Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Έσβησε 116 κεράκια ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου

116 κεράκια έσβησε ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο -σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες-άνθρωπος!

Το όνομά του Χιροεμόν Κιμούρα και ζει στην πόλη Κιοτόνγκο κοντά στο Κιότο της Ιαπωνίας. Ο Κιμούρα ανακηρύχθηκε ως ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πέθανε η Ντίνα Μανφρεντίνι από την Αϊόβα των ΗΠΑ σε ηλικία 115 ετών και 257 ημερών!

Το μυστικό του σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κρύβεται στην διατροφή του που περιλαμβάνει ρύζι, κολοκύθες και γλυκοπατάτες.

Στον υπεραιωνόβιο ευχήθηκε ακόμη και ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος: «Χάρη στις προσπάθειες της γενιάς σας η Ιαπωνία κατάφερε να ξεπεράσει αρκετές δύσκολες στιγμές και να κατακτήσει την ευημερία που απολαμβάνουμε σήμερα», είπε ο πρωθυπουργός στον Κιμούρα.

Στο σπίτι του ηλικιωμένου βρέθηκε ο δήμαρχος της πόλης Κιοτάνγκο μεταφέροντας ευχές από ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο
Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, που δημοσιεύονται από το Reuters, στη χώρα ζουν περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής.

Θα μαστιγωθεί 40 φορές επειδή έδωσε το τηλέφωνό του σε μια γυναίκα!

Ένας μουσουλμάνος Ασιάτης καταδικάστηκε να μαστιγωθεί 40 φορές επειδή κατανάλωσε οινοπνευματώδες ποτό και παρενόχλησε σεξουαλικά μια γυναίκα, δίνοντάς της τον αριθμό του τηλεφώνου του, γράφει  σήμερα εφημερίδα της χώρας.

Σύμφωνα με την "Αλ Σαρκ", ένας άνδρας ειδοποίησε την αστυνομία αφού είδε τον Ασιάτη να ρίχνει από την στέγη του σπιτιού του "ένα φύλλο χαρτί, που προοριζόταν για την οικιακή βοηθό του, πάνω στο οποίο έγραφε τον αριθμό του τηλεφώνου του".

Η αστυνομία έσπευσε στην περιοχή για να συλλάβει τον ύποπτο, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

"Καθώς ήταν μουσουλμάνος, η σαρία (ο ισλαμικός νόμος, ο οποίος απαγορεύει την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών) εφαρμόζεται στην περίπτωσή του", διευκρινίζει η εφημερίδα.

Εκτός από την καταδίκη του να μαστιγωθεί 40 φορές, ο άνδρας, ο οποίος είναι κουρέας, καταδικάστηκε επίσης να καταβάλει πρόστιμο 500 ριάλ (περίπου 103 ευρώ) για "διατάραξη της ησυχίας των γειτόνων" του.

Το Κατάρ, το οποίο θέλει να επιβληθεί ως ένας οικονομικός, αθλητικός και πολιτιστικός πόλος έλξης στον Κόλπο, εφαρμόζει τον ισλαμικό νόμο και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών απαγορεύεται στην χώρα, με εξαίρεση αυτήν που γίνεται εντός των ξενοδοχείων.
thestival.gr

Ένας άνδρας κατάφερε με γροθιές να ξεφύγει από τα δόντια ενός κροκόδειλου!

Ένας Γάλλος κατάφερε να ξεφύγει, με μόλις επιφανειακές πληγές, από τα δόντια ενός κροκόδειλου μήκους δύο μέτρων, ο οποίος επιτέθηκε στον άνδρα και... τον άρπαξε από το κεφάλι και του ώμους, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας.

Ο Γιόαν Γκαλεγιάν, 29 ετών, έδωσε μάχη για τη ζωή του όταν ο κροκόδειλος του επιτέθηκε όχι μία αλλά δύο φορές, στην περιοχή Γκοβ.

Η ιδιοκτήτρια αλιευτικών σκαφών, Λίσα Χίθκόουτ, δήλωσε στα τηλεοπτικά μέσα ότι «το δύο μέτρων ερπετό άρπαξε τον άνδρα από το κεφάλι και στη συνέχεια άρχισε να περιστρέφεται μες στο νερό. Ο άνδρας άρχισε να χτυπά με γροθιές τον κροκόδειλο, ο οποίος αναγκάστηκε να τον αφήσει. Λίγες στιγμές αργότερα του επιτέθηκε και πάλι αλλά ο Γκαλεγιάν κατάφερε να τοποθετήσει τα χέρια του κάτω από τα μπροστινά πόδια του ερπετού και να το ωθήσει μακριά».
Ο άνδρας κατάφερε να επιζήσει της επίθεσης του δίμετρου ερπετού φέροντας μόλις επιφανειακές πληγές στο κρανίο και τους ώμους του.
star.gr

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ελληνας ερευνά την Ανταρκτική στους -86 βαθμούς

Στη γαλλοϊταλική βάση Concordia της Ανταρκτικής βρίσκεται από τον Ιανουάριο ο Έλληνας επιστήμονας Βαγγέλης Καϊμακάμης, μαζί με 14 ακόμη ερευνητες...

Μέχρι τον Δεκέμβριο, ο ίδιος θα πραγματοποιήσει μελέτες για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας στο αφιλόξενο κομμάτι του πλανήτη, εκεί όπου οι θερμοκρασίες φθάνουν τους – 86 βαθμούς και το 98% της επιφάνειας είναι καλυμμένο από πάγο.

Ο 39χρονος επιστήμονας μίλησε στο Mega για τις έρευνες αλλά και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν στο οροπέδιο ύψους 3.233 μέτρων, το οποίο όμως αντιστοιχεί σε υψόμετρο 4.000 μέτρων στην Ελλάδα.

«Αυτό σημαίνει ότι έχουμε συνθήκες υποξίας, χαμηλού οξυγόνου δηλαδή στην ατμόσφαιρα, για 4 μήνες τον χρόνο έχουμε σκοτάδι, δεν ανατέλλει ο ήλιος, όπως και το αντίθετο. Το καλοκαίρι της Ανταρκτικής που μόλις πέρασε έχουμε 4 μήνες φως, δεν δύει καθόλου ο ήλιος και τώρα τον χειμώνα για 9 μήνες από τον Φεβρουάριο μέχρι το Νοέμβριο είμαστε απόλυτα απομονωμένοι από τον υπόλοιπο πλανήτη», είπε ο Βαγγέλης Καϊμακάμης.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μια ελληνική «πόλη-φάντασμα» στην Ιταλία!



Το Craco βρίσκεται στην περιφέρεια της Basilicata και στην επαρχία Matera της Ιταλίας και κατοικήθηκε τον 8ο αιώνα από Έλληνες αποίκους με την ονομασία Montedoro, οι οποίοι προτίμησαν την ενδοχώρα για αμυντικούς λόγους, εγκαταλείποντας την παραθαλάσσια πόλη Metaponto.

Τάφοι που βρέθηκαν στην περιοχή υποδηλώνουν την έντονη παρουσία του ελληνικού στοιχείου, ενώ το σημερινό της όνομα έλαβε η πόλη το 1060, όταν η ευρύτερη περιοχή ήταν στην κατοχή του Αρχιεπισκόπου Arnaldo, ο οποίος την ονόμαζε «Grachium», δηλαδή «μικρό ανώμαλο έδαφος».

photoΗ πόλη είναι χτισμένη επάνω σε έναν ψηλό λόφο, γεγονός που της προσδίδει εντυπωσιακή εμφάνιση και τη διακρίνει από τα γύρω πεδινά εδάφη, ενώ οι κάτοικοι ασχολούνταν ως επί το πλείστον με τη γεωργία και κυρίως με την καλλιέργεια σιτηρών στις πεδιάδες.

Με το πέρασμα των χρόνων, οι αγροτικές καλλιέργειες δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τους κατοίκους, οι οποίοι ξεκίνησαν να αντιμετωπίζουν διάφορα οικονομικά προβλήματα.

Αυτό συνέβαλε -μεταξύ άλλων- στη δραματική και σταδιακή μείωση του πληθυσμού, ο οποίος έφτασε μέχρι το 1922 να αριθμεί μόλις 600 άτομα από 2.000 περίπου που ήταν αρχικά, όταν η πόλη γνώριζε μεγάλη ανάπτυξη.








karfitsa.gr

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Έκανε εκπομπή για... 62 συνεχόμενες ώρες καταρρίπτοντας το ρεκόρ Γκίνες!


Ο Ραμπί Λαμακχανέ, παρουσιαστής τηλεοπτικού σόου στην τηλεόραση του Νεπάλ, μπήκε στο βιβλίο Γκίνες καθώς κατάφερε να ολοκληρώσει μια τηλεοπτική εκπομπή διάρκειας 60 συνεχόμενων ωρών. «Με συνολικά 62 ώρες και 12 λεπτά, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης σε διάρκεια συνεχόμενης τηλεοπτικής εκπομπής», δήλωσε ο Πράβιν Πάτελ μέλος της επιτροπής των βραβείων Γκίνες.

Η εκπομπή με θέμα, «ο Βούδας γεννήθηκε στο Νεπάλ», ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί και ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ, όταν το Νεπάλ καλωσόρισε το νέο έτος σύμφωνα με το τοπικό ημερολόγιο, Μπικράμ Σαμπάτ.

Κατά τη διάρκεια του σόου ο Λαμακχανέ έκανε μόνο πεντάλεπτα διαλείμματα μεταξύ των συνεντεύξεων. Πήρε συνέντευξη από πολιτικούς, τοπικές διασημότητες και έκανε κλήσεις μέσω Skype με πολίτες του Νεπάλ σε όλο τον κόσμο, μιλώντας για τη θρησκεία, την πολιτική και τα κοινωνικά θέματα.

Όπως εύστοχα ειπώθηκε η διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής ήταν τόσο μεγάλη που ο παρουσιαστής μπήκε στο στούντιο ξυρισμένος και βγήκε με γένια. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα δίδυμο από την Ουκρανία που φιλοξένησε μια εκπομπή στο κανάλι 5 της Ουκρανίας επί 52 ώρες.



Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ρωσία: Άνοιξε η Γη και κατάπιε μέχρι και λεωφορεία!


"Άνοιξε" η Γη στη Ρωσία. Και αυτή τη φορά μιλάμε κυριολεκτικά! Αυτοκίνητα, λεωφορεία, και φορτηγά εξαφανίστηκαν μέσα σε μεγάλες τρύπες που άνοιξαν στους δρόμους.

Μπορεί οι σκηνές αυτές να θυμίζουν ταινία τρόμου, παρόλ' αυτά αποτελούν πραγματικότητα για τους κατοίκους της ρωσικής πόλης Σαμάρα. Οι άνθρωποι ζουν μέσα στο φόβο, καθώς η υποχώρηση του εδάφους σε πολλά σημεία της πόλης προκαλεί μεγάλες καταστροφές και βιβλικές εικόνες.

Οι τεράστιες τρύπες έχουν "καταπιεί" μέσα σε λίγες ημέρες αυτοκίνητα και λεωφορεία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και ένας νεκρός.

Έρευνες υποστηρίζουν πως οι τρύπες αυτές έχουν προκληθεί απά καθίζηση του εδάφους αλλά και από το λιώσιμο του πάγου πάνω σε αυτό, που προκαλεί διάσπαση από κάτω.

Οι μεγάλοι κρατήρες έχουν εμφανιστεί σε χώρους στάθμευσης, σε κεντρικούς δρόμους αλλά και πολυσύχναστες διασταυρώσεις.

Το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες σε περιοχές εξόρυξης, ενώ η διάβρωση του εδάφους επιτρέπει την εισροή όξινου νερού, το οποίο τελικά οδηγεί την επιφάνεια στην κατάρρευση. Οι κάτοικοι απεγνωσμένοι απαιτούν από τις αρχές να βρουν μια λύση άμεσα, ενώ αυτό που χρήζει αναφοράς είναι το γεγονός ότι περίπου 12.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη από το 2005 και μετά λόγω αυτού του φαινομένου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...