Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Απίστευτο! Τον απάτησε με σκύλο…

Το σοκ ήταν διπλό για ένα νεαρό από την Κομοτηνή που ακόμη δε μπορεί να πιστέψει αυτό που του συνέβη. 
 
Η νεαρή σύντροφος του τον απάτησε όχι με κάποιον άλλον άντρα αλλά με το σκύλο του…

Ναι ναι καλά διαβάσατε.. Όλα ξεκίνησαν όταν μία νεαρή κοπέλα έφυγε από την Κομοτηνή για το εξωτερικό και δώρισε το σκύλο της σ ένα παιδικό της φίλο χωρίς όμως να τον ενημερώσει για τη δραστηριότητα του!

Ο νεαρός φώναξε στο σπίτι του την κοπέλα του για φαγητό ,της έδειξε τον καινούργιο σκύλο του και όλα έδειχναν να βαίνουν καλώς. Κάποια στιγμή ο  νεαρός άντρας μπήκε για μπάνιο και η κοπέλα του ανυποψίαστη έβγαλε τα ρούχα της και ξάπλωσε στο κρεβάτι!

Τότε ο σκύλος αποφάσισε να αντικαταστήσει το αφεντικό του και μπήκε κάτω από τα σκεπάσματα όπου κοιμόταν ανυποψίαστη η κοπέλα..

Οι κραυγές ηδονής που έβγαζε η κοπέλα αναστάτωσαν το νεαρό άντρα που βγαίνοντας από το μπάνιο αντίκρισε τη σύντροφο του να βρίσκεται σε ερωτικές περιπτύξεις με το σκύλο του.

Ο νεαρός άντρας ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έζησε ενώ ζήτησε τα ρέστα και από την παιδική του φίλη αφού δεν τον ενημέρωσε για τις διαθέσεις του σκύλου της.
sportdog.gr

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Αλεπού παγιδεύτηκε στον 72ο όροφο ενός ουρανοξύστη!

Mια αλεπουδίτσα κατάφερε να φτάσει μέχρι τον 72ο όροφο ενός ουρανοξύστη στο κέντρο του Λονδίνου όπου και πέρασε δύο ολόκληρες εβδομάδες μόνη και έρημη μέχρι να την ανακαλύψουν εξαντλημένη, πεινασμένη και εξαιρετικά φοβισμένη.

Η αλεπού, οι διασώστες που την κατέβασαν από τα ύψη την ονόμασαν Ρομέο, μπήκε σε έναν υπό κατασκευή ουρανοξύστη, ανέβηκε τις σκάλες και αφού εξερεύνησε όλο το χώρο, τελικώς βρέθηκε σε ένα σημείο 288 μέτρα πάνω από τη γη, όπου και παγιδεύτηκε μη βρίσκοντας διέξοδο για να κατέβει.

Ο Ρομέο κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας τα υπολείμματα φαγητών των εργαζομένων για την αποπεράτωση του κτιρίου, που όταν τελειώσει θα είναι το υψηλότερο κτίριο στην Ευρώπη.

Η φοβισμένη αλεπού οδηγήθηκε σε ένα καταφύγιο ζώων όπου φιλοξενείται, τρέφεται και προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημά της. Κανείς δεν γνωρίζει πώς έφτασε μέχρι τον ουρανοξύστη το μικρό ζώο που δραπέτευσε μυστηριωδώς από το χώρο που ζούσε και αφού περιδιάβηκε όλους τους δρόμους του Λονδίνου κατέληξε στον ουρανοξύστη.

Οι αλεπούδες αφθονούν σε πολλές πόλεις της Βρετανίας και μόνο στο Λονδίνο ζουν στα δάση της πόλης πάνω από δέκα χιλιάδες αλεπούδες. Έχουν σχετικά καλή σχέση με τους ανθρώπους και τρέφονται κυρίως με αποφάγια που βρίσκονται στους σκουπιδοτενεκέδες τους οποίους επισκέπτονται μόνο τα βράδια.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Το FBI τράκαρε μια Ferrari F50 και μηνύθηκε από την ασφαλιστική

Μια Ferrari F50 πίσω το 2003 κλάπηκε από την αντιπροσωπεία της Ferrari στην πόλη Rosemont της Πενσυλβανία.

Ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας απευθύνθηκε στην ασφαλιστική Motors Insurance Corp. ώστε να τον αποζημιώσει με το ποσό των $750.000.

 Η ασφαλιστική κατέβαλε τελικά αυτά τα χρήματα αφού το αυτοκίνητο δεν είχε βρεθεί μετά από μήνες.

Πέντε χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 2008, το FBI βρήκε το αυτοκίνητο στο Κεντάκι σε άριστη κατάσταση. Δεδομένου ότι το αυτοκίνητο βρισκόταν σε άλλη αμερικανική πολιτεία, η Ferrari κατέληξε στα χέρια του FBI που το αποθήκευσε στο γκαράζ του, έως ότου γίνει η δίκη του κατηγορουμένου. Για κάποιον λόγο που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, το FBI έδωσε το supercar, στον πράκτορα του, Frederick Kingston, για να το οδηγήσει. Αυτός δυστυχώς όμως, σχεδόν με το που έβγαλε το αυτοκίνητο από το γκαράζ, το τράκαρε πάνω σε ένα δέντρο.

Η ασφαλιστική που είχε καταθέσει το 2003 τα $750.000 κινήθηκε νομικά κατά του FBI και του Υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού η Ferrari πλέον της ανήκει, και ζητά να της καταβάλουν το ποσό των $750.000.

Την υπόθεση την έχει αναλάβει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να αρνείται να καταβάλει το ποσό με το πρόσχημα ότι η Ferrari ήταν κατασχεμένη από το FBI την στιγμή που έγινε το ατύχημα. Φυσικά η ασφαλιστική άσκησε έφεση και ζητά από το Υπουργείο και το FBI να τις δοθούν τα έγγραφα για τον λόγο που αποφάσισαν να βγάλουν βόλτα το πανάκριβο supercar. Λες να καταφέρει να βγάλει άκρη η ασφαλιστική;
http://www.autoblog.gr
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Gladys Gough: 103 χρονών χωρίς ... σεξ

«Το μυστικό της μακροζωίας μου είναι η παρθενιά μου», δηλώνει η υπεραιωνόβια GladysGough, η οποία έφτασε τα 103 και δεν έχει ιδέα για το τι είναι σεξ.

Η συμπαθέστατη γυναίκα από το Coventry δεν έχει μπει ποτέ στον πειρασμό να κάνει σχέση με άντρα παρά το γεγονός ότι υπήρξαν αρκετοί στην ζωή της που την πολιόρκησαν.

Η ίδια αναφέρει πως η ευχαρίστησή της ήταν να κάνει ταξίδια με την αδελφή της η οποία πέθανε το 1996 σε ηλικία 85 ετών.

Η Gladys δεν καπνίζει, δεν κάνει χρήση αλκοόλ ή χαπιών και τρέφεται σωστά.

Mέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι πολλές γυναίκες είναι κατά του γάμου, αλλά τώρα μάθαμε ότι υπάρχει γυναίκα κατά των ανδρών!!!
star.gr

Ελληνίδες νύφες... made in Japan

Τα πλοία με τις νύφες δεν ταξίδευαν μόνο μέχρι την Αυστραλία. Εφταναν και στην Ιαπωνία! Αυτό αποκαλύπτει σε νέο βιβλίο του ο πανεπιστημιακός καθηγητής Αναστάσιος Τάμης, που περιγράφει μέσα από μαρτυρίες αλλά και σπάνιες φωτογραφίες την ελληνική μεταναστευτική εμπειρία σε Ινδία, Κίνα, Μαντζουρία, Ιαπωνία, Κορέα και Φιλιππίνες.

Η Ακριβή Ασημακοπούλου - Fukuzawa ήταν η πρώτη Ελληνίδα νύφη της Ιαπωνίας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από Ελληνες Κωνσταντινουπολίτες γονείς και το 1940, ενώ σπούδαζε τραγούδι στο Παρίσι, γνώρισε και παντρεύτηκε τον Shindaro Fukuzawa, μορφωτικό ακόλουθο της Ιαπωνίας στην Πόλη του Φωτός. Το ζευγάρι, όμως, πέρασε πέτρινα χρόνια, αφού συνελήφθη από τα αμερικανικά στρατεύματα στο Βερολίνο και οδηγήθηκε σε διάφορα στρατόπεδα αιχμαλώτων στις ΗΠΑ. Τελικά, απελευθερώθηκαν το 1945, οπότε και άρχισε η ξέφρενη καλλιτεχνική σταδιοδρομία της Ακριβής Ασημακοπούλου, η οποία εισήγαγε στα μεγαλύτερα θέατρα της Ιαπωνίας την ευρωπαϊκή κλασική μουσική.

Εκατοντάδες ακόμα Ελληνίδες παντρεύτηκαν εύπορους και καλλιεργημένους Ιάπωνες και στη συνέχεια ασχολήθηκαν με τη φιλανθρωπία και την πολιτιστική δράση. Ο καθηγητής Τάμης στο βιβλίο του «Οι Ελληνες της Απω Ανατολής» αναφέρεται επίσης στην Κατερίνα Ελευθερίου από την Ξάνθη, που παντρεύτηκε τον Ιάπωνα Φουσάο Μαγκάγια και εγκαταστάθηκαν στο Τόκιο. Ο Φουσάο ασπάστηκε την ορθοδοξία, βαφτίστηκε με το όνομα Ιωάννης και χειροτονήθηκε ορθόδοξος ιερέας!

Τη δεκαετία του '60, όπως αναφέρει ο ομογενής πανεπιστημιακός, έφτασαν και στην Ελλάδα πολλές νύφες από την Ιαπωνία, που είχαν παντρευτεί κατά κύριο λόγο Ελληνες ναυτικούς. Συνολικά εκτιμά ότι έφτασαν στην Ελλάδα 700 νύφες από την Ιαπωνία, που είχαν μάλιστα ιδρύσει και οργάνωση, αλλά οι περισσότερες δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στη χώρα μας. Δεν ήταν και λίγα τα οικογενειακά δράματα. Πολλές από τις Γιαπωνέζες που ακολούθησαν τους συζύγους τους στην Ελλάδα, όταν έφτασαν εδώ, εγκαταλείφθηκαν απροστάτευτες. Ορισμένες εμφανίστηκαν στα ελληνικά προξενικά γραφεία και επέστρεψαν διαμαρτυρόμενες τα ελληνικά τους διαβατήρια. Αλλες διεκδίκησαν με πείσμα να εντοπίσουν τους ναυτικούς συζύγους τους στην Ελλάδα και άλλες οδηγήθηκαν σε εκτρώσεις ή σκότωσαν τα βρέφη τους καθώς ήταν αδύναμες να τα μεγαλώσουν!

Ο γάμος, όμως, δεν ήταν ο μόνος τρόπος μετανάστευσης στην Απω Ανατολή. Το πρώτο κύμα αποτελούνταν από Ελληνες διαφόρων κοινωνικών τάξεων και χρονολογείται τον 18ο αιώνα. Το δεύτερο, που είχε πιο ξεκάθαρα οικονομικά χαρακτηριστικά, πραγματοποιήθηκε το 1960 έως το 1985. Σε αυτή την περίοδο πάνω από 7.000 Ελληνες εγκαταστάθηκαν στα λιμάνια της Ιαπωνίας και στο Τόκιο.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ματάκηδες οι σύζυγοι και εραστές

Ματάκηδες μπορούν πλέον να γίνουν οι σύζυγοι και εραστές των κυριών οι οποίες αγοράζουν εσώρουχα και άλλα αξεσουάρ από τα καταστήματα ερωτικών ειδών «Αν Σάμερς» του Λονδίνου.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας αποφάσισαν να ενισχύσουν κι άλλο τον ερωτισμό στην ατμόσφαιρα των καταστημάτων τους, γι’ αυτό και άνοιξαν μικρές τρύπες στα δοκιμαστήρια των γυναικών, μέσα από τις οποίες οι συνοδοί τους θα μπορούν να τις παρακολουθούν την ώρα που εκείνες δοκιμάζουν κιλοτάκια, σουτιέν και οτιδήποτε άλλο εξάπτει την ερωτική τους φαντασία.

Ετσι, οι κυρίες θα αλλάζουν αμέριμνες, ενώ οι κύριοι θα απολαμβάνουν το θέαμα σαν να πρόκειται για άγνωστες γυναίκες. Φυσικά, οι πελάτισσες γνωρίζουν τη νέα «υπηρεσία» των... καταστημάτων, ωστόσο δεν θα ξέρουν -εκτός αν είναι πολύ παρατηρητικές- από ποια οπτική γωνία τις παρακολουθεί ο σύντροφός τους.

Φυσικά, εδώ ανακύπτει κι ένα άλλο πρόβλημα: μήπως, δηλαδή, εκτός από τους συντρόφους, τις παρακολουθούν και άγνωστοι χωρίς τη θέλησή τους. Γι’ αυτό, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων δήλωσαν ότι θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα. Κλείνοντας, πάντως, πονηρά το μάτι πρόσθεσαν πως πολλές πελάτισσές τους μάλλον αρέσκονται να τις παρακολουθούν άγνωστοι την ώρα που δοκιμάζουν τα σέξι εσώρουχα που θέλουν ν’ αγοράσουν. Οσο για τις πωλήσεις, οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι θα εκτοξευτούν, αφού μια απλή αγορά αξεσουάρ μπορεί να γίνει καυτό ραντεβού για κάθε ζευγάρι.
filoksenos.blogspot.com

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Πώς η λέξη «ΟΚ» καθιερώθηκε παγκοσμίως

Μπλέκεται στην ομιλία μας δεκάδες φορές την ημέρα, παρά το γεγονός ότι έχει πολύ μικρή σημασία. Ο λόγος για το «ΟΚ» που αποτελεί τη λέξη που χρησιμοποιείται συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη και είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες λέξεις στον κόσμο.

Το ΟΚ είναι μία από τις πιο αλλόκοτες εκφράσεις που έχουν επινοηθεί. Αυτή, όμως, ακριβώς η ιδιομορφία έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην δημοφιλία της.
Μοιάζει παράξενο, γιατί η λέξη μοιάζει και ακούγεται σαν ακρωνύμιο. Την προφέρουμε ΟΚ - η προφορά «οκέι» είναι σχετικά πρόσφατη και σχετικά σπάνια- και δεν την εκφράζουμε σαν «οκ», δηλαδή σαν να προφέρουμε ξεχωριστά τα δύο γράμματα «Ο» και «Κ». Οπτικά, το κυκλικό «Ο» ταιριάζει απόλυτα με τις ευθείες γραμμές του «Κ».
Συνεπώς, και στην ομιλία, αλλά και στην γραφή είναι ξεκάθαρο, εύκολο να διαχωριστεί από άλλες λέξεις και χρησιμοποιεί τόσο απλούς φθόγγους που είναι οικείοι σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Σχεδόν όλες οι γλώσσες έχουν ένα Ο, ένα Κ και ένα Α. Ετσι το ΟΚ, είναι ένας πολύ ευδιάκριτος συνδυασμών πολύ οικείων στοιχείων. Και αυτός είναι ένας λόγος για την μεγάλη του επιτυχία.
Κανονικά, μία παράξενη λέξη, τόσο ευδικάκριτη σε σχέση με άλλες, δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται σε μία γλώσα να αρχίζει με αυτήν. Σαν γενικός κανόνας, μία γλώσσα επιτρέπει νέες λέξεις μόνο όταν έχει κοινά γνωρίσματα με τις γνωστές.
Οι έξυπνες επινοήσεις λέξεων μπορεί να είναι ευχάριστες, ωστόσο σπάνια υιοθετήθηκαν από τους χρήστες της γλώσσας. Παρ'όλα αυτά, στην δεκαετία του 1830, στην Μασαχουσέτη, οι εκδότες μίας εφημερίδας επινόησε ευφάνταστες συντομογραφίες, όπως «WOOOFC» για τις λέξεις «with one of our first citizens» (για έναν από τους τέσσερις κατοίκους μας).
Περιττό να αναφερθεί το γεγονός ότι καμία από αυτές τις επινοήσεις δεν βρήκαν μόνιμη θέση στη γλώσσα, ωστόσο προώθησαν έναν ασυνήθιστο γενικότερο πλαίσιο που βοήθησε στην δημιουργία του ΟΚ.
Ηταν 23 Μαρτίου 1839, όταν το ΟΚ εισήχθη στον κόσμο στην δεύτερη σελίδα της « Boston Morning Post» στην μέση μιας μεγάλης παραγράφου, ως «o.k.» (all correct = όλα σωστά).
Το πώς αυτό ξεκίνησε ως αστείο και τελικά επιβίωσε είναι ένα γενονός μιας τυχαίας σύμπτωσης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 1840.
Ενας εκ των υποψηφίων είχε το παρατσούκλι «Old Kinderhook» και υπήρχε μία ιστορία ότι ένας πρώην πρόεδρος της Αμερικής δεν μπορούσε να προφέρει αυτό το όνομα και για αυτό μαρκάριζε έγγραφα με ένα ΟΚ, νομίζοντας ότι ήταν η συντομογραφία του «all correct». Μέσα σε μία δεκαετία, οι άνθρωποι είχαν αρχίσει να σημειώνουν το ΟΚ σε έγγραφα και να το χρησιμοποιούν στα τηλεγραφήματα για να δίνουν το σήμα ότι όλα είναι καλά. Συνεπώς, το ΟΚ είχε βρει την θέση του, όντας εύκολο να λεχθεί ή να γραφτεί και να γίνει ξεκάθαρο.
Ομως, υπήρχαν ακόμη περιορισμοί στην χρήση του. Η ανορθογραφία της συντομογραφίας αυτής μπορούσε να έχει δημιουργήσει υπόνοιες για αναλφαβητισμό και για τον λόγο αυτό απεύφευγαν γενικότερα την χρησιμοποίησή του, αλλά σε ένα επιχειρηματικό γλωσσικό περιβάλλον ή σε έναν πλασματικό διάλογο με χαρακτήρες θεωρήθηκε ότι ήταν χωριάτικο ή αγράμματο. Πράγματι, από μεγάλη μερίδα Αμερικανών συγγραφέων ή μυθιστοριογράφων αποφεύχθηκε η χρήση του ΟΚ, ακόμη και από τον Μαρκ Τουέν, ο οποίος χρησιμοποιούσε ελεύθερα γλώσσα της πιάτσας.
Τον 20ό αιώνα το ΟΚ πέρασε από το περιθώριο στην γενική τάση, καθώς έγινε βασική λέξη στην καθημερινή συζήτηση, χωρίς πλέον να φαντάζει κανείς αγράμματος και «λαϊκός». Η αληθινή προέλευσή του ξεχάστηκε και το ΟΚ χρησιμοποιείται σαν τόσο οικείος ήχος ομιλητών κάθε γλώσσας, ακούγοντάς το μπορεί να ξαναθυμηθεί κανείς αν είναι έκφραση ή σύντμηση της δικής τους γλώσσας.
Κατ' αυτόν τον τρόπο συμπεριελήφθη στην γλώσσα της ιθαγενούς φυλής των Τσόκτου, των οποίων η έκφραση «Okeh» σήμαινε κάτι του τύπου «έτσι είναι». Ο πρόεδρος της Αμερικής Γούντροου Ουίλσον, στις αρχές του 20ού αιώνα προσέδιδε γόητρο στα έγγραφα που επικύρωνε σημειώνοντας πάνω τους την λέξη «okeh».
Καθώς το ΟΚ, βρήκε την θέση του σε πολλές γλώσσες. Ομως τί κάνει το ΟΚ τόσο χρήσιμο και υπάρχει σε τόσο πολλές συζητήσεις;
Δεν ήταν εκείνο που χρειαζόταν να «καλύψει κάποιο κενό» σε οποιαδήποτε γλώσσα. Πριν το 1839, οι Βρετανοί συνομιλητές χρησιμοποιούσαν τις λέξεις «ναι», «καλώς», «εξαιρετικά», «όλα εντάξει» και άλλες.
Αυτό που αντιπροσωπεύει το ΟΚ είναι ότι είναι ένας τρόπος να συμφωνήσει ή να επιβεβαιώσει κάτι κανείς χωρίς να εκφράσει γνώμη. Πχ: -Ας συναντηθούμε το απόγευμα. -Οκ! Το ΟΚ επιτρέπει να σχολιάσουμε μία κατάσταση με απλά λόγια, είναι ΟΚ ή δεν είναι. Οταν κάποιος πέφτει, η ερώτηση δεν είναι πλέον «πώς αισθάνεσαι;», αλλά «είσαι ΟΚ;»
Και κάθε στιγματισμός πλέον από την χρήση του ΟΚ αποτελεί παρελθόν. Σήμερα εκφράζεται και σε ομιλίες προέδρων των ΗΠΑ, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα. Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του σε μαθητές το 2009, όταν είπε: «Είναι ΟΚ. Μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο είναι αυτοί που είχαν τις περισσότερες αποτυχίες». Η λέξη ΟΚ έχει ξεγλιστρίσει επίσης και από το στόμα του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εκφάνσεις της γλώσσας όπου το ΟΚ θα είναι τρομακτικό αν χρησιμοποιηθεί. Δεν θα εντοπίσει κανείς την λέξη ΟΚ σε επίσημους λόγους και αναφορές. Οι σύγχρονες μεταφράσεις τις Βίβλου είναι επίσης χωρίς ΟΚ, όπως επίσης και ένα δημοσιευμένο βιβλίο δεν χρησιμοποιεί μεμονωμένα την λέξη.
Στον προφορικό λόγο, όμως, παραμένει κυρίαρχο.
ethnos.gr
Enhanced by Zemanta

"Ο μπαρμπα -Στρουμφ είναι μεγάλο κομμούνι";

Papa Smurf.Image via WikipediaΌλα τα περιμέναμε αλλά ότι και σήμερα ο ...αντικομμουνισμός θα έφτανε στο σημείο να ΅βαφτίσει΅ κομμουνιστές τα στρουμφάκια, αυτό ξεπερνά κάθε φαντασια.

Η Αμερική η χώρα που έθρεψε τα στρουμφάκια και δεν ξεχασε (ορισμένοι τουλάχιστον) τον ...."κομμουνιστικό κίνδυνο" μεγαλουργεί και πάλι .

Τα αρρστημένα μυαλά κάθισαν σκέφτηκαν και έβγαλαν κομμουνιστές τα ... στρουμφάκια! Μην παραξενεύεστε. Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και θα ...γελάσετε άν δεν φρίξετε!

"Μπορεί η σειρά με την οποία μεγαλώσαμε όλοι να φαίνεται αθώα, αλλά αν εστιάσουμε σε... μερικές Τρανταχτές μεν αλλά και καλά καμουφλαρισμένες λεπτομέριες, βλέπουμε την αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο!!!

1. Δεν έχουν κάποια ... επίσημη θρησκεία, με λίγα λόγια είναι άθεοι.
2. Υπάγονται σε έναν απόλυτο μονάρχη με κόκκινο σκούφο, που είναι φτυστός ο Μαρξ (Μπαρμπαστρούμφ)
3. Δεν είναι Ρατσιστές (τους βοηθούν όλους, χωρίς φυλετικές ή οποιουδήποτε είδους διακρίσεις)
4. Ακόμα και το αγγλικό όνομα της σειράς αποτελεί ένδειξη κομμουνισμού, καθως στην πραγματικότητα είναι αρχικά : S.M.U.R.F. = Sociable Men Under Red Father.
5. Φοράνε όλοι τις ίδιες στολές
6. Δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις, καθώς κάτω από το μονάρχη, βρίσκονται όλα στο ίδιο σημείο της κοινωνικής πυραμίδας.
7. Δεν υπάρχει ιδιωτική περιουσία, καθώς τα σπιτάκια τα οποία κατοικούν δεν τους ανήκουν, απλά τους παρέχονται από τον μονάρχη τους".

8. Ο γυναικείος πληθυσμός (Στρουμφίτα) δεν εργάζεται.
9. Δεν υπάρχει ελευθερία λόγου (απόδειξη η συνεχής προπυλάκιση του Σπιρτούλη, μετά από κάθε προσπάθεια έκφρασης μίας ελεύθερης άποψης).
10. Απόδειξη αποτελεί και το περιστατικό με την βραχύχρονη ύπαρξη νομίσματος στο χωριό. Όταν ο λιχούδης απέκτησε νομίσματα, κατάφερε να αποσπάσει τις περιουσίες των υπόλοιπων στρουμφακίων (Όργανα Προκόπη, εργαλεία Ξευτέρη, σύνεργα ζωγραφικής Μελένιου, βιβλία Σπιρτούλη κ.α.), και να προκαλέσει διάλυση της κοινωνίας. Η απόσυρση του νομίσματος επανέφερε την ισορροπία της κοινωνίας".

Αμφιβάλετε λοιπόν ότι  "ο μπαρμα -Στρουμφ είναι μεγάλο κομμούνι";
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Σκορπιοί της Μυκηναϊκής εποχής από το Αργος

Σκορπιοί, φίδια και πουλιά, θαλάσσια πλάσματα, όπως χταπόδια, σουπιές, αργοναύτες, ψάρια αλλά και ανθρώπινες μορφές, όλα κατ΄ ευθείαν από τη Μυκηναϊκή εποχή αποκάλυψαν οι τοιχογραφίες που βρέθηκαν σε ένα οικόπεδο της σύγχρονης πόλης του Αργους.

Ειδικά μάλιστα η αναπαράσταση των σκορπιών χαρακτηρίζεται ως μοναδική στις Αιγαιακές τοιχογραφίες.

Μέσα από χιλιάδες σπαράγματα προέκυψαν αυτές οι εικόνες, την οποίες ανασύνθεσαν η κυρία Ιφιγένεια Τουρναβίτου, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η δρ. Χαρίκλεια Μπρεκουλάκη, αρχαιολόγος-ερευνήτρια του Κέντρου Ελληνορωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Τις παρουσίασαν για πρώτη φορά στο συνέδριο για τις «Μυκηναϊκές τοιχογραφίες», που οργανώθηκε πριν από λίγες μέρες από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών (και συγκεκριμένα τον καθηγητή κ. Τζάκ Ντέιβις), από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι (Σάρον Στόκερ) και το το ΚΕΡΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ο Καραγκιόζης την ..."έκανε λαχείο" !

Όνειρο ετών η παρουσίαση φιγούρων του Καραγκιόζη μας στα Κρατικά Λαχεία. Η ιδέα είναι αρκετά παλαιά και πραγματοποιείται φέτος χάρη στην αγάπη μελών του προσωπικού των κρατικών λαχείων για τον Καραγκιόζη, του ίδιου τους του Διευθυντή...
 του προσωπικού του Νομισματοκοπείου της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και χάρη στη συνεργασία των φορέων που πρόσφεραν αφιλοκερδώς το υλικό.
Το αφιέρωμα εκτείνεται στα λαχεία των 52 κληρώσεων του Λαϊκού Λαχείου του 2011 παρουσιάζοντας 26 φιγούρες του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών με εναλλαγή ανά δύο βδομάδες.
Το υλικό προσέφεραν οι παρακάτω φορείς:
Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (Μ.Ε.Λ.Τ.).
Το Σπαθάρειο Μουσείο στο Μαρούσι (Σ.Μ.).
Το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών (Π.Σ.Θ.Σ.).
Το πλούσιο υλικό που παραχωρήθηκε από τους παραπάνω φορείς - ισοδύναμο της μεγάλης ιστορίας
του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών , στάθηκε αδύνατο να χωρέσει μέσα στις 26 εικόνες.
Έτσι, έγινε μια επιλογή, δίνοντας έμφαση αφενός στους παλαιούς καραγκιοζοπαίκτες (αρχείο Μ.Ε.Λ.Τ.) και το Σπαθάρειο και αφετέρου στους εν ζωή και κυρίως στους νέους δημιουργούς (Π.Σ.Θ.Σ.).
Έγινε προσπάθεια να φωτιστεί και το θέμα της ελληνικότητας του Καραγκιόζη, παρουσιάζοντας ορισμένους ήρωες του ‘21, αλλά και αμιγώς ελληνικές φιγούρες.
Κάποιες εικόνες είναι ανέκδοτες και αξίζει τον κόπο να τις αποκτήσουμε με την αγορά ενός λαϊκού λαχείου. Και ποιος ξέρει;
Ο Καραγκιόζης μας μπορεί τελικά να μας φέρει και τύχη!
Αρχίσανε με τον Καραγκιόζη Υπουργό, που ίσως θα μπορούσε να κουμαντάρει καλύτερα ένα υπουργείο σήμερα αφού είναι παιδί του λαού μας και δεν το ξέχασε ποτέ!
Το λαχείο, πέρα από το σκοπό που επιτελεί ως τυχερό παιχνίδι, αποτελεί και ένα συλλεκτικό αντικείμενο.
Η σχετική θεματογραφία έχει προγραμματιστεί ως εξής:

1-2η 4/11 Ιανουαρίου Ο Καραγκιόζης Υπουργός Σπύρος Κούζαρος Μ.Ε.Λ.Τ.

3-4η 18/25 Ιανουαρίου Ο Μπαρμπαγιώργος Παναγιώτης Μιχόπουλος Μ.Ε.Λ.Τ.

5-6η 1/8 Φεβρουαρίου Κολλητήρι Παναγιώτης Μιχόπουλος Σ.Μ.

7-8η 15/22 Φεβρουαρίου Χατζηαβάτης Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής Π.Σ.Θ.Σ.

9-10η 1/8 Μαρτίου Σιορ Διονύσιος Μπάμπης Ρουμελιώτης Π.Σ.Θ.Σ.

11-12η 15/22 Μαρτίου Θεόδωρος Κολοκοτρώνης Σπύρος Κούζαρος Μ.Ε.Λ.Τ.

13-14η 29 Μαρτίου/5 Απριλίου Αγλαΐα Πάνος Καπετανίδης Π.Σ.Θ.Σ.

15-16η 12/19 Απριλίου Κοπρίτης Χάρης Μπιλλίνης Π.Σ.Θ.Σ.

17-18η 26 Απριλίου/ 3 Μαΐου Μορφονιός Ευγένιος Σπαθάρης Σ.Μ.

19-20η 10/17 Μαΐου Σταύρακας Ευγένιος Σπαθάρης Σ.Μ.

21-22η 24/31 Μαΐου Βεληγκέκας Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής Π.Σ.Θ.Σ.

23-24η 7/14 Ιουνίου Αθανάσιος Διάκος Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής Π.Σ.Θ.Σ.

25-26η 21/28 Ιουνίου Καραγκιόζης Γιάγκος Σαμαράς Μ.Ε.Λ.Τ.

27-28η 5/12 Ιουλίου Ο Αρματολός Πάνος Καπετανίδης Π.Σ.Θ.Σ.

29-30η 19/26 Ιουλίου Μανούσος ο Κρητικός Μπάμπης Ρουμελιώτης Π.Σ.Θ.Σ.

31-32η 2/9 Αυγούστου Ο Καραγκιόζης Μάγειρας Σπύρος Κούζαρος Μ.Ε.Λ.Τ.

33-34η 16/23 Αυγούστου Ο Μεγαλέξανδρος και το φίδι Μπάμπης Ρουμελιώτης Π.Σ.Θ.Σ.

35-36η 30 Αυγούστου/6 Σεπτεμβρίου Άνδρας με Λατέρνα Θανάσης Σπυρόπουλος Μ.Ε.Λ.Τ.

37-38η 13/20 Σεπτεμβρίου Καραγκιόζης Ευγένιος Σπαθάρης Σ.Μ.

39-40η 27 Σεπτεμβρίου/4 Οκτωβρίου Αρχαίος Έλληνας Μπάμπης Ρουμελιώτης Π.Σ.Θ.Σ.

41-42η 11/18 Οκτωβρίου Γυναικά με τοπική ενδυμασία Μάνθος Αθηναίος Μ.Ε.Λ.Τ.

43-44η 25 Οκτωβρίου/1 Νοεμβρίου Ο Καραγκιόζης Έλληνας Άγγελος Αλιμπέρτης Π.Σ.Θ.Σ.

45-46η 8/15 Νοεμβρίου Ο Καραγκιόζης Λόρδος Άθως Δανέλλης Π.Σ.Θ.Σ.

47-48η 22/29 Νοεμβρίου Κλέφτης Παναγιώτης Μιχόπουλος Μ.Ε.Λ.Τ.

49-50η 6/13 Δεκεμβρίου Βεζυροπούλα Κώστας Καράμπαλης Μ.Ε.Λ.Τ.

51-52η 20/27 Δεκεμβρίου Άγγελος – Ελλάς Σπύρος Κούζαρος Μ.Ε.Λ.Τ.

http://syllektiko-pazari.blogspot.com/2011/02/2011.html

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ψαράς ξεγέννησε θηλυκό καρχαρία

Ένας 40χρονος ψαράς από την Κροατία, «υποδύθηκε» για λίγο τον μαιευτήρα, καθώς η συνάντησή του με έναν θηλυκό καρχαρία, τον ανάγκασε να αφήσει στην άκρη το φόβο του και να βοηθήσει το ψάρι στη διαδικασία του τοκετού.

Ο Ρόμπερτ Βούλιτς, βρισκόταν, με τη βάρκα του, κοντά στο νησί Παλαγκρούζα, όταν αντιλήφθηκε ότι στα δίχτυα του, είχε πιάσει τον θηλυκό καρχαρία, ο οποίος πάλευε για να ξεφύγει.

Όμως, σύμφωνα με όσα δήλωσε  ο κ. Βούλιτς στην εφημερίδα «24 Sata», ο καρχαρίας έχασε τις δυνάμεις του και στη συνέχεια τη μάχη με το θάνατο. Ο κ. Βούλιτς παρατήρησε - όπως ο ίδιος περιέγραψε την «περιπέτειά» του- πως «ο θηλυκός καρχαρίας μάλλον κυοφορούσε και έτσι προσπάθησα να βοηθήσω τα μικρά».

Έτσι, έπειτα από επίμονη προσπάθεια ο κ. Βούλιτς κατάφερε να σώσει δύο από τους συνολικά έξι μικρούς καρχαρίες και μάλιστα, οι φίλοι του, που βρίσκονταν μαζί του στη βάρκα, βιντεοσκόπησαν το περιστατικό.

Ο κ. Βούλιτς δήλωσε πανευτυχής, διότι, όπως σημείωσε, κατάφερε να σώσει έστω και δύο μικρούς καρχαρίες και να τους δει να κολυμπούν στα νερά της Αδριατικής.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ραδιοφωνικός διαγωνισμός: "Κερδίστε γυναίκα από την Ουκρανία

Δριμεία κριτική δέχεται ένας ραδιοφωνικός σταθμός από τη Νέα Ζηλανδία, εξ αιτίας ενός διαγωνισμού με... πρωτότυπο έπαθλο, που αφορά τους άνδρες ακροατές.

Συγκεκριμένα το βραβείο είναι μία σύζυγος από την Ουκρανία.

Φυσικά, όχι μία οποιαδήποτε κοπέλα, αλλά αυτή που θα διαλέξει ο ίδιος ο νικητής, αφού περάσει, με έξοδα του αυστραλιανού «The Rock FM», 12 μέρες στη συγκεκριμένη χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ. Το δώρο περιλαμβάνει τα έξοδα του ταξιδιού και της διαμονής, αλλά και αρκετά εξτρά χρήματα, για να μπορέσει ο γαμπρός, να διασκεδάσει την υποψήφια νύφη.

Την υποψήφια σύζυγό του θα τη γνωρίσει μέσω ενός ουκρανικού γραφείου συνοικεσίων, που έχει «επιφορτιστεί» να βρει στο νικητή την κατάλληλη νύφη.

«Αλήθεια θα γίνει και σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί που δε θα μπορούν να κρατηθούν», αναφέρει ο «The Rock FM» στην ιστοσελίδα του.

Παράλληλα, εξηγεί ότι ο διαγωνισμός δεν αναφέρεται σε όλους και για να αποκλειστούν οι... απεγνωσμένοι, έχουν δημιουργήσει μία ειδική αίτηση, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει ο υποψήφιος γαμπρός.

«Αν ενδιαφέρεστε για τα ιερά δεσμά του γάμου με μία ‘καυτή’ αλλοδαπή, συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Το γεγονός ότι τα ονόματα και οι φωτογραφίες των υποψήφιων γαμπρών δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του σταθμού, δεν έχει πτοήσει αρκετούς Νεοζηλανδούς που έχουν συμπληρώσει τις αιτήσεις.

Ο διευθυντής προγράμματος του «The Rock FM», Μπραντ Κινγκ, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα διαγωνισμό με χιούμορ, τονίζοντας ότι δεν αναγκάζουν κανέναν να παντρευτεί, ούτε πρόκειται να φέρουν γυναίκες στη Νέα Ζηλανδία. Εκείνοι απλώς δίνουν την ευκαιρία. Το τι θα κάνουν, θα το αποφασίσουν οι συμμετέχοντες.

Από την πλευρά της η κοινωνική ακτιβίστρια Σου Μπράντφορντ, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός αυτός έφερε τους εμπορικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε νέα... χαμηλά, επίπεδα και επισημαίνει ότι είναι ενοχλητικό το γεγονός πως κάποιοι εκμεταλλεύονται μία από τις πιο σημαντικές ανθρώπινες σχέσεις για διαφημιστικούς λόγους.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Εκοψε κομματάκια την μητέρα του και την έβαλε στο... ψυγείο!

Maywood PoliceImage by cliff1066™ via Flickr
Ένας 19χρονος σκότωσε τη μητέρα του, την έκοψε κομματάκια και την έβαλε στον ... καταψύκτη! 
 
Σοκ έχει προκαλέσει στην πόλη Maywood, στο ανατολικό Λος Άντζελες, της Καλιφόρνια, η ειδεχθής δολοφονία μιας μητέρας από τον  γιο της, ο οποίος ομολόγησε στην αστυνομία, ότι τη σκότωσε, την κομμάτιασε με ένα πριόνι και στη τοποθέτησε το διαμελισμένο κορμί της στο ψυγείο του σπιτιού.

Ο 19χρονος Moise Meraz Espinoza λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της μητέρας του Amelia, κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Όταν οι αρχές έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας βρήκαν τη διαμελισμένη γυναίκα στο ψυγείο και σημάδια από αίμα στο μπάνιο του σπιτιού, γεγονός που δείχνει πως εκεί έγινε το φονικό.

Όπως αναφέρουν οι γείτονες, η άτυχη γυναίκα είχε εξαφανιστεί για περίπου μία εβδομάδα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον ιατροδικαστή Brian Elias, ο οποίος όπως δήλωσε «το σώμα είχε διαμελιστεί αρκετές μέρες πριν».

Σύμφωνα με συγγενικά άτομα, ο Espinoza περνούσε πολύ δύσκολη περίοδο και είχε πέσει σε κατάθλιψη, μετά το θάνατο της κοπέλας του πριν τέσσερις μήνες σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. «Ήταν αρκετά ασταθής ψυχικά» είπε ο ξάδερφος του στις αρχές. «Η μητέρα του ήταν μια πολύ αγαπητή γυναίκα, που εργαζόταν όλη της τη ζωή για να τον φροντίζει» δήλωσε στο CNN ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που έμεναν. Ο νεαρός άνδρας κρατείται με την κατηγορία του φόνου, χωρίς το δικαίωμα εγγύησης.


Πηγή Daily Mail
Enhanced by Zemanta

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ !

Ο Σωτήρης παίρνει τηλέφωνο τον φίλο του το Γιάννη στην Θεσσαλονίκη και του λέει:

- Φίλε Γιάννη, έρχομαι εκτάκτως στην Θεσσαλονίκη για δουλειά, θα φτάσω αργά το βράδυ, μπορείς να με φιλοξενήσεις για μία βραδιά; 


- Καλά ρε Σώτο και το συζητάς;


Φτάνοντας ο Σωτήρης κατά της 1:30 το βράδυ στο σπίτι του Γιάννη. 


- Φιλε Σώτο, θες να κοιμηθείς με το μωρό στο δωμάτιο; Ή στο σαλόνι να σου στρώσω κάτω; 


- Ασε μην ανησυχήσω το μωρό θα κοιμηθώ στο σαλόνι.


Το πρωί ο Σωτήρης σηκώθηκε πιο νωρίς από τους άλλους και πήγε στην κουζίνα να φτιάξει ένα καφέ και τι να δει!!! Μια ψήλη ξανθιά 2μετρη με το στήθος έξω και φορώντας μόνο ένα string!!!! Τα ψιλοχάνει για λίγο και ρωτάει γεμάτος απορία: 


- Συγγνώμη εσύ ποια είσαι;


- Εγώ είμαι το μωρό, εσύ ποιος είσαι; 


- Εγώ είμαι ο Μαλάκας που ήρθε χθες.....

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Γυμνή η κυρία προέδρου...

Πόζαρε ημίγυμνη, µόνο µε το σεντόνι της και µε φόντο το βρετανικό Κοινοβούλιο και τον Μπιγκ Μπεν. Με πολύ χάρη και ύφος γεµάτο υπονοούµενα...όπως και η συνέντευξη που έδωσε, η Σάλι Μπέρκοου φωτογραφήθηκε για τις ανάγκες βρετανικού περιοδικού ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου.

Καθώς φαίνεται όµως, η σύζυγος του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκου, το µετάνιωσε γρήγορα. Βοήθησε βέβαια λίγο και η σκληρή κριτική που της άσκησαν µέλη της κυβέρνησης.

∆εν ήταν όµως µόνο η επίµαχη φωτογράφιση που προκάλεσε όλη αυτήν την πολιτική κατακραυγή,αλλά και το περιεχόµενο της συνέντευξης, την οποία η κ. Μπέρκοου παραχώρησε στο βρετανικό περιοδικό «London Evening Standard’s ES». Μεταξύ άλλων, η 47χρονη σύζυγος του προέδρου αναφέρθηκε στη σεξουαλική τους ζωή. «Οι πολιτικοί δεν είναι ιδιαιτέρως σέξι. Ωστόσο, πιστεύω πως η πολιτική µπορεί να είναι σέξι, επειδή η εξουσία λειτουργεί ως αφροδισιακό», υποστήριξε δικαιολογώντας γιατί ο άνδρας της, αλλά και η ίδια, έχουν πολύ περισσότερες ερωτικές επιτυχίες µετά την ανάληψη της προεδρίας της Βουλής από τον Μπέρκοου. «∆εν ζηλεύω όµως», έσπευσε να προσθέσει, «γιατί κι εγώ έχω περισσότερους θαυµαστές. Νοµίζω πως είναι φαιδρό να µε αποκαλούν Κάρλα Μπρούνι της βρετανικής πολιτικής».

Μαζί µε τον σύζυγό της ζουν σ’ ένα διαµέρισµα δίπλα στον Τάµεση, εντός του κοινοβουλευτικού οικοδοµικού τετραγώνου, το οποίο τους παραχωρεί το βρετανικό κράτος. Οπως εξηγεί στο περιοδικό, ποτέ δεν φανταζόταν ότι η θέα από τη Βουλή θα ήταν τόσο ροµαντική, ειδικά το βράδυ, υπό το φως του φεγγαριού και το φέγγος από τις παλιές λάµπες γκαζιού. «Τον πρώτο καιρό, όταν φλερτάραµε µε τον Τζον, περπατούσαµε συχνά κατά µήκος της Νότιας Οχθης και κοιτούσαµε το Κοινοβούλιο. ∆εν µπορούσα να διανοηθώ τότε πόσο ερωτικό θα ήταν να ζω κάτω από το Μπιγκ Μπεν και οι καµπάνες του να χτυπούν», δήλωσε.

Η Μπέρκοου, ωστοσο, ξανασκέφτηκε όσα είπε και έπειτα από το κύµα αντιδράσεων εµφανίστηκε χθες εµφανώς µεταµεληµένη σε ραδιοφωνική εκποµπή, όπου παραδέχθηκε ότι ήταν µάλλον αφελές να δώσει αυτή τη συνέντευξη και ανόητο που συµφώνησε να φωτογραφηθεί µε το σεντόνι. «Σκοπός ήταν να κάνουµε λίγο πλάκα. Τελικά όµως γύρισε εναντίον µου. Φαίνοµαι τελείως ηλίθια», είπε συγκεκριµένα επισηµαίνοντας ότι κατά τα άλλα ήταν µια καλαίσθητη φωτογράφιση. Το πρόβληµα, εξήγησε, είναιη θέση του άνδρα της, γεγονός που σηµαίνει πως ό,τι κάνει χρησιµοποιείται από τα µέσα εναντίον του. «Τι σηµαίνει όµως αυτό; Ότι πρέπει να είµαι µίασύζυγος που στέκεται τρία βήµατα πίσω από τον άνδρα της, κρατάει το στόµα της κλειστό και φτιάχνει σάντουιτς µε αγγούρι;», αναρωτήθηκε και αµέσως έδωσε µόνη της την απάντηση καθιστώντας το ερώτηµα ρητορικό:«Οχι. Εχω τη δική µου προσωπικότητα. Εχω τις δικές µου φιλοδοξίες και ό,τι έκανα ήταν για πλάκα».
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
Enhanced by Zemanta

Πωλητήριο στο δάσος του Ρομπέν

Το θρυλικό δάσος του Sherwood, όπου έζησε ο Ρομπέν των Δασών στα τέλη του 12ου μΧ αιώνα σκοπεύει να πουλήσει η βρετανική κυβέρνηση, με απόφαση του David Cameron, στην προσπάθειά του να εξοικονομήσει χρήματα για τη μείωση του εθνικού χρέους.

Στο Nottinghamshire, όπου βρίσκεται το δάσος, Sherwood, υποτίθεται πως κρυβόταν ο Ρομπέν των Δασών, που έκλεβε από τους πλούσιους, βοηθώντας τους φτωχούς.

Από τα 2.000.000 στρέμματα δημόσιων δασικών εκτάσεων, σύμφωνα με τα σχέδια του Βρετανού πρωθυπουργού, τα μισά μπορούν να πουληθούν σε επενδυτές, που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν οικισμούς για διακοπές με πάρκα, μονάδες υλοτομίας και γήπεδα γκολφ.
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Αίγιο: Έκανε μήνυση στον άντρα της, επειδή δεν την ικανοποιούσε στο σεξ!

Έμεινε με ανοιχτό το στόμα ο αστυνομικός της βάρδιας, στην αστυνομική υποδιεύθυνση του Αιγίου, όταν άκουσε τον λόγο που ήθελαν να υποβάλλουν μήνυση μια γυναίκα και ο πατέρας της, εναντίον του συζύγου της.

Ποιος ήταν αυτός ο λόγος; Ότι ο σύζυγος αντιμετώπιζε πρόβλημα... στύσης!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Κόσμος", ο άνδρας της αστυνομίας κόντεψε να πέσει από την καρέκλα του! Στην αρχή νόμιζε ότι δεν άκουσε καλά και ξαναρώτησε:

- Συγγνώμη, τι μου είπατε ότι θέλετε;
- Να κάνουμε μήνυση στον άντρα της, απάντησε χωρίς κανέναν δισταγμό ο πεθερός, επαναλαμβάνοντας το λόγο.
- Και τι θέλετε να κάνω εγώ, κύριε;

Τότε του εξήγησαν λέγοντάς του ότι επί αρκετό χρονικό διάστημα ο σύζυγος αντιμετώπιζε πρόβλημα στύσης και δεν εκπλήρωνε τα συζυγικά του καθήκοντα. Του είπαν μάλιστα ότι προτού απευθυνθούν για το... πρόβλημά τους στην αστυνομία, είχαν ήδη επισκεφθεί τον εισαγγελέα, που τους απάντησε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και ότι έπρεπε προηγουμένως να καταφύγουν στις αστυνομικές Αρχές ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διευθέτησης του ζητήματος.

Ο αστυνομικός τα άκουγε όλα αυτά και δεν πίστευε στ' αυτιά του. Δέκα πέντε χρόνια υπηρεσίας, πρώτη φορά του τύχαινε μία τέτοια υπόθεση. Και απευθυνόμενος στον πεθερό, του είπε:

- Μα είναι δυνατόν τώρα να τρέχετε με μηνύσεις στα δικαστήρια επειδή ο γαμπρός σας έχει πρόβλημα στύσης; Εξάλλου δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο,
- Να τον πάρετε τηλέφωνο και να του κάνετε συστάσεις...
- Δηλαδή να τον διατάξω να του... σηκ....ται; Μα δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, τι είναι αυτά που λέτε τώρα;

Στο τέλος, ο πεθερός και η σύζυγος επέμεναν κι έτσι ο αστυνομικός αναγκάστηκε να κρατήσει το νούμερο του τηλεφώνου του συζύγου. Την επομένη το πρωί τον κάλεσε στο τηλέφωνο και τον ζήτησε στην αστυνομική υπηρεσία. Ο σύζυγος δεν γνώριζε εξ αρχής γιατί τον κάλεσαν και πήγε γρήγορα για να δει τι συμβαίνει. Και όταν πληροφορήθηκε... έπεσε από τα σύννεφα, όπως ήταν αναμενόμενο.

Μάλιστα ομολόγησε ότι όντως αντιμετώπιζε πρόβλημα, το οποίο, ωστόσο, απέδωσε στο άγχος που του είχε προκληθεί από προβλήματα άλλης φύσης που αντιμετώπιζε με τη σύζυγό του και την οικογένειά της...

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ !

Makes and Models Magazine ModelsImage by omninate via FlickrΣτο φανάρι σταματά μια BMW 735, και την πλησιάζει κουτσαίνοντας ένας ζητιάνος με λερωμένα σκισμένα ρούχα, ξυπόλυτος, αξύριστος, φαλακρός, χωρίς μισά δόντια, ο οποίος απλώνει το χέρι:

 -Κύριε σας παρακαλώ δώστε μου λίγα λεπτά για να πάρω κάτι να φάω...
 

 Ο οδηγός τον κοιτάζει με ξαφνιασμένο βλέμμα, και του λέει:

 -Αν θα σου δώσω 50 ευρώ, πες μου την αλήθεια, θα τα ξοδέψεις σε ποτά και τσιγάρα;

 -Μα τι λέτε κύριε, είμαι 48 χρονών και ποτέ δεν κάπνιζα, ούτε έπινα.


 -Καλά, αν θα σου δώσω 100 ευρώ, θα πας σε μπουρδέλο έ; και θα τα δώσεις όλα στις πουτάνες, έτσι δεν είναι;


 -Μα τι λέτε κύριε, είμαι 48 χρονών, είκοσι χρόνια παντρεμένος με 2 παιδιά, και ποτέ δεν πήγα με άλλη γυναίκα.

-Τότες άκου τι θα κάνουμε. Θα σε πάω στο σπίτι μου, και θα πω στη γυναίκα μου να μας σερβίρει ένα πλούσιο τραπέζι και στο τέλος θα σου δώσω και 200 ευρώ. Συμφωνείς;

-Μα κύριε ντρέπομαι, κοιτάξτε τα χάλια μου, τι θα πει η κυρία σας;

-Χέστηκα για το τι θα πει η βλαμμένη. Εγώ θέλω να δει πως καταλήγουν οι άντρες που δεν καπνίζουν, δεν πίνουν, και δεν πάνε με πουτάνες...

Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...