Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ρωσία: Άνοιξε η Γη και κατάπιε μέχρι και λεωφορεία!


"Άνοιξε" η Γη στη Ρωσία. Και αυτή τη φορά μιλάμε κυριολεκτικά! Αυτοκίνητα, λεωφορεία, και φορτηγά εξαφανίστηκαν μέσα σε μεγάλες τρύπες που άνοιξαν στους δρόμους.

Μπορεί οι σκηνές αυτές να θυμίζουν ταινία τρόμου, παρόλ' αυτά αποτελούν πραγματικότητα για τους κατοίκους της ρωσικής πόλης Σαμάρα. Οι άνθρωποι ζουν μέσα στο φόβο, καθώς η υποχώρηση του εδάφους σε πολλά σημεία της πόλης προκαλεί μεγάλες καταστροφές και βιβλικές εικόνες.

Οι τεράστιες τρύπες έχουν "καταπιεί" μέσα σε λίγες ημέρες αυτοκίνητα και λεωφορεία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και ένας νεκρός.

Έρευνες υποστηρίζουν πως οι τρύπες αυτές έχουν προκληθεί απά καθίζηση του εδάφους αλλά και από το λιώσιμο του πάγου πάνω σε αυτό, που προκαλεί διάσπαση από κάτω.

Οι μεγάλοι κρατήρες έχουν εμφανιστεί σε χώρους στάθμευσης, σε κεντρικούς δρόμους αλλά και πολυσύχναστες διασταυρώσεις.

Το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες σε περιοχές εξόρυξης, ενώ η διάβρωση του εδάφους επιτρέπει την εισροή όξινου νερού, το οποίο τελικά οδηγεί την επιφάνεια στην κατάρρευση. Οι κάτοικοι απεγνωσμένοι απαιτούν από τις αρχές να βρουν μια λύση άμεσα, ενώ αυτό που χρήζει αναφοράς είναι το γεγονός ότι περίπου 12.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη από το 2005 και μετά λόγω αυτού του φαινομένου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...