Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ιταλός ιερέας αποκαλεί τις γυναίκες «δαίμονες»

Αλγεινή εντύπωση και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει το... χριστουγεννιάτικο μήνυμα που τοιχοκόλλησε ο ιερέας Πιέρο Κόρσι στην ιταλική πόλη Σαβόνα με το οποίο καταφέρεται κατά των γυναικών κατηγορώντας τες ότι προκαλούν και δεν προσέχουν τις οικογένειές τους.

«Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν σοβαρή αυτοκριτική διότι με την στάση τους προκαλούν: δεν φροντίζουν την οικογένεια δεν πλένουν τα ρούχα, δεν ασχολούνται με τα παιδιά τους» έγραφε η αφίσα που τοιχοκόλλησε ο κ. Κόρσι, ενώ τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν το κείμενο «παραληρηματικό».

Μάλιστα, ο Πιέρο Κόρσι στο κείμενό του αναφέρεται και στην οικογενειακή βία όταν αφορά γυναίκες τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να πει κανείς ότι ευθύνονται μόνον οι άνδρες σύζυγοι».

Ο επίσκοπος της περιοχής, απαίτησε να εξαφανισθεί το αντιφεμινιστικό αυτό κείμενο, αλλά οι πολεμικές συνεχίζονται.

Ο ίδιος ο παπάς, πάντως, εμφανίζεται απτόητος και δηλώνει ότι δεν παραιτείται και θα συνεχίσει την αποστολή του, ενώ πρόλαβε να δώσει μια μάλλον κακή ευχή σε μια γυναίκα δημοσιογράφο στην οποία είπε «Ελπίζω να σας συμβεί δυστύχημα».

Το μόνο που επιβεβαιώνεται, είναι ότι ο Κόρσι αποφάσισε να πάρει μερικές ημέρες άδεια, για να ξεπεράσει «το στρες των ημερών».

Στο κείμενο του Κόρσι αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Οι γυναίκες προκαλούν, φορούν κοντά φορέματα, είναι οι δαίμονες του πειρασμού και πρέπει να προχωρήσουν σε βαθιά αυτοκριτική. Ο φανατισμένος Τύπος γράφει ότι για τις διάφορες βίαιες επιθέσεις κατά των γυναικών, φταίνε οι άντρες. Στην πραγματικότητα, όμως, ευθύνονται οι σύζυγοι και μητέρες, που δεν κοιτάζουν τα παιδιά τους, δεν μαγειρεύουν, δεν πλένουν τα ρούχα. Όταν μια οικογένεια διαλύεται και φτάνουμε μέχρι και σε δολοφονίες οι ευθύνες, συχνά βαραίνουν και τους δυο συζύγους».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...