Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αυστραλός δισεκατομμυριούχος «παρήγγειλε» τον Τιτανικό για να μη δώσει τα λεφτά στα παιδιά του

Το 2016 αναμένεται να κάνει το παρθενικό του ταξίδι το πιστό αντίγραφο του Τιτανικού, παραγγελία ενός Αυστραλού δισεκατομμυριούχου.

Ο βαθύπλουτος Κλάιβ Πάλμερ ανακοίνωσε πως είναι αυτός που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου την κατασκευή ενός κρουαζιερόπλοιου που θα θυμίζει στα πάντα το «καταραμένο» πλοίο που βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι τον Απρίλιο του 1912.

Ο Πάλμερ ερωτηθείς για την κακοτυχία που ακολουθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα δήλωσε πως δεν πιστεύει σε αυτούς τους ισχυρισμούς και «οτιδήποτε μπορεί να βυθιστεί εάν του ανοίξεις μια τρύπα». Μάλιστα αποκάλυψε ότι στο παρθενικό ταξίδι του νέου Τιτανικού από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη το 2016 θα είναι και ο ίδιος επιβάτης της τρίτης θέσης.

Ο εύπορος Αυστραλός δήλωσε ακόμη πως ο λόγος που θέλει να «επενδύσει» σε μία τέτοια τρέλα περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια είναι γιατί προτιμά να σπαταλήσει μόνος του την περιουσία του από το να τη δώσει στα παιδιά του που διαθέτουν οικονομική άνεση!

Ο «Τιτανικός 2» θα σχεδιαστεί από Φινλανδούς και θα κατασκευαστεί στην Κίνα από τη CSC Jinling Shipyard, η οποία κατασκευάζει άλλα τέσσερα φορτηγά πλοία για τα μεταλλωρυχεία του Κλιβ Πάλμερ στην Αυστραλία.

Θα πρόκειται για ένα κρουαζιερόπλοιο με πολυτελή διακόσμηση και θα παραπέμπει στις αρχές του αιώνα.

Η διαφορά πάντως με τον «Τιτανικό» είναι ότι το νέο πλοίο θα διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα ναυσιπλοΐας, κλιματιστικά, περισσότερες σωστικές λέμβους και σωσίβια αρκετά για όλους.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αφήνει το τρέξιμο στα 101 του χρόνια ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος


Λίγο πριν από τα 102α γενέθλιά του και μετά από έναν μαραθώνιο 10 χιλιομέτρων στο Χονγκ Κονγκ, ο Φάουζα Σινγκ αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να παραιτηθεί από το τρέξιμο. Αφήνοντας ένα μήνυμα σε όσους τον στήριξαν: «Οι άνθρωποι θα με θυμούνται παρά το γεγονός ότι δεν θα τρέχω πια».

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος πήρε μέρος μαζί με άλλους 72.000 αθλητές σε μαραθώνιο στο Χονγκ Κονγκ την Κυριακή και τερμάτισε σε μία ώρα, 32 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα.

Ο ινδικής καταγωγής Σινγκ έδειχνε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, δηλώνοντας ότι: «Θα θυμάμαι αυτή τη μέρα. Θα μου λείψουν οι αγώνες».

Στα 100 χρόνια του, έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που έτρεξε στον μαραθώνιο του Τορόντο το 2011. Το ρεκόρ αυτό ωστόσο δεν μπήκε ποτέ στο βιβλίο Γκίνες καθώς ο ίδιος δεν έχει πιστοποιητικό γεννήσεως για αποδείξει την ηλικία του. Εχει ωστόσο ένα βρετανικό διαβατήριο με ημερομηνία γεννήσεως την 1η Απριλίου του 1911.

«Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Νιώθω χαρούμενος αλλά και λυπημένος. Χαρούμενος επειδή παραιτούμαι σε μια καλή στιγμή και λυπημένος καθώς συνειδητοποιώ ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθώ» έλεγε ο Σινγκλ λίγο πριν τον τελευταίο του μαραθώνιο. «Θα υπάρξουν στιγμές στο μέλλον που θα σκέφτομαι πως κάποτε έτρεχα…».

Ο συμπαθής αγρότης από την Ινδία Φάουζα Σινγκ ξεκίνησε το τρέξιμο για να ξεπέρασε την κατάθλιψη μετά τον ξαφνικό θάνατο της συζύγου και του γιου του το 1994.

Τα υπόλοιπα πέντε παιδιά του έφυγαν εκείνη την περίοδο από την χώρα και ο Σινγκ έμεινε μόνος. Μετακόμισε αργότερα στο Λονδίνο και προσπάθησε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τον μικρότερο γιο του. Αρχισε λοιπόν να ασχολείται με τον αθλητισμό. Μια μέρα παρακολούθησε έναν μαραθώνιο στην τηλεόραση και αποφάσισε να προσπαθήσει.

Το 2000, σε ηλικία 89 ετών, έτρεξε στον μαραθώνιο του Λονδίνου και συνέχισε δηλώνοντας συμμετοχή σε συνολικά οκτώ διοργανώσεις. Με καλύτερο χρόνο του τις πέντε ώρες και 40 λεπτά στο Τορόντο το 2003.

«Μετά από μια τραγωδία ήρθε τελικά η επιτυχία και η ευτυχία» έλεγε ο Φάουζα Σινγκ.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Διέρρηξε 100 φορές το σπίτι της πρώην γυναίκας του!

Ένας 47χρονος Βρετανός που επί τρία χρόνια έμπαινε κρυφά, μία φορά την εβδομάδα, στο σπίτι της πρώην γυναίκας του για να κλέψει χρήματα καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή από δικαστήριο του Λίβερπουλ.

Ο Μπέρναρντ Γιάνγκ παραδέχτηκε ότι μέσα σε διάστημα έξι ετών έκλεψε τις οικονομίες του κουνιάδου του, ύψους 30.000 λιρών. Άρχισε να τον κλέβει από το 2007 όταν ήταν ακόμη παντρεμένος: έπαιρνε την κάρτα αναλήψεων και κάθε εβδομάδα έβγαζε από την τράπεζα 160 λίρες.

Όταν, το 2009, ο Γιάνγκ χώρισε από τη σύζυγό του, συνέχισε τις εβδομαδιαίες “επισκέψεις” στο σπίτι, χρησιμοποιώντας το κλειδί που είχε κρατήσει. Συνολικά διέρρηξε το σπίτι περίπου 100 φορές, μέχρι που εξανέμισε τις οικονομίες του αδελφού της πρώην γυναίκας του.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μάγειρας στην Ολλανδία υποχρεωνόταν να κοιμάται σε κλουβί από τους εργοδότες του


Επί έναν ολόκληρο χρόνο ένας κινέζος μάγειρας υποχρεωνόταν να κοιμάται σε ένα κλουβί, στο πίσω μέρος του εστιατορίου όπου εργαζόταν στο Αμστερνταμ. Οι συνθήκες εργασίας του κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν απείχαν πολύ από την κατάσταση των σκλάβων.

Ο μάγειρας έπεσε θύμα εκμετάλλευσης «με τον χειρότερο τρόπο», σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Αμστερνταμ.

Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου και άλλα τέσσερα άτομα διώκονται για εμπορία ανθρώπων.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, «το θύμα εκφοβιζόταν και αναγκαζόταν να εργάζεται κάτω από άθλιες συνθήκες» σε πολλά κινεζικά εστιατόρια του Αμστερνταμ και του Αρνεμ, στα ανατολικά της χώρας.

Δεν είχε το δικαίωμα να δει γιατρό και κοιμόταν σε ένα κλουβί στο οποίο είχε εγκατασταθεί ένα σύστημα παρακολούθησης για να τον ελέγχουν.

Τον τελευταίο χρόνο ζούσε ουσιαστικά «σε αυτό το βρομερό κλουβί, όπου τον στοίχειωνε η ανάμνηση των χτυπημάτων που είχε δεχτεί».

Ο κινέζος μάγειρας, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, εργαζόταν επί πολλές ώρες, σχεδόν χωρίς μισθό.

«Βρισκόταν σε μια ξένη χώρα, χωρίς χρήματα και χωρίς να ξέρει τη γλώσσα. Πρόκειται για ένα θύμα εκμετάλλευσης, έναν απελπισμένο και τρομακτικά μόνο άνδρα», σημείωσε η εισαγγελία.

Οι εισαγγελικές αρχές ζητούν να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 20 μηνών στην ιδιοκτήτρια του εστιατορίου και από 10 έως 15 μήνες στους άλλους κατηγορούμενους.

Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, η εμπορία ανθρώπων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ολλανδία. Το 2011 καταγράφηκαν 605 κρούσματα. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι γυναίκες τις οποίες οι δράστες εκμεταλλεύονται σεξουαλικά.

ΣΟΚ: Γιατροί έκοψαν σε ασθενή με καρκίνο λάθος όρχι!

Εξοργισμένος είναι ένας 48χρονος άντρας με τους γιατρούς νοσοκομείου της Αγγλίας, που από λάθος του έκοψαν τον υγιή... όρχι του! 

Όπως καταγγέλλει στην μηνυτήρια αναφορά του, ο 48χρονος του είχε διαγνωστεί καρκίνος στον όρχι, όταν όμως πήγε να υποβληθεί σε επέμβαση οι γιατροί του νοσοκομείου του Wiltshire της Αγγλίας, του αφαίρεσαν τον... άλλο όρχι!

Το λάθος το αντιλήφθηκαν οι αρμόδιοι κάπου... στην πορεία του χειρουργείου, του κατέψυξαν τον όρχι και φώναξαν πλαστικό χειρουργό!!

Ο 48χρονος, ο οποίος έχει μεν παιδιά, αλλά ήθελε να κάνει και άλλα με την νέα του σύντροφό πλέον είναι στείρος.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Έδωσε τα σήματα… 107 φορές!

Όσο άχρηστος και να είσαι, λες θα πάω μία, θα πάω δύο, ε στην τρίτη θα το περάσω. Στην περίπτωση ενός 28χρονου Βρετανού όμως χρειάστηκε να δώσει 107 φορές τα σήματα για να μπορέσει να πάρει δίπλωμα οδήγησης.

Ξόδεψε συνολικά 3.317 λίρες και έχει σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ ως το χειρότερο οδηγό, ο οποίος είχε δώσει 37 φόρες, πολύ λιγότερες από το νεαρό.

Για να επιτύχει κάποιος στην σχεδόν μία ώρα εξέταση πρέπει να απαντήσει σωστά στις 43 από τις 50 πολλαπλής επιλογής ερωτήσεις και δοκιμάζεται και σε ένα τεστ αντίληψης κινδύνου.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ζευγάρι ισοπέδωσε τον τοίχο σπιτιού επειδή έκανε σεξ μέσα στο αμάξι του

Οποιος έχει δει την αμφιλεγόμενη ταινία του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ θα θυμάται την ηδονή που αισθάνονταν οι κεντρικοί χαρακτήρες της ταινίας όταν κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης προκαλούσαν τροχαίο ατύχημα, ωστόσο, για την Αζια Γουώκερ και το αγόρι της το φιλμ έγινε πραγματικότητα.

Οδηγώντας, λοιπόν, το Hyundai τους σε έναν δρόμο στην Ντεητόνα των ΗΠΑ αποφάσισαν να «έρθουν λίγο πιο κοντά» και πάνω στην έξαψη βρέθηκαν στο εσωτερικό ενός παραλιακού σπιτιού.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που οι γείτονες πετάχτηκαν ουρλιάζοντας έξω από τα σπίτια τους.

Δυστυχώς για την ίδια την Γουώκερ εκτός του ότι τραυματίστηκε ελαφρά, έπρεπε να δώσει και κατάθεση στην Αστυνομία για το τι συνέβη, οπότε αναγκάστηκε να τους πει την αλήθεια.

Παρά το γεγονός ότι έγινε ρόμπα, τουλάχιστον δεν αντιμετώπισε κάποιο σοβαρότερο κίνδυνο για την υγεία της , ενώ το αγόρι της δεν έπαθε τίποτα από τη σύγκρουση.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Κατάπιε το αυτί του ξάδελφού του επειδή άκουγε δυνατά μουσική

Τον 31χρονο ξάδελφό του, δάγκωσε ένας 27χρονος στο Κονέκτικατ, επειδή τον ενοχλούσε η ένταση της μουσικής. Ο 27χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, κατηγορούμενος για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο τα δύο ξαδέλφια τσακώθηκαν για την ένταση της μουσικής, ο 27χρονος βγήκε εκτός εαυτού, δάγκωσε τον ξάδελφό του στο λοβό, τον οποίο τελικά κατάπιε.

Πάντως, ενώπιον του δικαστή δήλωσε αθώος, ενώ η εγγύηση ορίστηκε στα 50.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο νεαροί ήταν υπό την επήρεια ουσιών όταν ξεκίνησαν τον καβγά.

Σούπερ-γιαγιά «σαρώνει» τα μετάλλια στα παγκόσμια αθλητικά πρωταθλήματα

Μια ηλικιωμένη από την Αγγλία, που άρχισε να αθλείται στα 50 της, έχει κερδίσει πάνω από 42 μετάλλια τις δύο τελευταίες δεκαετίες, συμμετέχοντας σε παγκόσμια πρωταθλήματα άλματος επί κοντώ και επτάθλου.

Η συνταξιούχος τραπεζικός Τζέσικα Ενις, που σήμερα είναι 77 ετών, προπονείται σκληρά τρεις ημέρες την εβδομάδα και προετοιμάζεται για νέες κατακτήσεις.

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ το πήρε το 1991, ενώ το πιο πρόσφατο το κέρδισε το 2012. Μάλιστα διατηρεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο άθλημα, για τις ηλικίες 75-80 ετών.

Στο μεσοδιάστημα έχει κερδίσει άλλα 35 χρυσά – με πιο εντυπωσιακό αυτό που κέρδισε στο έπταθλο το 2006, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Μάστερ (έτσι αποκαλούνται οι αθλητές ηλικίας άνω των 35 ετών) που διεξήχθη στην Πολωνία.

Παρότι βρίσκεται σε ώριμη ηλικία, η αειθαλής γιαγιά ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο άθλημα του Γιουσέιν Μπολτ, γράφει η εφημερίδα «Daily Mail». Στα τέλη αυτού του μήνα ευελπιστεί να σπάσει το ρεκόρ στο Βρετανικό Πρωτάθλημα των Μάστερ, διανύοντας τα 100 μέτρα σπριντ σε 16 δευτερόλεπτα.

«Ο κόσμος με κοιτάει με έκπληξη όταν λέω ότι κάνω άλμα επί κοντώ και σπριντ, αλλά δεν καταλαβαίνω τι το παράξενο βλέπουν», λέει κυρία Ενις, την οποία προπονεί ο γιος της, Στήβεν. «Μου αρέσει αυτό που κάνω και με διατηρεί σε καλή κατάσταση.

»Δεν αθλούμαι, όμως, μόνο γι’ αυτό. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός άνθρωπος και όταν λέω πως θα κάνω κάτι, προσπαθώ να το κάνω τέλεια».

Η κυρία Ενις ζει με τον σύζυγό της Ρέι στο Ουϊνδσορ του Μπέρκσαϊρ και έχει ρεκόρ 2,1 μέτρα στο άλμα επί κοντώ.

Οπως λέει εμπνεύστηκε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν είδε έναν 80χρονο να τερματίζει στον μαραθώνιο.

«Εξεπλάγην που τον είδα να τερματίζει όρθιος», λέει. «Και σκέφτηκα: αν αυτός μπορεί, γιατί όχι κι εγώ;»
Ετσι, αγόρασε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και έπειτα από λίγο καιρό σκέφτηκε πως ήρθε η ώρα να πάει στο τοπικό αθλητικό κέντρο. Εκεί της πρότειναν να ασχοληθεί με το άλμα επί κοντώ. «Το λάτρεψα και έκτοτε δεν μπορώ να ξεκολλήσω», εξηγεί.

Σήμερα, προπονείται έως εννέα ώρες την εβδομάδα, διότι «δεν είμαι αθλητικός τύπος και πρέπει να γυμνάζομαι πολύ σκληρά για να επιτυγχάνω τους στόχους μου».

Οι αθλητικές δεξιότητές της την έχουν οδηγήσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη – από την Αυστραλία και την Ιαπωνία έως την αμερικανική ήπειρο και φυσικά την Ευρώπη.

«Είναι εκπληκτικό που ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και συμμετέχω σε όλους αυτούς τους αγώνες. Ολο αυτό με κάνει να νιώθω ζωντανή και σαφέστατα είναι πολύ προτιμότερο από το να κάθομαι στο σπίτι και να μην κάνω τίποτα», προσθέτει.

«Πολλοί νομίζουν ότι είναι παράξενο να κάνει μια 70άρα όσα εγώ κάνω, αλλά θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι όσο αντέχω. Κάνω και γιόγκα εδώ και 20 χρόνια, η οποία με βοηθεί να διατηρώ την ευλυγισία μου.
»Κανένας δεν είναι πολύ μεγάλος για να αρχίσει να γυμνάζεται και να προσέχει την υγεία του – και συνιστώ σε όλους να το δοκιμάσουν».
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...