Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Καταψύχθηκε για να τον ξαναζωντανέψουν στο μέλλον...

Ο Robert Ettinger, πρωτοπόρος της κινήματος της Κρυονικής, που υποστηρίζει την κατάψυξη του νεκρού με την ελπίδα ότι η ιατρική τεχνολογία θα καταφέρει να τον επαναφέρει στη ζωή κάποια στιγμή στο μέλλον, πέθανε σε ηλικία 92 ετών.

Το σώμα του είναι το 106ο που αποθηκεύεται στο Ινστιτούτο Κρυονικής, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος το 1976.

«Ο πατέρας μου είχε αφιερώσει τη ζωή του στο να κάνει οτιδήποτε ώστε η οικογένειά του, οι φίλοι του και άλλοι να μπορέσουν να επιστρέψουν στη ζωή και να ξαναζήσουν,» δήλωσε ο David Ettinger, γιος του επιστήμονα. «Εάν το κατάφερε, δεν το ξέρεις κανείς προς το παρόν, αλλά πιστεύουμε ότι έχει κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια.»

Ο Robert Ettinger, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Wayne State, είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και πέρασε πολλά χρόνια στα νοσοκομεία. Η επέμβαση οστικού μοσχεύματος στα πόδια του τον γέμισαν αισιοδοξία σε ότι αφορούσε στις μελλοντικές προοπτικές διατήρησης της ζωής μέσω της τεχνολογίας.

Παρουσίας την ιδέα της Κρυονικής μέσα από ένα βιβλίο 1964 σελίδων, με τίτλο «The Prospect of Immortality».

«Εάν αντέξουν οι πολιτισμοί, η ιατρική επιστήμη θα μπορεί τελικά να αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη του ανθρωπίνου σώματος, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης από την κατάψυξη, τη γεροντική εξασθένιση και άλλες αιτίες θανάτου» έγραφε ο ίδιος.

«Δεν έχει σημασία τί μας σκότωσε, εάν ήταν λόγω γηρατειών ή λόγω κάποιας ασθένειας. Ακόμα και αν οι τεχνικές κατάψυξης εξακολουθούν να είναι σκληρές όταν πεθαίνουμε, αργά ή γρήγορα οι φίλοι μας από το μέλλον θα είναι σε θέση να μας επαναφέρουν στη ζωή και να μας γιατρεύσουν.»



Το Ινστιτούτο Κρυονικής χρεώνει 28.000 δολάρια για την προετοιμασία ενός σώματος και τη μακροχρόνια αποθήκευσή του σε ειδική δεξαμενή υγρού αζώτου στους -160 βαθμούς Κελσίου. Ο πρώτος άνθρωπος που καταψύχθηκε ήταν η μητέρα του Ettinger, που πέθανε το 1977, ενώ ο επιστήμονας έχει καταψύξει και τις δύο συζύγους του.



newsbomb.gr
Enhanced by Zemanta

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Γέννησε οκτάδυμα χωρίς τη συγκατάθεσή της

Όταν η μητρότητα γίνεται επάγγελμα κάτι δεν πάει καλά. Ο λόγος για την Nadya Suleman που τον Ιανουάριο του 2009, συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη, όταν γέννησε 8 μωρά, αφού ο γιατρός της, της εμφύτευσε πρώτα 12 έμβρυα.  Η φρίκη - και συγνώμη κιόλας- συνεχίζεται όταν μόλις χθες μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ισχυρίστηκε ότι όταν υπέγραψε τη συγκατάθεσή της για την εμφύτευση ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και φαρμάκων, που της είχε χορηγήσει ο γιατρός της καθώς είχε συσπάσεις στη μήτρα της.  Στη συνέντευξή της, η 36χρονη είπε ακόμη ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει 8 παιδιά, ειδικά μάλιστα όταν είχε ήδη άλλα 6. Αλλά αν και παρόλα αυτά ήθελε να κάνει περισσότερα παιδιά, επέμεινε ότι βρισκόμενη υπό την επήρεια φαρμάκων δεν κατάλαβε τί έλεγε το χαρτί που της ζήτησε να υπογράψει ο γιατρός Michael Kamrava.
Ο συγκεκριμένος γιατρός φυσικά έχασε την άδεια επαγγέλματός του όταν οι αρχές των κατηγόρησαν ότι οι τεχνικές του εμπεριείχαν "βαριά αμέλεια" με "επαναλαμβανόμενες πράξεις αμέλειας, για υπερβολικό αριθμό εμφύτευσης εμβρύων".  Το σοκαριστικότερο ωστόσο αποκαλύφθηκε στη δίκη, όταν η Suleman είπε ότι έχει ήδη άλλα 29 κατεψυγμένα έμβρυα αποθηκευμένα. Δηλώνοντας ότι τα παιδιά τα ήθελε για να καλύψει το συναισθηματικό της κενό και ότι πλέον δεν θέλει να κάνει άλλα, θέλω απλά να θέσω ένα ερώτημα: όταν η επιστήμη γίνεται παράνοια ποίος φέρει μεγαλύτερη ευθύνη? Ο γιατρός ή ο ασθενής?

Νεογέννητο γλίτωσε δυο φορές από του χάρου τα δόντια!

Ένα μικρό θαύμα συνέβη στο Kent της Μεγάλης Βρετανίας, όταν ένα μωρό μόλις τεσσάρων εβδομάδων κατάφερε να καταπολεμήσει τη μηνιγγίτιδα δύο φορές. Ο μικρός George Keen ήταν μόλις ωρών όταν οι γονείς του έμαθαν ότι το μωρό τους έπασχε από μηνιγγίτιδα και δεν αναμενόταν να επιβιώσει. Ωστόσο μέσα σε τρεις εβδομάδες ο νεαρός ξεπέρασε την ασθένεια του εγκεφάλου και επέστρεψε σπίτι.

Ακριβώς μια εβδομάδα αργότερα, o George άρχισε να κάνει σπασμωδικές κινήσεις, σημάδι που οδήγησε σε διάγνωση της ίδιας ασθένειας για δεύτερη φορά.Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς για τις ελάχιστες πιθανότητες που είχε το μωρό να επιζήσει , ειδικά αφού είχε νοσήσει δύο φορές. Οι εμπειρογνώμονες χαρακτηρίζουν την περίπτωσή του εξαιρετικά σπάνια και τυχερή. Ο νεαρός George έχει χάσει την όραση από το αριστερό του μάτι και την ακοή του από το αριστερό του αυτί ως αποτέλεσμα της ασθένειας. Ένας εκπρόσωπος από το Meningitis Research Foundation είπε : «Δεν έχουμε ξανασυναντήσει περίπτωση κατά την οποία ένα βρέφος ηλικίας κάτω των τεσσάρων εβδομάδων είχε μηνιγγίτιδα δύο φορές. Στάθηκε πάρα πολύ τυχερός που το ξεπέρασε».

Η μηνιγγίτιδα είναι μια διόγκωση της επένδυσης γύρω από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Μπορεί να προκληθεί από βακτήρια ή ιούς. Τα μωρά και τα παιδιά ιδιαίτερα μέχρι πέντε ετών διατρέχουν πάνω από 50% κίνδυνο σε σχέση με τις άλλες ηλικιακές ομάδες να νοσήσουν από την ασθένεια αυτή...

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τη βοήθεια του κοινού ζητούν παπυρολόγοι για να μεταφράσουν αρχαιοελληνικά κείμενα

Οι χρήστες καλούνται να μεταγράψουν το δυσανάγνωστο κείμενο με ένα εικονικό πληκτρολόγιο που εμφανίζεται στην οθόνη.Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ζητά τη βοήθεια των χρηστών του Διαδικτύου για να ολοκληρώσει την αποκρυπτογράφηση των περίφημων παπύρων της Οξυρρύγχου, μιας αχανούς συλλογής χειρογράφων των προχριστιανικών και χριστιανικών χρόνων, γραμμένων κυρίως στα ελληνικά.«Στόχος μας είναι να μεταγράψουμε όσο γίνεται περισσότερα κείμενα από τους πρωτότυπους πάπυρους και στη συνέχεια να τους ταυτοποιήσουμε και να ανακατασκευάσουμε το κείμενο» δήλωσε στο BBC ο Δρ Ντερκ Όμπινκ, επικεφαλής της προσπάθειας

Στο δικτυακό τόπο του εγχειρήματος, οι χρήστες καλούνται να κοιτάξουν φωτογραφίες των πάπυρων και να αντιστοιχήσουν τους χαρακτήρες που βλέπουν στο χειρόγραφο με τα πλήκτρα ενός εικονικού πληκτρολόγιου στα ελληνικά.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να γνωρίζουν αρχαία ελληνικά για να συμβάλλουν στην προσπάθεια.

Η Οξύρρυγχος, μια κωμόπολη της Άνω Αιγύπτου, κατακτήθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο το 322 π.Χ, οπότε εντάχθηκε στην περιοχή όπου κυριαρχούσε η ελληνική γλώσσα.

Χιλιάδες πάπυροι βρέθηκαν σε τάφους και σε αποθέτες απορριμμάτων στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα.

Η μελέτη τους αποκάλυψε σημαντικά φιλολογικά και θρησκευτικά κείμενα, διοικητικά έγγραφα, ιδιωτικές επιστολές και άλλα κείμενα.

Ανάμεσά τους, σημαντικά έργα της Σαπφούς, του Μένανδρου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, καθώς και το αρχαιότερο απόσπασμα του Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.

Εκατοντάδες πάπυροι παραμένουν όμως αμετάφραστοι, κάτι που θα μπορούσε τώρα να αλλάξει με τη βοήθεια του κοινού.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ένα μπουκάλι κρασί αξίας …85.000 ευρώ!

Αρκετοί θα έχετε πάει κάποια στιγμή σε ένα εστιατόριο και θα έχετε παραγγείλει ένα ακριβό μπουκάλι κρασί, σίγουρα όμως δεν θα ήταν το «Le Chateau d'Yquem» του 1811, γιατί θα έπρεπε να το πληρώσετε …85.000 ευρώ!

Και όμως αυτό το μπουκάλι με λευκό κρασί "Μπορντό" 200 ετών, πουλήθηκε στο Λονδίνο, σε έναν Γάλλο συλλέκτη, τον Κριστιάν Βανέκ για το νέο του εστιατόριο στο Μπαλί σε τιμή ευκαιρίας …85.000 ευρώ!

Ο Στέφεν Ουίλιαμς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, μιλάει για μια «θρυλική χρονιά του κρασιού», η οποία οφείλεται στις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες.

Επίσης αναφέρει ότι «σε αντίθεση με τα περισσότερα λευκά κρασιά που χειροτερεύουν με το πέρασμα του χρόνου, το Chateau d'Yquem, που καλλιεργείται κοντά στη Sauternes στους αμπελώνες του Μπορντό, ωριμάζει καλά και μπορεί να βελτιώνεται επ' αόριστον. Η μεγάλη ποσότητα των υπολειμματικών σακχάρων, σε συνδυασμό με τη φυσική οξύτητα των σταφυλιών, δρα ως συντηρητικό και αποτρέπει το κρασί από το να χειροτερεύει


star.gr

Ζητεί αποζημίωση για τραυματισμό της στη διάρκεια της ερωτικής πράξης

Η γυναίκα τραυματίστηκε όταν ένα γυάλινο φωτιστικό που βρισκόταν στον τοίχο όπου ακουμπούσε το κρεβάτι σε δωμάτιο ξενοδοχείου ξεκόλλησε και έπεσε στο κεφάλι της στη διάρκεια της ερωτικής πράξης.
Μία δημόσια υπάλληλος στην Αυστραλία κατέθεσε αγωγή εναντίον του εργοδότη της - δηλαδή το αυστραλιανό δημόσιο - ζητώντας αποζημίωση για τραύματα που υπέστη στη διάρκεια της ερωτικής πράξης ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι.Ο δικηγόρος της είπε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Σίδνεϊ ότι οι αμυχές στο πρόσωπό της ήταν το αποτέλεσμα ενός "περιστατικού της καθημερινής ζωής, που συνήθως λαμβάνει χώρα το βράδυ σε δωμάτιο ξενοδοχείου, δηλαδή μίας νόμιμης σεξουαλικής δραστηριότητας".

Η γυναίκα τραυματίστηκε όταν ένα γυάλινο φωτιστικό που βρισκόταν στον τοίχο όπου ακουμπούσε το κρεβάτι σε δωμάτιο ξενοδοχείου ξεκόλλησε και έπεσε στο κεφάλι της στη διάρκεια της ερωτικής πράξης με κάποιον φίλο της κι ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η ενάγουσα δεν δικαιούται αποζημίωσης καθώς δεν τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας.

Ο δικηγόρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι χρειάζεται να τρώνε, να κοιμούνται και να ασχολούνται με την προσωπική τους υγιεινή όταν βρίσκονται σε επαγγελματικό ταξίδι, αλλά ότι "δεν χρειάζεται να έχουν ερωτικές συνευρέσεις".

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Σχόλασε ο γάμος γιατί ο γαμπρός ήταν... γυναίκα!

Όλα ήταν έτοιμα για το ευτυχές γεγονός. Αλλά ο γάμος δεν έγινε ποτέ γιατί η μεγάλη αποκάλυψη ήρθε πριν να είναι αργά!

Μέλη της οικογένειας και φίλοι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την ισλαμική τελετή στη δυτική Ιάβα αλλά το γεγονός πως ο γαμπρός δεν είχε καλέσει τους συγγενείς του, κίνησε τις υποψίες των συγγενών της νύφης.

Τις υποψίες έκανε ακόμη πιο έντονες το γεγονός ότι ο "Ρίο" δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Jakarta Globe.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Τον έκλεισαν ζωντανό μέσα στο ψυγείο του νεκροτομείου!

Φανταστείτε τι σοκ θα περνούσατε αν ξαφνικά ξυπνούσατε και ανακαλύπτατε πως είστε κλεισμένοι μέσα σε ένα ψυγείο στο νεκροτομείο.
 
Κάτι τέτοιο έπαθε και ένας Νοτιοαφρικανός. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 
 
Την Κυριακή το απόγευμα οι συγγενείς ενός άνδρα από το Γιοχάνεσμπουργκ τηλεφώνησαν στο νοσοκομείο για να πούνε ότι ο συγγενείς τους, το όνομα του δεν έγινε γνωστό, έχει πεθάνει μετά από κρίση άσθματος.

Το ασθενοφόρο πήγε, παρέλαβε τον...νεκρό και τον πήγε στο νεκροτομείο όπου τον έβαλαν στο ψυγείο χωρίς καν να ελέγξουν αν ζούσε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Μαγικό χαλί θαλάσσης …διώχνει την άμμο της παραλίας

Πηγαίνετε στην παραλία και ανησυχείτε για το πώς θα κάτσετε στην πετσέτα σας ή στην ψάθα σας και δεν θα σας ενοχλεί η άμμος, η οποία από το αεράκι σηκώνεται και Βρέθηκε λύση και γι αυτό!!! Πρόκειται για το μαγικό χαλί, το οποίο είναι φτιαγμένο από πολυουρεθάνη, ενώ έχει φίλτρα από την κάτω πλευρά έτσι ώστε όταν κάποιος το τοποθετήσει στην άμμο, κατευθείαν να διώχνει όλους τους κόκκους από εκείνο το σημείο.

Από εδώ και στο εξής μόνο με 40 Βρετανικές λίρες, (περίπου 45 ευρώ), μπορείτε να το αποκτήσετε και να σας κάνει την ζωή στην παραλία ευκολότερη. Το υλικό αυτό το οποίο διατίθεται σε πορτοκαλί ή μπλε, εξαλείφει επίσης την βρωμιά, τη σκόνη και το νερό, εξασφαλίζοντας πάντα καθαρή επιφάνεια.

Αρχικά είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του στρατού και συγκεκριμένα στις περιπτώσεις που απογειώνονταν ή προσγειώνονταν τα ελικόπτερα, καθώς σηκώνονταν σκόνη


star.gr

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Μωρό-γίγας βάρους 7,5 κιλών

Ένα μωρό-γίγας βάρους 7,5 κιλών και ύψους 61 εκατοστών γεννήθηκε στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα χαρακτηριστικά αυτά τα συναντάμε σε ένα βρέφος αρκετών μηνών και όχι σε νεογέννητο. Οι γιατροί δεν έχουν να δώσουν κάποια συγκεκριμένη αιτία για τις διαστάσεις του νεογέννητου, το οποίο χαίρει άκρας υγείας όπως και η μητέρα του.

Ο Τζαμάικο γεννήθηκε με καισαρική τομή και ο πατέρας του είναι ενθουσιασμένος με την άφιξη του νέου μέλους της οικογένειας

ellispoint.gr

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

To παιδί – μαγνήτης!

Ο Πάολο Ντέιβιντ Αμορίμ δεν είναι σαν όλους τους άλλους 11χρονους. Έχει μπερδέψει τους γιατρούς καθώς έχει τη μοναδική ιδιότητα να έλκει πάνω στο σώμα του μεταλλικά αντικείμενα.

Ο πατέρας του ανακάλυψε αυτή την ιδιότητα του γιου του όταν του ζήτησε να του φέρει ένα μαχαίρι και ένα πιρούνι. Με έκπληξη διαπίστωσε ότι τα αντικείμενα κολούσαν πάνω στο παιδί.

Ο μικρός τώρα δηλώνει ότι στο σχολείο του έχουν αρχίσει να τον φωνάζουν "παιδί - μαγνήτη" και οι συμμαθητές του, του ζητούν να κολήσει μεταλλικά αντικείμενα πάνω του."Όλοι μου ζητούν να βάλω αντικείμενα στο σώμα μου. Νομίζουν ότι είναι κόλπο" λέει.

Πάντως ο παιδίατρος εμφανίζεται καθυσηχαστικός. Όπως αναφέρει, αν και δεν έχει δει κάτι ανάλογο στην καριέρα του εδώ και 30 χρόνια, δεν θεωρεί ότι η υγεία του μικρού διατρέχει κίνδυνο.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

7χρονος με...31 δάκτυλα στην Κίνα!

Mε 7 δάκτυλα στο κάθε του χέρι και 17 δάκτυλα και στα δυο του πόδια, ο μικρός από την Κίνα νοσηλεύτηκε σε κλινική για να αφαιρεθούν τα δάκτυλα και να μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. 


Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Αυτοκτόνησε ύστερα από παρότρυνση χαρτορίχτρας

Με τις ευλογίες μου» είπε στον 60χρονο
Με κυνηγετικό όπλο έβαλε τέλος στη ζωή του ένας 60χρονος άντρας από την Αγγλία ο οποίος λίγο πριν είχε συμβουλευτεί μια
χαρτορίχτρα.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο απεγνωσμένος Terry Day αποκάλυψε στην Jane Stack ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει, η γυναίκα όχι μόνο ευλόγησε τον άντρα αλλά τον κάλεσε να πιούν ένα τσάι αφού πεθάνει λέγοντας τα εξής: «Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί θα το έκανες αυτό. Σου δίνω τις ευλογίες μου. Αυτοκτόνησε και μετά έλα να πιούμε ένα τσάι».

Ο Terry Day ακολούθησε τη συμβουλή της γυναίκας και αφού κάλεσε την τοπική αστυνομία έβαλε ένα κυνηγετικό όπλο στο στόμα του και πάτησε την σκανδάλη.

Όταν έγινε έλεγχος στο διαμέρισμά του βρέθηκε ένα CD στο οποίο ο άντρας είχε καταγράψει τη συνομιλία του με τη χαρτορίχτρα.

Μόλις, η αστυνομία επικοινώνησε μαζί της η γυναίκα, η οποία στο παρελθόν είχε συλληφθεί για ληστεία τράπεζας αυτοκτόνησε.

enimerwsi.com/

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ζει μια φυσιολογική ζωή παρά το γεγονός ότι έχει... 24 δάχτυλα

Ο 30χρονος έχει 24 δάχτυλα, 12 στα χέρια και 12 στα πόδια.Ο 30χρονος έχει 24 δάχτυλα, 12 στα χέρια και 12 στα πόδια
 
Ο Yoandri Hernández Garrido είναι ένας από τους πιο διάσημους ανθρώπους που ζουν στην επαρχία του Γκουαντανάμο στην Κούβα.
Ο 30χρονος έχει 24 δάχτυλα, 12 στα χέρια και 12 στα πόδια, αλλά.. παρά την ιδιαιτερότητά του ζει μια φυσιολογική ζωή και εργάζεται ως οδηγός μαούνας.

Ο Yoandri γράφει με το δεξί του χέρι, χειριζόταν όπλα στο στρατό και είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών!

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Πυροβόλησε το γείτονα γιατί αρνήθηκε… να τη φιλήσει!

«Εάν ήμουν λίγα εκατοστά πιο δίπλα, πιθανότατα η σφαίρα θα με είχε βρει στο κεφάλι» τονίζει ο 53χρονος... Ντουάιτ Μπέτνερ από τη Φλόριντα ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό από την 92χρονη γειτόνισσα του επειδή αρνήθηκε να τη φιλήσει!

Τονίζοντας ότι η 92χρονη Έλεν Στόντινγκερ έμοιαζε γοητευμένη από αυτόν από την πρώτη στιγμή που ο ίδιος μετακόμισε στη γειτονιά, ο 53χρονος άνδρας εξομολογείται ότι η σχέση τους ήταν οι τυπικές σχέσεις δύο καλών γειτόνων: «Είχε συμβεί να της βγάλω έξω τα σκουπίδια, να τη βοηθήσω με μερικές δουλειές… 92 ετών είναι εξάλλου. Προφανώς η ίδια εξέλαβε όλα αυτά διαφορετικά».
Την περασμένη Δευτέρα, βιώνοντας ένα τυφλό εφηβικό πάθος, η 92χρονη Έλεν πήγε από το σπίτι του 53χρονου γείτονά της με σκοπό να πάρει αυτό που θέλει: ένα φιλί από τον πρίγκιπα της!
Παρέμενε, λοιπόν, στο σπίτι του μέχρι να το πάρει. «Θέλω ένα φιλί πριν φύγω» θυμάται ο Ντουάιτ Μπέτνερ να του λέει η ηλικιωμένη γυναίκα. Κομψά και διακριτικά, όπως τονίζει ο ίδιος, της απάντησε ότι δεν ενδιαφέρεταικαι πως έχει κοπέλα.
Αυτό, όμως, εξόργισε ιδιαίτερα την 92χρονη η οποία αποφάσισε να μην το αφήσει έτσι. Πήγε, λοιπόν, στο σπίτι της, πήρε ένα ημιαυτόματο πιστόλι και έριξε 4 σφαίρες κατά του σπιτιού του 53χρονου ο οποίος εκείνη την ώρα μιλούσε στο τηλέφωνο.
Μία από τις σφαίρες, μάλιστα, πέρασε δίπλα του αφού διαπέρασε το παράθυρο, με τον ίδιο να κάνει λόγο για θαύμα καθώς γλίτωσε πραγματικά για λίγα εκατοστά…

enimerwsi.com

Ροζαλία: η ωραιότερη μούμια του κόσμου

Την έλεγαν Ροζαλία Λομπάρντο και υπήρξε, ένα πανέμορφο κοριτσάκι, που πέθανε στα δύο μόλις χρόνια του, από αναπνευστική λοίμωξη, το 1920, στο Παλέρμο, της Σικελίας.

Στην πόλη αυτή, του Ιταλικού Νότου, συνηθιζόταν τότε η ταρίχευση των σωμάτων των νεκρών και η τοποθέτησή τους στις κατακόμβες της μονής των καπουτσίνων μοναχών, οι οποίες μέχρι και σήμερα αποτελούν ένα μακάβριο μουσείο θανάτου. Το μικροκλίμα στην κρύπτη φρόντιζε ώστε τα πτώματα να... διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο πατέρας της Ροζαλία, ο στρατηγός Μάριο Λομπάρντο, δεν άντεχε να αποχωριστεί την κορούλα του και έπεισε τους μοναχούς της Μονής των Καπουτσίνων στο Παλέρμο να του παραχωρήσουν μια θέση στην υπόγεια κρύπτη τους, την Catacombe dei Cappuccini. Με αυτον τον τρόπο να την επισκεφθεί και να τη δει όποτε ήθελε. Για να καταφέρει να διατηρήσει το πρόσωπό της όσο πιο όμορφο γινόταν, κάλεσε τον φημισμένο ταριχευτή Αλφρέντο Σαλάφια για βοήθεια. Το μυστικό του καθηγητού Σαλάφια, η φθορά και η θλίψη…

Ιταλός χημικός, που είχε ανακαλύψει μία μυστική φόρμουλα, για την διατήρηση των σωμάτων μετά τον θάνατο, ο Σαλάφια ξεκίνησε ταριχεύοντας μικρά ζώα και στη συνέχεια ανθρώπους! Τελειοποιώντας την τεχνική του, κατάφερε να κάνει την μικρή Ροζαλία, ένα παιδί, που όποιος το δει, θρηνεί για αυτό σαν να «έφυγε», μόλις χθες κι ας είναι νεκρό εδώ και ενενήντα ολόκληρα χρόνια. Ίσως τελικά η φθορά, ορίζει, ακόμη και για την θλίψη, μία ημερομηνία λήξης…

Πώς ταριχεύεται η ομορφιά!
Ο ίδιος ο Σαλάφια πέθανε 13 χρόνια μετά το κοριτσάκι, και δεν άφησε πουθενά και σε κανέναν το μυστικό του χημικού μείγματος, που καταργούσε τη φθορά διαιωνίζοντας τη θλίψη. Το μυστικό του φαινόταν να είχε χαθεί για πάντα, μέχρι την ώρα που μια ομάδα Ιταλών επιστημόνων ανακάλυψε και ένα χειρόγραφο από την κληρονομιά του με τίτλο «New special method for the preservation of the entire human cadaver in the state of permanent freshness».
Σε αυτό, ο ταριχευτής εξηγούσε λεπτομερώς τη συνταγή του υγρού που περιέχυσε στις αρτηρίες της Ροσαλία: μια ποσότητα γλυκερίνης, μια ποσότητα φορμαλδεϋδης ενώ μια τρίτη ποσότητα αφορούσε ένα διάλυμα αλκοόλης με σαλυκιλικό οξύ. Οπως εξήγησαν οι επιστήμονες, τίποτε ασυνήθιστο δεν υπήρχε στην φόρμουλα του Σαλάφια, αφού έμοιαζε με εκείνη των άλλων ταριχευτών! Και το ερώτημα, παρέμεινε αναπάντητο: πώς ταριχεύεται η ομορφιά;

Ακόμη και σήμερα, μοιάζει σαν να κοιμάται!
Όσοι επισκέπτονται το Παλέρμο, συρρέουν στη μονή των καπουτσίνων, για να τρομάξουν και να φιλοσοφήσουν με το εφήμερο τις ζωής στις ανατριχιαστικές κατακόμβες. Όμως όλοι φεύγουν βουρκωμένοι και συγκλονισμένοι, από την συνάντησή τους με την μικρούλα. Την bambina ωραία κοιμωμένη του Παλέρμου, το τελειότερα ταριχευμένο κορμάκι όλων των εποχών, αλλά και εκείνο το βλέμμα, το κλειστό πεισμωμένο βλέμμα, που μοιάζει κόντρα στον θάνατο, να ονειρεύεται ακόμα στον αιώνιο ύπνο του…

Το κοριτσάκι μέσα στο γυάλινο μικροσκοπικό φέρετρο, θυμίζει τις κούκλες, που μαγνητίζουν τα παιδικά βλέμματα. Το δικό της βλέμμα, σφραγισμένο για πάντα, μοιάζει θυμωμένο, μπροστά στο αμείλικτο του θανάτου και συγκινεί…Συγκινεί απίστευτα… Η «κούκλα» ήταν κάποτε ζωντανή και έμελε να γίνει η ωραιότερη μούμια του κόσμου.
http://www.planitikos.com/2011/07/blog-post_9969.html

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Νέο ρεκόρ ταχύτητας με μικρό ηλεκτρικό αεροπλάνο


Μπορεί να μην είναι τόσο γρήγορο στη ευρεία λίστα των ρεκόρ ταχυτήτας των αεροπλάνων, αλλά ο Γάλλος πιλότος Hugues Duval μπορεί να  υπερηφανεύεται γiα το τελευταίο του κατόρθωμα. Όχο μόνο πέταξε με το αεροπλάνο της φωτογραφίας, που ζυγίζει 100 κιλά και έχει άνοιγμα φτερών 5 μέτρα, αλλά κατάφερε να φτάσει σε τελική ταχύτητα 175 μίλια την ώρα, σπάζοντας το δικό του ρεκόρ για το ταχύτερο ηλεκτρικό αεροπλάνο κατά 15 μίλια.

Το αεροπλάνο (κινούμενο με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες των 35 ίππων με δύο μπαταρίες 1,5 kWh) είναι ατάλληλο για μικρές διαδρομές και δεν μπορεί να πετάξει περισσότερο από 25 λεπτά κάθε φορά ακόμα και στην χαμηλή ταχύτητα των 65 μιλίων την ώρα.
http://www.dailytech.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...