Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Σύνταξη στα 102!

Αποφάσισε να απολαύσει τα γεράματά της Σε ηλικία 102 ετών, μια γυναίκα που εργάζεται ακόμη για την Πολιτεία της Νεμπράσκα... αποφάσισε τελικά να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και να συνταξιοδοτηθεί γιατί ήρθε η ώρα να απολαύσει τα γεράματά της.

Η Σάλι Γκόρντον εργάστηκε για τρεις κυβερνήτες και στα 75 της απέρριψε την πρόταση να συνταξιοδοτηθεί. Αντ' αυτού επέλεξε να αρχίσει μια νέα καριέρα ως κλητήρας στην πολιτειακή Βουλή. Τα τελευταία 27 χρόνια μεταφέρει μηνύματα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και φροντίζει να διατηρείται η τάξη κατά τις ακροάσεις των επιτροπών.
Η κατάσταση της υγείας της δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απόφασή της να αποχωρήσει από την υπηρεσία, είπε η ίδια. "Απλώς αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα", εξήγησε.
Ντυμένη με ένα βαθυκόκκινο μπλέιζερ και ένα φουλάρι στα γκρίζα μαλλιά της, η Γκόρντον είναι πρώην μοντέλο, γνωστή για την αγάπη της στα περίτεχνα καπέλα και τον έντονο τρόπο ζωής.
"Η συλλογή των καπέλων της θα έκανε τους Άγγλους αριστοκράτες να κοκκινίσουν από ντροπή", είπε ο γερουσιαστής Μπραντ Άσφορντ, που γνωρίζει την Γκόρντον από το 1987.
Η Γκόρντον μεγάλωσε στο Φορτ Κόλινς του Κολοράντο αλλά στην εφηβεία της η οικογένειά της μετακόμισε στο Λίνκολν της Νεμπράσκα. Εκεί είδε με τα μάτια της τους Ιταλούς τεχνίτες που τοποθετούσαν τα μαρμάρινα πατώματα του Καπιτώλιου -- το κτίριο όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα είναι κατά 23 χρόνια νεώτερό της.
Πέρσι η οργάνωση "Η εμπειρία μετράει" -- μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθάει ηλικιωμένους να βρίσκουν δουλειά -- ανακήρυξε την Γκόρντον "Διακεκριμένη Γηραιότερη Εργαζόμενη" των ΗΠΑ.
Η Γκόρντον είπε ότι η τελευταία ημέρα της στη δουλειά θα είναι πολύ συγκινητική. "Προσπαθώ να ζω την κάθε στιγμή. Ο Θεός δεν μας έδωσε κουμπί για να γυρνάμε πίσω. Μας έδωσε μόνο κουμπί για να σταματάμε και για να προχωράμε. Είμαι ακόμη νέα. Θέλω να απολαύσω τη σύνταξη", τόνισε.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Κατέρρευσε η μίση πολυκατοικία

Το κτίριο στην φωτογραφία καταστράφηκε δυο μέρες αφότου οι κάτοικοι είδαν τις ρωγμές.

Οι 28 οικογένειες που ζούσαν... στο συγκεκριμένο κτίριο στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας, είναι πια άστεγοι και όπως λένε γι’αυτό φταίνε οι κακοτεχνίες αφού δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι προκάλεσε το κακό.

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ζούσε 20 χρόνια με μια σφαίρα στο κεφάλι

Ο Κινέζος επί 2 δεκαετίες ζούσε με μια σφαίρα στο κρανίο δίχως να γνωρίζει κάτι μέχρι που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ύστερα έντονη κρίση επιληψίας.

Ο άνδρας υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ακτινογραφίες με τους γιατρούς να 
 διαπιστώνουν πως στο κεφάλι του είχε σφηνωθεί μια σφαίρα. 

Ρωτώντας τον για ποιο λόγο υπήρχε η σφαίρα στο συγκεκριμένο σημείο ο άνδρας απάντησε πως το 1988 είχε διαπεράσει κάτι το κεφάλι του νομίζοντας ότι ήταν αντικείμενο από σφεντόνα.

Ο Γουανγκ είναι πλέον πανευτυχής μετά την επιτυχημένη επέμβαση στο κεφάλι του.

news247.gr

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Είναι 7 ετών, αλλά παραμένει μωρό!

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2004 όμως έχει το ίδιο σχεδόν μέγεθος με τη νεογέννητη αδερφή της. Η Gabby Williams από τη Βρετανία πίνει ακόμα γάλα από το μπιμπερό και το μόνο που αναπτύσσεται στο σώμα της είναι τα ξανθά μαλλιά της. Και ενώ εκείνη παραμένει μικροσκοπική...
 τα 4 αδέρφια της, η 7χρονη Sophia, ο 4χρονος Anthony, η 3χρονη Aleena και η νεογέννητη Myah αναπτύσσονται κανονικά, σύμφωνα με την Daily Mirror.

«Ακόμα αγοράζουμε για την Gabby ρούχα για μωρά από 0-3 μηνών» λέει η μητέρα της Mary. Όταν γεννήθηκε η Gabby έμεινε στη μονάδα φροντίδας νεογνών για 40 μέρες, παλεύοντας να τραφεί. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι συνέβαινε και μάλιστα έδιναν στους γονείς λίγες μέρες ζωής, η οποία έχει και προβλήματα όρασης. Οι γιατροί έκαναν τεστ στα χρωμοσώματά της για πολλαπλά ιατρικά προβλήματα, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν κάτι ασυνήθιστο, αν και οι εξετάσεις είχαν δείξει ότι ο μπροστινός λοβός της ήταν διαφορετικός από των υπόλοιπων ανθρώπων και δεν είχε τις χαρακτηριστικές πτυχές που έχει σε φυσιολογικές συνθήκες.

«Τον πρώτο καιρό ανησυχούσαμε πολύ. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να μας δώσουν καμία συμβουλή γιατί δεν είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν. Δεν ξέραμε τι θα συμβεί ή αν η Gabby θα επιβίωνε» λέει η μητέρα της.

Οι γιατροί την εξέτασαν για μια χρωμοσωματική ανωμαλία, την Trisomy 18, που συνήθως είναι θανατηφόρα για τα μωρά, αλλά και για το σύνδρομο Walker-Warburg που προκαλεί εγκεφαλικές ανωμαλίες και προβλήματα στην όραση. Παρόλα αυτά κανένα από τα χρωμοσώματά της δεν ήταν αφύσικα.

Αν και 7 ετών η μικρή πίνει ακόμα από το μπιμπερό και φοράει πάνα γιατί το ουροποιητικό της σύστημα δεν λειτουργεί σωστά. Κάθε μήνα ένας φυσικοθεραπευτής επισκέπτεται την οικογένεια για να κάνει ασκήσεις στην 7χρονη και ένας δάσκαλος από ένα σχολείο τυφλών και κουφών πηγαίνει για να διαβάζει στην Gabby, να της παίζει μουσική και να τη διασκεδάζει.

flashnews.gr
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Βροχή από πεφταστέρια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής

Μια νέα βροχή από «πεφταστέρια», τις Λυρίδες, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν οι ξενύχτηδες... στο βόρειο ημισφαίριο -και στην Ελλάδα, τις επόμενες μέρες, με αποκορύφωμα τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής (έως και τα χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου), στο μέτρο που οι καιρικές συνθήκες διευκολύνουν την παρατήρηση του ουρανού.

Αυτή η βροχή διαττόντων, η ένταση της οποίας είναι μάλλον απρόβλεπτη, καθώς ποικίλει από χρόνο σε χρόνο, αν και γενικά δεν θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές του έτους, οφείλεται στη «διασταύρωση» της τροχιάς της Γης με τα απομεινάρια σωματιδίων σκόνης του κομήτη Θάτσερ (C/1861 G1).

Η βροχή φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό της Λύρας, από όπου έχει πάρει και το όνομά της, και κυρίως από τον αστέρα Βέγα (Άλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο της Λύρας και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.

Οι Λυρίδες παρατηρούνται συνήθως από τις 16 έως τις 25 Απριλίου και ο ωριαίος ρυθμός πτώσης τους δεν ξεπερνά τις 15 έως 20 την ώρα κατά το αποκορύφωμα του φαινομένου στις 21-23 Απριλίου. Πέρα από αυτές τις τρεις νύχτες, οι Λυρίδες δεν παράγουν περισσότερα από ένα έως δύο μετέωρα την ώρα στο νυχτερινό ουρανό.

Κατά την κορύφωση, οι παρατηρητές έχουν την καλύτερη ευκαιρία παρατήρησης αργά τη νύχτα, λίγο πριν το πρώτο φως της αυγής. Επειδή πάντως η σελήνη, φέτος, θα είναι γεμάτη κατά τα τρία τέταρτα, το φως της θα «σκεπάζει» σε ένα βαθμό τα «πεφταστέρια», ανάλογα και με τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες.

Σποραδικά, οι Λυρίδες δημιουργούν «μπάλες φωτιάς», δηλαδή μετέωρα πιο φωτεινά και από τον πλανήτη Αφροδίτη. Η παρατήρηση των μετεώρων γίνεται καλύτερα με γυμνά μάτια, παρά με κιάλια ή με ερασιτεχνικά τηλεσκόπια, γιατί τα τελευταία περιορίζουν το οπτικό πεδίο στον ουρανό.

Οι Λυρίδες καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 687 πΧ από τους Κινέζους και αποτελούνται από μικροσκοπικά σωματίδια, με βάρος περίπου ενός γραμμαρίου. Αποτελούν τμήμα της ουράς ενός κομήτη, που πέρασε κοντά από τη γη το 1861 και τον ανακάλυψε ο αμερικανός Α. Θάτσερ. Ο κομήτης εκτιμάται ότι θα ξαναπεράσει κοντά από τον πλανήτη μας το 2276, καθώς η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 415 χρόνια.

Τα απομεινάρια από την ουρά του έχουν παραμείνει στο διάστημα μετά το τελευταίο πέρασμά του, τον 19ο αιώνα, και συνεχίζουν κάθε χρόνο να προκαλούν τη «βροχή» των Λυρίδων. Κατά καιρούς, αλλά όχι συχνά, δημιουργούνται θεαματικά αποτελέσματα, όπως το 1803 (με 500 μετέωρα την ώρα) και, πιο πρόσφατα, το 1982 (μέχρι 100 μετέωρα ανά ώρα). Ορισμένοι αστρονόμοι εκτιμούν ότι η επόμενη θεαματική βροχή Λυρίδων θα λάβει χώρα το 2040-41.

skai.gr

Σέρρες: Στα δικαστήρια γιατί της έκλεβε τα εσώρουχα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Σίγουρα τα όσα θα έχει ακούσει ένας δικαστής στην καριέρα του γεμίζουν... εγκυκλοπαίδεια και οι ίδιοι είναι συνηθισμένοι στις πιο απίθανες κατηγορίες και δικαιολογίες!

Είναι όμως και κάποιες φορές που ακόμη και αυτοί τραβούν τα μαλλιά τους με αυτά που ακούν!
Η πρόεδρος και τα μέλη του Τριμελούς Πλημμειολειοδικείου Σερρών δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν κλήθηκαν να λύσουν τη διαφορά δύο γυναικών που η μία κατηγορούσε την άλλη ότι... της έκλεβε τα εσώρουχα!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο, η κατηγορούμενηέπαιρνε από την απλώστρα της γειτόνισσας της τα στρινγκ και διάφορα άλλα εσώρουχα! Η ίδια, όμως, αρνήθηκε τις κατηγορίες και πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τη μηνύτρια ότι αυτή ήταν η οποία έκλεβε τα δικά της στριγνκ!

Η πρόεδρος του δικαστηρίου είχε ήδη αρχίσει να χάνει την υπομονή της όταν συμβούλεψε σε αυστηρό ύφος τις δύο γυναίκες να δείξουν διάθεση συμβιβασμού και να σταματήσουν να αλληλοκατηγορούνται τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο ένα ολόκληρο δικαστήριο με τεράστιο φόρτο εργασιών να ασχολείται με εσώρουχα και στρινγκ!

Η υπόθεση τελικά αναβλήθηκε μετά από αίτημα της μηνύτριας!

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ζευγάρι αποκτά δίδυμα κατα...συρροην

Τρία χρόνια μετά τη γέννηση των δίδυμων γιών τους, Ντιέγκο και Αρμάνι,απέκτησαν και δίδυμες κόρες! Ένα ζευγάρι,όχι μόνο απέκτησε δύο σύνολα πανομοιότυπων διδύμων, αλλά τα δίδυμα αγόρια και τα δίδυμα κορίτσια έχουν γενέθλια την ίδια ημερομηνία.

Ναι καλά διαβάσατε! Ένα ζευγάρι από τη Βρετανία οι Tracey και Davood Bageban 3 χρόνια μετά τη γέννηση των δίδυμων γιών τους στις 27 Φεβρουαρίου, την ίδια ακριβώς ημερομηνία απέκτησαν και δίδυμες κόρες.

ο Bageban εργάζεται πολλές ώρες ως διευθυντής καταστήματος προκειμένου να τα βγάλει πέρα οικονομικά ενώ συμβάλλει ενεργά και στην φροντίδα των παιδιών.Όπως λέει μπορεί να κουράζεται πολύ αυτός και η σύζυγός του όμως όταν βλεπουν πόσο αγαπημενα και δεμένα είναι τα παιδιά τους μεταξύ τους,τα ξεχνάνε όλα.

Η ιατρική κοινότητα μιλάει για μία σπάνια περίπτωση αφού μόνο το 30 τοις εκατό των διδύμων είναι ταυτόσημες και η πιθανότητα 2 σετ που γενιούνται την ίδια ημερομηνία είναι μία στα δεκαεφτα εκατομμύρια.

Ένα είναι πάντως σίγουρο, το ζευγάρι δεν θα πρεπει να θυμάται πολλές ημερομηνίες και ούτε πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τα γενέθλια των παιδιών του. Ηδη από τώρα σκέφτονται το πάρτυ που θα διοργανώσουν στις 27 Φεβρουαρίου


star.gr

Ενοικιάστε ολόκληρη χώρα για μία βραδιά!

Επιτέλους! Οι «θεοί» εισάκουσαν τις προσευχές 10 εκ. Ελλήνων που έχουν πει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους... «ας γινόμουν έστω μία μέρα πρωθυπουργός» και έδωσαν «λύση»!

Το Λιχτενστάιν, αυτή η μικρή χώρα των Άλπεων, μπορεί να γίνει το «βασίλειο» σας για μία ημέρα! Βουνά, δρόμοι, κάστρα, όλα υπό τον έλεγχό σας για μία βραδιά αρκεί να έχετε να διαθέσετε περίπου 45.000 ευρώ (70.000 δολάρια)!

Όσο και να γελάσετε ή να μονολογήσετε ότι σας «δουλεύουμε», είναι πέρα για πέρα αλήθεια και μάλιστα οι αξιωματούχοι του κράτους έχουν ήδη κάνει ενεργή την προσφορά με τη βοήθεια του διεθνούς τουριστικού δικτύου Airbnb (γνωστού και ως «eBay της γης») και σε συνεργασία με το Xnet, µία εταιρεία µάρκετινγκ του Λιχτενστάιν!

Όπως προβλέπει συμφωνία και γίνεται γνωστό από την ιστοσελίδα της Airbnb, οι προσωρινοί πρωθυπουργοί/βασιλιάδες/άρχοντες (όπως θέλετε μπορείτε να αποκαλείτε τον εαυτό σας… εξοχότατοι!) του Λιχτενστάιν θα τιμώνται με την άφιξή τους με μία σεμνή τελετή στο Κοινοβούλιο όπου και τους δίνετε συμβολικά το κλειδί της χώρας!

Μη νομίζετε, όμως, ότι οι… «παροχές» και τα προνόμια σταματούν εδώ! Οι προσωρινοί ιδιοκτήτες του Λιχτενστάιν μπορούν να διοργανώσουν και παρελάσεις προς τιμήν τους αλλά και να ονοματίσουν προσωρινά μία οδό της πόλης για να τιμήσουν το… πετυχημένο πέρασμά τους από την αρχηγία του κράτους!

Φυσικά ο ιδιοκτήτης ενός κράτους πρέπει να μείνει και στο ανάλογο μέρος. Έτσι, οι ταξιδιώτες θα έχουν στη διάθεσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαµονής τους το κελάρι του πρίγκιπα της χώρας και θα απολαμβάνουν το γεύµα τους µε θέα το κάστρο της Βαντούζ. Να είστε σίγουροι ότι το απολαύσετε με την ησυχία σας καθώς περισσότεροι από 100 αστυνομικοί θα σας προστατεύουν από κάθε κίνδυνο!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να δεσμευτείτε πως θα μείνετε από 2 βράδια και πάνω, γιατί (στο κάτω-κάτω της γραφής) δε γίνεται να μπει σε τέτοια φασαρία ολόκληρο κράτος για μία μόνο ημέρα!
Enhanced by Zemanta

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Horse Surfing - Σερφ με τη βοήθεια αλόγου

Το νέο τρεντ για υψηλές δόσεις ανδρεναλίνης έρχεται από το δημιουργό του Kite Surf και φέρει το όνομα "Horse - Surfing". Οι σέρφερς καλούνται να διασχίσουν τα κύματα με ταχύτητες έως και ...
56 χλμ/ώρα, ενώ συνδέονται με ειδικό σκοινί με καλπάζων επιβήτορα.

Αν έχετε βαρεθεί τα κοινά και καθόλου πρωτότυπα πλέον χόμπυ, ίσως η νέα μανία στη δυτική ακτή του Ατλαντικού σάς συναρπάσει και μυηθείτε στον κόσμο του λεγόμενου Horse - surfing.
Δημοφιλές στο Baule της Γαλλίας, το σέρφ με τη βοήθεια αλόγου, μετράει ήδη εκατοντάδες φανατικούς που σπεύδουν καθημερινά να αναμετρήσουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους τόσο με τα κύματα, όσο και με τις ταχύτητες που αναπτύσσουν τα άλογα.
Οι σέρφερς καλούνται να διασχίσουν τα κύματα με ταχύτητες έως και 56 χλμ/ώρα, ενώ συνδέονται με ειδικό σκοινί με καλπάζων επιβήτορα. Η νέα τρέλα που ανεβάζει στα ύψη την αδρεναλίνη και προκαλεί σίγουρα δυνατές συγκινήσεις δημιουργήθηκε από τον Harold Quinquis, τον ίδιο άνθρωπο που επινόησε το Kite - surfing.

"Έχουμε φίλους που κατεβαίνουν στην παραλία με τα άλογά τους και απολαμβάνουν τη νέα εμπειρία, καλπάζοντας στα κύματα", είπε ο κ. Quinquis.
"Δεν μπορείτε να πάτε τόσο γρήγορα με τη χρήση μιας απλής σανίδας του surf, όσο μπορείτε να πάτε με ένα άλογο. Οπότε σκέφτηκα ότι η δυνατότητα αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί. Και έτσι γεννήθηκε η ιδέα", συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο κ. Quinquis παραδέχτηκε ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα δύσκολο άθλημα και ότι ήταν δύσκολο να συνηθίσει στην αρχή, ωστόσο, "'οταν εξοικειωθείς, το συναίσθημα είναι φανταστικό". Θα μπορούσε λοιπόν το horse-surfing να πάρει μέρος στο Melbourne Cup;
enimerwsi.com
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αυτοκτόνησε στα 102 του χρόνια γιατί έπρεπε να φύγει από το σπίτι του

Japan Earthquake & Tsunami Damage (02RTR2JQRS)Image by Kordian via Flickr
Ένας Ιάπωνας 102 ετών κάτοικος χωριού κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα αυτοκτόνησε επειδή, όπως δήλωσε η οικογένειά του, έπρεπε να εγκαταλείψει το σπίτι του, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.
 
Ο άντρας αυτός ήταν ο γηραιότερος κάτοικος του χωριού Ιιτάτε, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο και μέσα στη διευρυμένη ζώνη αποκλεισμού, που αποφασίστηκε την Δευτέρα.
 
Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε την επέκταση της ζώνης αποκλεισμού γύρω από το εργοστάσιο εξαιτίας των υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.
 
Την ίδια ώρα η ιαπωνική κυβέρνηση ανίχνευσε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας σε ποικιλίες λαχανικών που προέρχονται από καλλιέργειες σε περιοχές προσκείμενες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στη βόρειο-ανατολική Ιαπωνία, αλλά και σε ιχθυοαλιεύματα από νερά κοντά στην τοποθεσία του πυρηνικού ατυχήματος, όπως αναφέρουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Στο Κατάκολο Ηλείας, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο μουσειακό χώρο, φιλοξενείται και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου η πληρέστερηη σε ολόκληρο τον κόσμο έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας....

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά περιλαμβάνει 200 περίπου αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα μηχανισμών και επινοήσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος που καλύπτουν την περίοδο από το 2.000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Τα εκθέματα (με έρευνα, μελέτη και κατασκευή του εκθέτη) συνοδεύονται από επεξηγηματικές πινακίδες και αφίσες με πολλές πληροφορίες, αναλυτικά σχέδια, φωτογραφίες και πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές (στα ελληνικά και αγγλικά) ενώ ορισμένα εκθέματα είναι διαδραστικά.

Υπάρχουν σταθμοί προβολής βίντεο και κινούμενων σχεδίων επίδειξης της λειτουργίας των μηχανισμών ενώ υπάρχει προβολή ντοκιμαντέρ όπου εξηγείται η λειτουργία και η σημασία των μηχανισμών. Η έκθεση πληροί όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις της Παιδαγωγικής και Μουσειακής Αγωγής ώστε να δρα πολυεπίπεδα ως προς το μέγεθος της αρχαίας ελληνικής τεχνολογικής σκέψης και τεχνικής τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Πολλά από τα εκθέματα και τις μελέτες στις οποίες στηρίζεται η κατασκευή τους έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί περιοδικές εκθέσεις του μουσείου στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως α) στην Κύπρο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας, του Τεχνικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ιδρύματος Λανίτη, β) στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Ζ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Αρχαίας Ολυμπίας με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, γ) στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου, κ.ά.


ΣΕΡΡΕΣ: 30χρονος παρίστανε την καθηγήτρια, για να παραπλανήσει 13χρονη

Για αποπλάνηση ανηλίκου, μέσω διαδικτύου κατηγορείται ένας 30χρονος, Σερραίος, όταν μετά από έρευνα που έγινε σπίτι του από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής, διαπιστώθηκε ότι συνομιλούσε με 13χρονη παραπλανώντας την ότι είναι «καθηγήτρια μαθηματικών».

Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν η υποψιασμένη μητέρα της 13χρονης απευθύνθηκε στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και γνωστοποίησε τη συνομιλία της κόρης της με την... άγνωστη υποτιθέμενη καθηγήτρια. 

Μετά από την ψηφιακή έρευνα που ακολούθησε, εξακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά στοιχεία του δράστη, ο οποίος κατά την εξέτασή του, παραδέχθηκε ότι εισέρχονταν σε προγράμματα ανταλλαγής μηνυμάτων και ότι συνομιλούσε με την 13χρονη.

Εις βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου μέσω διαδικτύου, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αστυνομικού διευθυντή Σερρών, Στέφανο Μάνταλο, ο φερόμενος ως δράστης, δε συνελήφθη, λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ένας θησαυρός στο βυθό του Κρητικού Πελάγους .

Diving pictureImage via WikipediaΚειμήλια, ιερά λείψανα και πολύτιμα σκεύη αιώνων βγαίνουν στην επιφάνεια
Ένας θησαυρός που θα προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον αποκαλύπτεται τις τελευταίες ώρες καθώς το βαρύτιμο σεντούκι των μυστικών ανοίγει στο βυθό του Κρητικού Πελάγους .
Η μια από τις δύο χαμένες γαλέρες του Φραντσέσκο Μοροζίνι, που ναυάγησαν ανοικτά της Κρήτης μεταφέροντας τα κειμήλια από τον Χάνδακα, λίγο πριν η πρωτεύουσα της Κρήτης πέσει στα χέρια των Τούρκων μετά την αυλαία της πλέον μακροχρόνιας πολιορκίας που έχει καταγράψει η ιστορία, εντοπίστηκε. Οι επιστήμονες αναρριγούν στη σκέψη και μόνο των γνώσεων που περιμένουν τους ανασκαφείς της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων που θα πιάσουν δουλειά από την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα Κρήτη». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Επέζησε μετά την πτώση από τον 9ο όροφο

Ήταν λίγες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα. Ο Angelo Nicotra από το Μπίρμιγχαμ της Βρετανίας είχε πάρει υπνωτικό χάπι και δεν θυμάται πώς κατάφερε να φθάσει στο παράθυρο και να πηδήξει στο κενό από τον ένατο όροφο. 
 
Ο 22χρονος άνδρας επέζησε μετά την πτώση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένα 14 κόκαλα και σοβαρά κατάγματα σε όλο το σώμα του. 
 
Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι που ο Angelo δεν πέθανε ακαριαία και τον έθεσαν σε τεχνητό κώμα για να τον βοηθήσουν να επιβιώσει, ενώ τον εγχείρισαν οκτώ φορές. Ακόμη έχει ατσαλένιες λάμες μέσα στο σώμα του, που τον βοηθούν να στηρίζεται και συνδέουν τα οστά, αλλά τουλάχιστον μπορεί να περπατήσει με πατερίτσες και με τη βελτίωση που σημειώνει σύντομα θα πάρει εξιτήριο.

Ο επικεφαλής γιατρός Andreas Sambatakasis δήλωσε ότι δεν ξέρει κανέναν που να έχει επιβιώσει ύστερα από τέτοια πτώση, ενώ ο Angelo που είναι πατέρας ενός νεογέννητου αγοριού περιγράφει την περιπέτειά του: «Ο πόνος ήταν απίστευτος. Οι γιατροί μου έδιναν 20% πιθανότητες να ζήσω, είναι ακόμη απίστευτο ότι συνήλθα αρκετά γρήγορα ώστε να μπορώ να περπατώ».

enimerwsi.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...