελικά, συνελήφθη.

Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα, θα βρεθεί και κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο.

Και σαν να μην έφτανε ο «πόνος» του, ο Ρόμπερτ Πάτινσον έχει να αντιμετωπίσει και τον χλευασμό μεγάλης μερίδας siteτων ΗΠΑ,που προτρέπουν τους χρήστες του Facebook να μην εμφανίζουν τις νεαρές αρραβωνιαστικιές τους στο προφίλ τους, διότι ο «μεγάλος αδερφός» παραμονεύει!...
http://networkedblogs.com/85H7B

Άνεργος με… δέκα γυναίκες

Ο Keith Macdonald μπορεί να έχει ήδη οκτώ παιδιά με οκτώ διαφορετικές γυναίκες αλλά  θα γίνει πατέρας για 9η και 10η φορά από διαφορετικές πάντα μητέρες.

Η «συνταγή» δείχνει επιτυχημένη και δεν… αλλάζει καθώς οι μητέρες και τα παιδιά βασίζονται στην βρετανική κρατική πρόνοια για να επιβιώσουν. Έχει υπολογιστεί ότι μέχρι να φτάσουν σε ηλικία 16 ετών όλα τα παιδιά του Keith θα κοστίσουν πάνω κάτω στους φορολογούμενους 1,784,000 ευρώ και κάτι ψηλά.

Ο Macdonald μαστίζεται… από την ανεργία αλλά έχει βάλει στόχους στην ζωή του αφού βέβαια άλλος … και άλλος… πληρώνει τα βαφτιστικά.

Άνεργος πάντα για να μην ξεχνιόμαστε, ξεκίνησε το «σπορ» από τα 15 του όταν για πρώτη φόρα ένιωσε τα οικογενειακά βάρη να συνθλίβουν τα όνειρά του και είπε να γίνει «επαγγελματίας πατέρας».

Έτσι λοιπόν επειδή «την είδε περίεργα» σε αυτή την κοινωνία, θέλει να γίνει ο πρώτος άντρας που θα έχει δέκα παιδιά από δέκα διαφορετικές γυναίκες σε δέκα χρόνια!

Ενώ λοιπόν υπάρχουν καταγγελίες από δύο πρώην φίλες του ότι έχει ακόμα τέσσερα παιδιά στο ενεργητικό του δεν φαίνεται να χολοσκάει πολύ να μην μείνει χωρίς γυναίκα αφού όπου πάει αγαπάει αλλά και… αγαπιέται σφόδρα και είναι και εγγύηση στο αποτέλεσμα.

Άντε μετά να σε πείσει  ο άλλος ότι πάει στην Αγγλία για… σπουδές, τον πιστεύεις;

ΣΟΚ:Ομαδικός βιασμός 16χρονης κάνει το γύρο του Ίντερνετ

Ο ομαδικός βιασμός μιας ανήλικης 16 ετών από τον Καναδά, κάνει το γύρο του διαδικτύου. Το κορίτσι  έχει υποστεί σοκ ενώ οι αρχές δεν έχουν ακόμα καταφέρει να κατεβάσουν το υλικό από το Ίντερνετ, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερος κόσμος να γίνεται θεατής της αποτρόπαιης πράξης του βιασμού.

Η ανήλικη συμμετείχε σε rave party και σύμφωνα με την αστυνομία βιάστηκε ομαδικά από επτά άνδρες. Το κορίτσι  βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, αλλά δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί από τις αρχές, αν της έδωσαν ναρκωτικά με στόχο να τη βιάσουν ή αν τα είχε πάρει μόνη της.

Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι το περιστατικό, όχι μόνο δεν το κατήγγειλαν ή δεν το σταμάτησαν οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι αλλά το φωτογράφιζαν και το βιντεοσκοπούσαν.

 Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο BBC:  «τώρα το θύμα ζεί το δράμα  ξανά και ξανά. Κατεβάζουμε τις φωτογραφίες και ξαφνικά παρατηρούμε  να έχουν μοιραστεί σε άλλες σελίδες, με αποτέλεσμα να τις βλέπει όλο και περισσότερος κόσμος» τόνισε, ενώ πρόσθεσε  ότι «όσοι ανεβάζουν τις φωτογραφίες θα διωχθούν για παράβαση της νομοθεσίας».

  Η αστυνομία συνέλαβε δυο άτομα. Ένα νεαρό  που ανέβασε φωτογραφίες και το βίντεο στο Facebook και ένας 18χρονος  που φέρεται να συμμετείχε στον βιασμό της κοπέλας .

Ο πατέρας της νεαρής  δηλώνει συγκλονισμένος και οργισμένος. «Όλα αυτά μου προκαλούν αηδία. Είμαι εξοργισμένος πέρα από ότι τα λόγια μπορούν να εκφράσουν».

Οι αρχές έχουν μεγάλη δυσκολία στο να ελέγξουν τη κυκλοφορία του υλικού στο διαδίκτυο, ενώ ο αστυνόμος που έχει αναλάβει την υπόθεση δήλωσε : «Δουλεύω στην διερεύνηση σεξουαλικών εγκλημάτων εδώ και χρόνια, ωστόσο πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Οι φωτογραφίες διαδίδονται στο Ίντερνετ σαν πυρκαγιά». Ψυχολόγοι  που παρακολουθούν την 16χρονη δεν μπορούν να τη βοηθήσουν  καθώς  γνωρίζει τι γίνεται με το υλικό του βιασμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνέλθει.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Κανίβαλος βιάζε και στραγγάλιζε γυναίκες

Ο 37χρονος Graham Fisher παραδέχτηκε ότι βίασε και  δολοφόνησε την 40χρονη ClareLetchford και την 75χρονη Berul O’ Connor μετά από 12 ολόκληρα χρόνια!

Ο Graham είναι τρόφιμος της ψυχιατρικής κλινικής Broadmoor και σήμερα καταδικάστηκε να περάσει τουλάχιστον 21 χρόνια στην φυλακή μετά την παραδοχή της ενοχής του για τον θάνατο των δύο γυναικών και για σεξουαλική επίθεση σε δύο ακόμα γυναίκες.

Οι γιατροί που τον παρακολουθούν σε ψυχιατρική κλινική υψίστης ασφαλείας αναφέρουν ότι έχει σαδιστικές σεξουαλικές τάσεις και πάσχει από διαρκείς ψυχολογικές διαταραχές. Τα πτώματα των θυμάτων του βρέθηκαν σε απόσταση 100 μέτρων, μέσα στα διαμερίσματά τους.

Ο  Graham ομολόγησε γιατί όπως είπε : «Δεν άντεχε να ζει κουβαλώντας αυτά που έχει κάνει στο κεφάλι του». Επίσης όμως είπε ότι ένιωθε ικανοποίηση βλέποντας τα φοβισμένα πρόσωπα των θυμάτων του και ότι αφού σκότωσε την Clare Letchford έκοψε ένα κομμάτι από το δέρμα της και το έφαγε!

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

25χρονη έκανε σεξ με 5.000 άνδρες

Μηχανή του σεξ ισχυρίζεται ότι είναι μια 25χρονη από το Έσσεξ, η οποία έκανε σεξ με 5.000 άνδρες, κρατώντας ημερολόγιο για τα... επιτεύγματά της. Οι κανόνες και η προτροπή των φίλων της να δει κάποιον ειδικό, καθώς τη θεωρούν άρρωστη

Η Νίκη Λι από το Έσσεξ είναι μια θηλυκή μηχανή του σεξ, αφού καυχιέται ότι έχει κάνει σεξ με 5.000 άνδρες!
Η 25χρονη υποστηρίζει ότι έχασε ό,τι πολυτιμότερο είχε σε ηλικία 16 ετών και από τότε έχει κάνει σεξ όπου μπορείτε να φανταστείτε. Σε κλαμπ, πάρκα, κινηματογραφικές αίθουσες, μπαλκόνια, αυλές, παραλίες κτλ.
Μάλιστα, κρατά και ημερολόγιο στο οποίο έχει σημειώσει κάθε λεπτομέρεια από τις σεξουαλικές της περιπέτειες με τους 5.000 άνδρες.
Όπως δήλωσε η ίδια "Βάζω έναν αστερίσκο σε αυτούς που ήταν οι καλύτεροι μέχρι τώρα" προσθέτοντας ότι στα 18 της είχε ήδη μετακομίσει από το σπίτι της και είχε ήδη κοιμηθεί με 800 άνδρες, ενώ όταν πάτησε τα 21 ο αριθμός εκτοξεύθηκε στους 2.289 εραστές.
Η αχόρταγη Λι ανέφερε πως ποτέ δεν κάνει σεξ δύο φορές με ένα άνδρα αλλά πάντα one night stands και για να τους αποφύγει τους δίνει ψεύτικο αριθμό τηλεφώνου.
Παράλληλα, όπως διηγείται μια φορά που πήγε διακοπές στη Ίμπιζα συνευρέθηκε με 4 άνδρες μέσα σε ένα βράδυ.
"Έχω δύο κανόνες: ποτέ δεν πάω με άνδρες που είναι δεσμευμένοι και πάντα παίρνω προφυλάξεις", είπε συμπληρώνοντας με νόημα ότι όλα τα άλλα επιτρέπονται.
"Τώρα έχω πάει με 5.000 άνδρες και οι φίλες  μου με συμβουλεύουν να πάω να δω κάποιον ειδικό καθώς λένε πως είμαι εθισμένη στο σεξ". Ε λοιπόν εάν είμαι εθισμένη στο σεξ δε με νοιάζει, περνάω καλά και δεν θέλω να θεραπευτώ!", λέει χαρακτηριστικά.
Εμείς δεν ξέρουμε τι να της ευχηθούμε ως προς τον αριθμό, γιατί τους έχει χιλιάσει από καιρό...

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέλαβαν παπαγάλο που προειδοποιούσε εμπόρους ναρκωτικών


Αστυνομικοί στην πόλη Μπαρανκίγια της Κολομβίας συνέλαβαν έναν… παπαγάλο ο οποίος βοήθησε πολλούς εμπόρους ναρκωτικών και κλέφτες να ξεφύγουν κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Εράλντο την Τετάρτη περίπου 300 αστυνομικοί έφτασαν σε ένα σπίτι της περιοχής καθώς είχαν δεχτεί πολλές καταγγελίες ότι το χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο έμποροι ναρκωτικών και διαρρήκτες.
Μπαίνοντας μέσα στο σπίτι άκουσαν μια φωνή που επαναλάμβανε «Τρέξε, τρέξε, αλλιώς θα σε πιάσει η γάτα». Ο… συναγερμός είχε σημάνει από τον Λορένζο, έναν παπαγάλο που τον είχαν εκπαιδεύσει για να ενημερώνει τους κακοποιούς όταν έφταναν οι αρχές. Όλοι όσοι βρίσκονταν στο σπίτι είχαν προλάβει να διαφύγουν.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το πουλί και το παρέδωσαν σε μια οργάνωση προστασίας των ζώων. Κατάφεραν επίσης να συλλάβουν τέσσερα άτομα ενώ μέσα στο σπίτι βρήκαν 250 μαχαίρια και 1000 δόσεις μαριχουάνας.
Ο αξιωματικός Εντουές Μουνιός, που συμμετείχε στην επιδρομή, είπε στην εφημερίδα ότι ο παπαγάλος ακόμη και μέσα στο περιπολικό που τον απομάκρυνε από το σπίτι συνέχιζε να φωνάζει «Τρέξε, τρέξε».
Στους ρεπόρτερ τηλεοπτικών καναλιών που τον επισκέφθηκαν στο κτηνιατρικό κέντρο όπου φιλοξενείται και τον ρώτησαν τι έλεγε στους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, ο Λορένζο απάντησε στερεότυπα: «Τρέξε, τρέξε, αλλιώς θα σε πιάσει η γάτα…».

Σε δημοπρασία οι gay ερωτικές επιστολές του Όσκαρ Ουάιλντ

Το ιστορικό της οµοφυλοφιλίας του Οσκαρ Ουάιλντ φαίνεται ότι φωτίζουν πέντε άγνωστες επιστολές του που πωλούνται σε δηµοπρασία στις 24 Σεπτεµβρίου στο Λονδίνο. Οι επιστολές, η αξία των οποίων προσδιορίζεται στα 12.000 ευρώ, απευθύνονται στον Ελσάγκερ Βιάν, εκδότη περιοδικού, και περιέχουν ερωτικές προτάσεις. Αυτό θα βοηθήσει τους βιογράφους του Ουάιλντ να προσδιορίσουν καλύτερα χρονικά την εκδήλωση της οµοφυλοφιλίας του που έπαιξε σηµαίνοντα ρόλο στη ζωή, το έργο, ενδεχοµένως και τον θάνατό του.
Τα γράµµατα είναι του 1887.
Την ίδια χρονιά θεωρείται από πολλούς ότι ανέπτυξε για πρώτη φορά οµοφυλοφιλική ερωτική σχέση, αυτή µε τον Ρόµπερτ Μπάλντουιν Ρος, αν και άλλοι υποστηρίζουν πως ενδεχοµένως είχε σχέση ως φοιτητής µε τον ζωγράφο Φρανκ Μάιλς.
Ο Ουάιλντ αργότερα έκανε και φυλακή για την οµοφυλοφιλία του, καθώς οι οµοφυλοφιλικές σχέσεις ήταν τότε ποινικό αδίκηµα, ωστόσο είχε νωρίτερα κάνει και οικογένεια αποκτώντας µάλιστα και δύο παιδιά. «Έλα να δειπνήσουµε στο –Ρagani- της Πόρτλαντ Στριτ», έγραφε ο Ουάιλντ στον Βιάν. «Χωρίς επισηµότητες, µόνο εµείς και ένα µπουκάλι ιταλικό κρασί. Μετά θα καπνίσουµε τσιγάρα και θα µιλήσουµε για το δηµοσιογραφικό άρθρο, θα µπορούσαµε να πάµε στα δωµάτιά σου, εγώ µένω µακριά και τα κλαµπ είναι πολύ θορυβώδη για να µιλήσεις». Ο Βιάν, προς τον οποίο απευθύνονταν οι πέντε επιστολές, ήταν παντρεµένος. Αυτό αναµφίβολα συνέβαλε στο να µείνουν στη σκιά οι επιστολές µέχρι σήµερα, 86 χρόνια µετά τον θάνατο του παραλήπτη τους. TOBLOGTONKYRION

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Κυριολεκτικά στα «σαγόνια του καρχαρία» (Video)

Απίστευτο και όμως αληθινό. Τραγικό θάνατο βρήκε ένας τουρίστας στις Μπαχάμες όταν τον κατασπάραξε ένας καρχαρίας.

Πρόκειται για τον 43χρονο Τζάντσον Νιούτον που ξαφνικά εξαφανίστηκε όταν παραθέριζε στην παραλία όπου είχαν γίνει τα γυρίσματα της γνώστης ταινίας "Τα Σαγόνια του καρχαρία".
 
Ο 43χρονος είχε πάει σε ταξίδι αναψυχής με φίλους του στις 29 του περασμένου Αυγούστου. Ενώ έκανε μπάνιο στην παραλία δεν επέστρεψε ποτέ.  H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Υποδύθηκε την καρκινοπαθή και απέσπασε 21.000 δολάρια

Μια γυναίκα από τον Καναδά προσποιήθηκε την ετοιμοθάνατη καρκινοπαθή προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από ανθρώπους που θα τη συμπονούσαν!

Τελικά, κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 21.000 δολάρια, ωστόσο το σχέδιό της αποκαλύφθηκε και συνελήφθη.
 
Η 23χρονη Άσλεϊ Αν Κιρίλοβ, έλεγε επί μήνες ψέματα ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού. Προκειμένου να γίνει πιστευτή, ξύρισε το κεφάλι της, έκοψε τα φρύδια της, αφαίρεσε τις βλεφαρίδες της και έχασε βάρος!

Ήθελε να μοιάζει όσο περισσότερο μπορούσε με ασθενή που υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία.
Η γυναίκα ισχυριζόταν ότι της απομένουν μόνο λίγοι μήνες ζωής, και είχε κάνει ένα τατουάζ στα δάχτυλά της, με τη φράση «Δεν παραιτούμαι».

Η Κιρίλοβ θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 29 Σεπτεμβρίου, αντιμέτωπη με τέσσερις κατηγορίες για απάτη.

«Ξέρω ότι αυτό που έκανα ήταν λάθος, αλλά προσπαθούσα να τραβήξω την προσοχή του κόσμου επάνω μου. Η ιστορία διαδόθηκε με ξέφρενους ρυθμούς και ξαφνικά όλος ο κόσμος ήξερε για αυτήν», δήλωσε η κατηγορούμενη.

Η Κιρίλοβ είχε υποβληθεί σε θεραπεία για να αντιμετωπιστεί ένας καλοήθης όγκος που παρουσίασε στο στήθος. Ωστόσο, άρχισε να διαδίδει στο περιβάλλον της ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού.

Αρχικά ζήτησε χρήματα από τους γονείς της, οι οποίοι, όμως, δεν της έδωσαν. Στη συνέχεια έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό της. Είπε σε έναν φίλο της ότι σύντομα θα πέθαινε από καρκίνο. Εκείνος την πίστεψε και την άφησε να μείνει στο σπίτι του για αρκετούς μήνες, χωρίς να πληρώνει ενοίκιο. Μάλιστα, η γυναίκα διοργάνωσε φιλανθρωπική εκδήλωση για την ίδια, στην παμπ του πατέρα του φίλου της!

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η Κιρίλοβ άνοιξε μια σελίδα στο Facebook, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να θεραπευτεί από τη δήθεν ασθένειά της. Η σελίδα συγκέντρωσε περισσότερα από 4.000 μέλη, τα οποία της μεταβίβασαν τουλάχιστον 21.000 δολάρια.

Η κατηγορούμενη συνελήφθη στις 6 Αυγούστου και κρατήθηκε για 15 μέρες. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση, μέχρι να δικαστεί.

Κόμπρες μέχρι και σε τουαλέτες!

Τον πανικό και τον τρόμο έσπειραν περισσότερες από 160 κόμπρες, που διέφυγαν από παράνομο εκτροφείο, σε χωριό της Κίνας, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα δηλητηριώδη φίδια «εισέβαλαν» την Τρίτη στους δρόμους, τις δημόσιες τουαλέτες και τις κουζίνες του Σιτζιάο, στη νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Times.

«Η Ζανγκ Ερφέν βγήκε ουρλιάζοντας από τις τουαλέτες όταν δέχτηκε επίθεση από ένα φίδι», διηγείται κάτοικος του χωριού.

Ένας από τους κατοίκους του χωριού, ο Κάι Γιονγκ παραδέχτηκε ότι είχε στήσει παράνομο εκτροφείο φιδιών, με 1.900 κόμπρες, σε ένα από τα παλιά σχολεία της περιοχής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα περισσότερα ερπετά θανατώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν, όμως πέντε ή έξι δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Σάλος με τη διαφήμιση της καλόγριας εγκύου

Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία, μια μέρα πριν από την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου, από διαφήμιση που δείχνει καθολική καλόγρια σε κατάσταση εγκυμοσύνης να τρώει παγωτό μέσα σε ναό.

Στη διαφήμιση γίνεται λόγος για την «τέλεια σύλληψη»-φράση που μαζί με την εικόνα της εγκύου καλόγριας χαρακτηρίστηκε προσβλητική προς τους Ρωμαιοκαθολικούς σύμφωνα με την αρμόδια εποπτική Αρχή Διαφήμισης.

Η Αρχή ζήτησε να σταματήσει η προβολή της συγκεκριμένης διαφήμισης, όμως η εταιρία που την παρήγαγε, Antonio Federici, προειδοποιεί πως θα τοποθετήσει τώρα άλλες αφίσες. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, η διαφημιστική εταιρία επισημαίνει ότι θα συνεχίσει «με το ίδιο θέμα».

«Είμαστε στη διαδικασία διασφάλισης μιας σειράς διαφημίσεων κοντά και κατά μήκος της διαδρομής που έχει προγραμματιστεί να ακολουθήσει ο  Πάπας», επισήμανε εκπρόσωπος της εταιρίας και τόνισε ότι η φράση για τη «σύλληψη» αναφέρεται στην δημιουργία του παγωτού.

«Θέλουμε επίσης να σχολιάσουμε και να αμφισβητήσουμε, χρησιμοποιώντας σάτιρα και χιούμορ, την υποκρισία της θρησκείας και τη στάση της εκκλησίας σε κοινωνικά θέματα», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της εποπτικής αρχής για τις διαφημίσεις, είπε από την πλευρά του ότι οι κανόνες και οι απαγορεύσεις που επιβάλονται πρέπει να εφαρμόζονται. 

Η συγκεκριμένη διαφήμιση δημοσιεύτηκε στις εκδόσεις των περιοδικών The Lady και Grazia.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Θα πετάξετε μπίζνες, ή σε... σέλα;


Μέχρι τώρα ταξιδεύουμε στο αεροπλάνο καθιστοί.
Στο μέλλον ενδέχεται να το κάνουμε... καβάλα, αν βρουν ανταπόκριση στην αγορά τα καθίσματα Skyrider που λανσάρει η ιταλική εταιρεία Aviointeriors.
Στόχος είναι η εξοικονόμηση χώρου και φυσικά η μεγιστοποίηση του κέρδους και μέσο για την επίτευξή του η αντικατάσταση του παραδοσιακού καθίσματος από ένα στενότερο και ελαφρύτερο που μοιάζει λιγότερο με πολυθρόνα και περισσότερο με σέλα.
Σύμφωνα με την Aviointeriors, η υιοθέτηση του Skyrider θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέα θέσης, κάτω από την τουριστική, με οφέλη και για την τσέπη των επιβατών που θα τα επιλέξουν.
Βεβαίως, η άνεση πάει περίπατο, όχι μόνο λόγω της μορφής του καθίσματος αλλά και επειδή προβλέπεται κενός χώρος μόλις 58 εκατοστών ανάμεσα στις σειρές. 
Η εταιρεία υποστηρίζει πάντως ότι τα καθίσματα δεν θα είναι άβολα για τα ταξίδια που κρατούν έως τρεις ώρες. Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα USA Today, εκπρόσωπός της Aviointeriors επικαλέστηκε την εμπειρία των... καουμπόηδων, που περνούν έως και οκτώ ώρες πάνω στ' άλογο, χωρίς πρόβλημα.
Enhanced by Zemanta

Ψάχνουν τη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε στα σκουπίδια αεροσκάφους

Οι αρχές των Φιλιππίνων αναζητούν τη μητέρα του νεογέννητου αγοριού, το οποίο βρέθηκε την Κυριακή πεταμένο μέσα στο καλάθι αχρήστων της τουαλέτας αεροσκάφους της Gulf Air όταν αυτό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μανίλας προερχόμενο από το Μπαχρέιν .
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το νεογέννητο είναι καλά στην υγεία του. «Το βρέφος τώρα το φροντίζουμε εμείς», δήλωσε στο Ρόιτερ η Σίλια Γιανγκό, αξιωματούχος του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και Ανάπτυξης. «Θα αναζητήσουμε τη μητέρα του. Δίνουμε στη μητέρα του μία ευκαιρία να εμφανιστεί».
Ο Οκτάβιο Λίνα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αεροδρομίου Ninoy Aquino είπε ότι οι αρχές ψάχνουν μέσα από τη λίστα επιβατών της πτήσης της Gulf Air για να εντοπίσουν τη μητέρα.
Τα συνεργεία καθαριότητας βρήκαν το νεογέννητο αγοράκι, βάρους τριών κιλών, το οποίο έφερε ακόμη τον ομφάλιο λώρο, καλυμμένο με αίμα και τυλιγμένο με χαρτί.
Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στη Μανίλα κατακλύστηκαν από τηλεφωνήματα ακροατών που προσφέρονταν να υιοθετήσουν το βρέφος, το οποίο οι αξιωματούχοι ονόμασαν Τζορτζ Φράνσις από τα αρχικά του κωδικού της αεροπορικής εταιρίας, όμως η Γιανγκό είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να προσπαθήσει να βρει πρώτα τη βιολογική μητέρα.
«Έχουμε να ακολουθήσουμε μία διαδικασία προτού το βρέφος χαρακτηριστεί εγκαταλειφθέν και ικανό για υιοθεσία», είπε η Γιανγκό προσθέτοντας ότι η κρατική πολιτική είναι να μη χωρίζουν μία οικογένεια.
Enhanced by Zemanta

Βρήκε τον γιό του γυρνώντας με ένα ποδήλατο επί 3 μήνες

Βρήκε τον γιό του γυρνώντας με ένα ποδήλατο επί 3 μήνες


Από τους πολλούς τρόπους που υπάρχουν για να αναζητήσει ένας πατέρας το χαµένο παιδί του, ο Αυστραλός Κεν Τόµπσον διάλεξε ασφαλώς τον πιο ανορθόδοξο: γύριζε στην Ευρώπη επί τρεις µήνες µε ένα ποδήλατο.

Η µέθοδος πάντως αποδείχθηκε αποτελεσµατική: έπειτα από µια Οδύσσεια 90 ηµερών και 6.500 χιλιόµετρα ποδηλασίας σε εννέα χώρες, ο 57χρονος κατάφερε να εντοπίσει τον γιο του στο Αµστερνταµ. Η ιστορία άρχισε το 2008, όταν η πρώην σύζυγός του πήρε ένα αεροπλάνο από την Αυστραλία µε προορισµό τη Φρανκφούρτη κι εξαφανίστηκε µαζί µε τον τότε 3χρονο γιο τους. Την εποχή εκείνη ο Κεν Τόµπσον και η Μελίντα Στράτον είχαν µόλις χωρίσει και διεκδικούσαν και οι δύο την επιµέλεια του Αντριου. «Επί δυόµισι χρόνια δεν ήξερα τι να κάνω. Σήµερα αισθάνοµαι για πρώτη φορά ότι ο Αντριου είναι ασφαλής», δήλωσε ο Τόµπσον στους «Τimes».

Την περασµένη άνοιξη ο απελπισµένος πατέρας πήρε την απόφαση να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα και να επισκεφθεί διάφορες πόλεις της Ευρώπης όπου υπέθετε ότι θα βρισκόταν ο γιος του µε την πρώην σύζυγό του, η οποία µιλούσε αρκετά καλά γερµανικά και γαλλικά. Σκέφτηκε επίσης ότι η ιστορία ενός πατέρα που αναζητά το παιδί του µε ένα ποδήλατο θα συγκέντρωνε τόση δηµοσιότητα ώστε θα τον βοηθούσε στην έρευνά του. Ο Κεν Τόµπσον ξεκίνησε το ταξίδι του από το Λονδίνο και συνέχισε στο Βέλγιο, τη Γαλλία, το Λουξεµβούργο, την Ολλανδία, τη Γερµανία, την Πολωνία και την Τσεχία.

Οταν η Μελίντα Στράτον και ο Αντριου εµφανίστηκαν ξαφνικά σε ένα σχολείο στο Αµστερνταµ, κίνησαν τις υποψίες µιας άλλης µητέρας. Αυτή η έβαλε τις λέξεις «χαµένο παιδί Αυστραλία» στη µηχανή αναζήτησης του Google. Στα αποτελέσµατα περιλαµβανόταν η ιστοσελίδα που είχε δηµιουργήσει για τον σκοπό της έρευνάς του ο Κεν Τόµπσον.

Το επόµενο βήµα της ήταν να στείλει ένα ανώνυµο µέιλ στον πατέρα. «Βρισκόµουν περίπου 50 χλµ. από τη Στουτγάρδη όταν έλαβα το µέιλ. Νόµιζα ότι πρόκειτο για κακόγουστο αστείο», λέει ο Τόµπσον.

Λίγες ηµέρες µετά δέχθηκε ένα τηλεφώνηµα από την αστυνοµία του Αµστερνταµ, η οποία τον ενηµέρωνε ότι είχε εντοπίσει τη µητέρα και το παιδί. Λίγες εβδοµάδες νωρίτερα, ο 57χρονος είχε περάσει περίπου 3 χιλιόµετρα από το σχολείο όπου είχε γραφτεί ο γιος του µε διαφορετικό όνοµα. madata.gr

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Νεογέννητο αγοράκι στα σκουπίδια αεροσκάφους

Ένα νεογέννητο αγοράκι βρέθηκε σε σακούλα απορριμμάτων αεροσκάφους, το οποίο προσγειώθηκε στις Φιλιππίνες προερχόμενο από τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του αεροδρομίου.
Το βρέφος ήταν τυλιγμένο με χαρτί και είχε ακόμη αίμα πάνω του όταν το βρήκαν τα συνεργεία καθαριότητας, δήλωσε η γιατρός Μαρία Τερέζα Αγκόρες, των ιατρικών υπηρεσιών του διεθνούς αεροδρομίου της Μανίλας Ninoy Aquino.
Η σακούλα σκουπιδιών βρισκόταν σε μία από τις τουαλέτες του αεροσκάφους της Gulf Air που εκτελούσε το δρομολόγιο Μπαχρέιν -Μανίλα.
Όπως είπε ο αξιωματικός ασφαλείας του αεροδρομίου Τριστάν Ντιμαάνο, παρατήρησε κάτι να κινείται μέσα στη σακούλα των σκουπιδιών. «Εξεπλάγην που ζούσε το βρέφος. Δεν έκλαιγε καθόλου», είπε ο ίδιος.
Η ιατρική ομάδα του αεροδρομίου έλεγξαν αμέσως το βρέφος ενώ το προσωπικό του αεροδρομίου του αγόρασαν γάλα και ρούχα. «Το βρέφος είναι υγιές και σε καλή κατάσταση», είπε η Αγκόρες και πρόσθεσε ότι το προσωπικό του αεροδρομίου αποφάσισαν να βαφτίσουν το αγοράκι «Τζόρτζ Φράνσις» από τον κωδικό πτήσης της αεροπορικής εταιρίας Gulf Air (GF).
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι γίνονται προσπάθειες να εντοπιστεί η μητέρα του βρέφους, η οποία μπορεί να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη κατηγορούμενη για εγκατάλειψη τέκνου.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Θα περάσει τη Μάγχη χώρις χέρια και πόδια

ΠΑΡΙΣΙ O Φιλίπ Κρουαζόν έχασε και τα τέσσερα άκρα του πριν από 16 χρόνια. Το 2008 δεν μπορούσε να κολυμπήσει ούτε σε πισίνα. Σε λίγες ημέρες ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος άνθρωπος χωρίς άνω και κάτω άκρα που θα διασχίσει κολυμπώντας τα στενά της Μάγχης. Ο 42χρονος άνδρας από τη Δυτική Γαλλία, ο οποίος φέρει το παρατσούκλι «Ιron Μan» (Σιδερένιος), έχασε τα χέρια και τα πόδια του το 1994, όταν μια κεραία τηλεόρασης που προσπαθούσε να επιδιορθώσει ακούμπησε σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος. Αμέσως κεραυνοβολήθηκε με 20.000 βολτ και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό. Ηταν εκεί, στο κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου ο κ. Κρουαζόν πήρε την απόφαση να φέρει σε πέρας ένα εγχείρημα που λίγοι αρτιμελείς τολμούν.
Παρακολουθώντας ένα ντοκυμαντέρ για μια Αγγλίδα που κολύμπησε στη Μάγχη νωρίτερα την ίδια χρονιά, ο κ. Κρουαζόν αποφάσισε να μην αφήσει την αναπηρία του να τον νικήσει.

«Είχα δύο λύσεις μετά το ατύχημα: να πεθάνω ή να αποφασίσω να ζήσω» δήλωσε ο άνδρας στη βρετανική εφημερίδα «Τhe Ιndependent».

«Αποφάσισα να “ξαναφτιάξω” τον εαυτό μου. Είδα αυτό το ντοκυμαντέρ και σκέφτηκα: “Γιατί όχι και εγώ;"» προσέθεσε.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο κ. Κρουαζόν, πατέρας δύο παιδιών, επροπονείτο συστηματικά επί 35 ώρες την εβδομάδα. Στόχος του είναι να κολυμπήσει τα 35 χλμ. μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας μέσα σε 24 ώρες. Για να το επιτύχει θα χρησιμοποιήσει ειδικά σχεδιασμένα προσθετικά πόδια με βατραχοπέδιλα και αναπνευστήρα.

Ο,τι έχει απομείνει από τα άνω άκρα του θα σταθεροποιεί την κολύμβησή του.

Οι περισσότεροι κολυμβητές χρειάζονται περίπου 10 ώρες για να διασχίσουν τα στενά της Μάγχης, με ταχύτητα περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων την ώρα. Ο κ. Κρουαζόν αναμένεται να ολοκληρώσει την αποστολή του σε 20 με 24 ώρες, αφού η ταχύτητά του δεν θα ξεπερνά τα 2,8 χλμ. την ώρα, ενώ θα κάνει τακτικά διαλείμματα του ενός λεπτού για να φάει και να πιει.

Πριν από το ατύχημα, ο κ. Κρουαζόν δεν ενδιαφερόταν καθόλου για την κολύμβηση. Οταν πρωτοξεκίνησε τις προπονήσεις το εγχείρημα φάνταζε ακατόρθωτο. Ομως με τη δύναμη της θέλησης και τη βοήθεια της προπονήτριάς του Βαλερί Καρμπονέλ, ο κ. Κρουαζόν είναι τώρα πανέτοιμος για να ολοκληρώσει τη δύσκολη αποστολή του. Και η υποστήριξη ωστόσο από την οικογένειά του υπήρξε καθοριστική. «Εχω μια μεγάλη οικογένεια και όλοι είναι χαρούμενοι για εμένα» λέει ο κ. Κρουαζόν. Και καταλήγει: « Επειτα από τρία χρόνια που μόνο έτρωγα, κοιμόμουν και κολυμπούσα, επηρεάστηκαν και εκείνοι από τη διαδικασία. Οταν κολυμπάω σκέφτομαι τα παιδιά μου. Με εμπνέουν και με βοηθούν να είμαι δυνατός πνευματικά».

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

H άρρωστη νύφη


Ήθελε να κάνει ένα παραμυθένιο γάμο και να πάει στην Καραϊβική για το μηνά του μέλιτος. Για να το καταφέρει έπρεπε να σκεφτεί κάτι μακάβριο καθότι δεν είχε χρήματα ούτε για το νυφικό… και το κατάφερε.

Εξαπάτησε την τοπική κοινωνία προαστίου της Νέας Υόρκης όπου έμενε, ισχυριζόμενη ότι είχε λευχαιμία στο τελευταίο στάδιο και πολύ σύντομα θα πέθαινε. Έτσι οι πολίτες πλήρωσαν από την τσέπη τους το γάμο και το ταξιδάκι της 23χρονης Τζέσικα Βέγκα και του συζύγου της Μίσελ ο Κόνελ.

Μετά το λαμπρό γάμο τους το ζευγάρι με την επιχορήγηση της τοπικής κοινωνίας έκανε τον μήνα του μέλιτος στο τουριστικό θέρετρο του νησιού Αρούμπα στην ...
Καραϊβική.

Όλα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τον Μισέλ, ο οποίος δήλωσε στην Times Herald-Record ότι η σύζυγός του είπε ψέματα και εξαπάτησε την τοπική κοινωνία.

Η ιδία λέει ότι όλες αυτές τις ανακρίβειες τις λέει ο σύζυγός της καθώς βρίσκονται σε διάσταση και εντός λίγων ημερών θα καταθέσει αίτηση διαζυγίου.
news247
www.enimerwsi.com

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Βρέθηκε η παλαιότερη μπύρα στον κόσμο


Πρόσφατα είχαν βρει την παλαιότερη σαμπάνια στον κόσμο η οποία και ανακαλύφτηκε από δύτες σε ένα ναυάγιο του 18ου αιώνα στα βάθη της Βαλτικής Θάλασσας. Στο ίδιο όμως ναυάγιο ανακαλύφτηκαν και τρία μπουκάλια μαύρης μπύρας που σύμφωνα με πληροφορίες είναι και η παλαιότερη στον κόσμο!!

Ο εργαζόμενος του Μουσείου Kalmar και συμμετέχων στις έρευνες, Μax Jahrehorn, δήλωσε:

“Μόλις έσπασε το μπουκάλι, δημιουργήθηκε αφρός, ο οποίος .γινόταν όλο και περισσότερος. Ήταν κάτι που δεν περίμενα να δω σε ένα ναυάγιο, που παρέμενε στον πάτο της θάλασσας για 200 χρόνια.

Δοκίμασα τη γεύση του υγρού, μου φάνηκε φυσικό να το κάνω. Διέκρινα ένα γλυκόπικρο συνδυασμό, ωστόσο ήταν βέβαιο ότι επρόκειτο για μπύρα. Ίσως όχι αυτή που θα αγόραζα, μιας και προτιμώ τις ελαφρύτερες, ωστόσο καταπληκτική”.

Μετά την ανακάλυψή της, οι δύτες απόλαυσαν λίγη από την μπύρα χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι.

Φαίνεται, πως η θερμοκρασία του νερού σε συνδυασμό με το φως του βυθού, δημιούργησαν το τέλειο περιβάλλον και την πίεση στα μπουκάλια, ώστε το περιεχόμενό τους να διατηρηθεί και να είναι σήμερα έτοιμη.. για σερβίρισμα..networkedblogs.com

Ο ασβός τα πήρε στο κρανίο


Ένας άντρας από τη Νορβηγία χρειάστηκε να καλέσει την αστυνομία όταν επέστρεψε στο σπίτι του και βρήκε έναν ασβό να κοιμάται κάτω από το κρεβάτι του!

Ο εν λόγω άντρας, από τη περιοχή Tonsberg, επέστρεψε αργά σπίτι από την εργασία του και βρήκε τον απρόσκλητο επισκέπτη να κοιμάται του καλού καιρού κάτω από το κρεβάτι του!.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να βγάλουν τον ασβό κάτω από το κρεβάτι αλλά υποχώρησαν όταν το ζώο επέδειξε σθεναρή αντίσταση.

Ο ασβός τα πήρε στο κρανίο από το απότομο ξύπνημα και αφού άρχισε να τρέχει σαν τρελός μέσα στο δωμάτιο τελικά αναποδογύρισε το κρεβάτι και εγκλωβίστηκε κάτω από αυτό!

Η μάχη μεταξύ αστυνομικών και ασβού τελείωσε έπειτα από δύο ώρες και όταν κατέφθασε ένας κτηνίατρος ο οποίος "έριξε" αναισθητικό στο ζώο.
ΑΠΟΨΗ

Αναζητούν σπέρμα στην Ελλάδα


Φαίνεται πως εκτός από τον ήλιο και τις γαλάζιες θάλασσες, η Ελλάδα διαθέτει και άλλους λόγους για να κεντρίσει το ενδιαφέρον αλλοδαπών γυναικών. Για τις Αυστραλές συγκεκριμένα, η χώρα μας αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό για τεχνητή γονιμοποίηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Herald Sun, ο ανδρικός πληθυσμός της Αυστραλίας φαίνεται να μην είναι και τόσο προικισμένος, καθώς οι δωρητές σπέρματος αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση.

Το γεγονός αυτό, αναγκάζει χιλιάδες Αυστραλές κάθε χρόνο να μαζεύουν άρον άρον τα πράγματά τους σε μία βαλίτσα και να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, προς αναζήτηση δυνατού σπέρματος, με κύριες χώρες επιλογής τους την Ελλάδα, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή η αυστηρή νομοθεσία στην Αυστραλία, που απαγορεύει στους δωρητές να παραμείνουν ανώνυμοι και να αμείβονται, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού τους, σε αντίθεση με χώρες του εξωτερικού, όπου οι δωρητές όχι μόνο πληρώνονται αλλά κρατούν και την ανωνυμία τους.

Η Ελλάδα και η Νότια Αφρική αποτελούν επίσης τους πιο δημοφιλείς προορισμούς τεχνητής γονιμοποίσης, καθώς το κόστος της εξωσωματικής αγωγής είναι σχετικά χαμηλότερο απ' ότι σε άλλες χώρες του κόσμου.
Μίκα Κοντορούση  www.enimerwsi.com

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ζουσε 4 μήνες με ένα πτώμα..


Ο σύζυγος της Billie Jean James ζούσε με το πτώμα της συζύγου του για τέσσερις μήνες!

Η Billie Jean James, είχε εξαφανιστεί από τον Απρίλιο και ο σύζυγος της έκανε ότι ήταν δυνατό για να την εντοπίσει. Τι ειδοποίησε την αστυνομία και την έψαχναν με ελικόπτερα και ειδικά σκυλιά, τι προσέφερε 8.000 ευρώ αμοιβή για να εντοπίσει την γυναίκα του... τίποτα, κανένα σημάδι από αυτήν

Μέχρι που ο σύζυγος αφού είδε και απόειδε και πέρασαν και τέσσερις μήνες από την εξαφάνιση της γυναίκας του, πήρε την απόφαση να συμμαζέψει λίγο το σπίτι. Καθαρίζοντας ένα δωμάτιο ανακάλυψε... το πρώτο ίχνος της γυναίκας του, που δεν ήταν άλλο από το… πόδι της.

Ο σύζυγος έπαθε σοκ συνειδητοποιώντας ότι το πτώμα της γυναίκας του ήταν στο σπίτι όλο αυτό το διάστημα που την αναζητούσε. Η αστυνομία δήλωσε ότι τα σκυλιά δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν την νεκρή γυναίκα μέσα στο σπίτι επειδή τα σκουπίδια ήταν τόσο πολλά που κάλυπταν την μυρωδιά της.

Το μόνο... παρήγορο για την Billie Jean James, η οποία ήταν ψυχαναγκαστική ρακοσυλλέκτρια και όσα αντικείμενα μάζευε από τον δρόμο τα συγκέντρωνε στο σπίτι, είναι ότι τελικά πέθανε βουτηγμένη στο… πάθος της.
star

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...