Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Βέλγιο: Παναγία που «λάμπει στο σκοτάδι» προσκυνούν οι πιστοί

Άγαλμα 30 εκατοστών φαίνεται πως ακτινοβολεί όταν κλείνουν τα φώτα στο σπίτι που βρίσκεται, σε επαρχιακή πόλη του Βελγίου - Δεν έχει δοθεί προς το παρόν, φωτογραφία στη δημοσιότητα


Ένα άγαλμα της Παρθένου Μαρίας το οποίο «λάμπει μέσα στο σκοτάδι» έχει μαγνητίσει πλήθος κόσμου στο Βέλγιο. Το άγαλμα βρίσκεται σε κατοικία οικογένειας και τις τελευταίες ημέρες πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν για να το δουν από κοντά, ενώ το φαινόμενο παρακολουθεί με προσοχή η Καθολική Εκκλησία.

«Η μυστηριώδης ακτινοβόλος Παρθένος Μαρία» ήδη μαγνήτισε έως το απόγευμα το ενδιαφέρον 500 ανθρώπων —αριθμού-ρεκόρ— στο Ζαλέ, μια ήσυχη αγροτική κοινότητα, στις βελγικές Αρδέννες (ανατολικά), σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να ενισχύσει την παρουσία της γύρω από το σπίτι του ζευγαριού συνταξιούχων στους οποίους ανήκει το άγαλμα της Παναγίας, το οποίο άρχισε να λάμπει ισχνά όταν έσβησαν τα φώτα μέσα στην κουζίνα.

Το φαινόμενο αυτό ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου και προοδευτικά όξυνε το ενδιαφέρον περιέργων και πιστών, ορισμένοι εκ των οποίων υποστήριξαν ότι θεραπεύει δερματολογικά προβλήματα.

Το μικρό γύψινο άγαλμα, ύψους περίπου 30 εκατοστών, απεικονίζει την Παρθένο του Μπανέ, όπως ονομάζεται ένα κοντινό χωριό, όπου η Παρθένος εμφανίστηκε ενώπιον ενός νεαρού κοριτσιού, της Μαριέτ Μπεκό, συνολικά οκτώ φορές το 1933. Το Μπανέ έχει έκτοτε γίνει ένας από τους σημαντικότερους τόπους λατρείας στην χώρα.

Ο εφημέριος του ναού του Μπανέ στάλθηκε στο Ζαλέ από τον επίσκοπο της Λιέγης. «Είναι γεγονός ότι κάτι συμβαίνει. Δεν μπορώ να σας πω εάν υπάρχει μια φυσική εξήγηση ή (πρόκειται για) ένα θαύμα», δήλωσε ο ηγούμενος Λεό Παλμ.

Ένας καθηγητής ορυκτολογίας δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Βελγίου RTBF ότι πρόκειται για το φαινόμενο φωσφορισμού του γύψου του αγάλματος.

Ο ίδιος εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του αγάλματος αρνούνται να υποβληθεί σε εξετάσεις. «Αυτό δε μας ενδιαφέρει, είναι όπως είναι» δήλωσε ο σύζυγος στο RTBF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...