Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Φωτογραφία του Billy the Kid πουλήθηκε αντί 2,3 εκατ. δολ.

Billy the Kid (1860 – 1881).Image via Wikipedia Ο διασημότερος παράνομος της Αγριας Δύσης, ο Billy the Kid, είχε πληρώσει μόλις 25 σεντς για να τον φωτογραφίσουν, σε ηλικία 20 ετών, μπροστά από ένα σαλούν στο Νέο Μεξικό, στα τέλη του 1880 ή τις αρχές του 1881.
Η εν λόγω φωτογραφία πουλήθηκε το Σάββατο σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Ουίλιαμ Κοτς, αδελφός ενός από τους γνωστότερους χορηγούς των συντηρητικότερων αμερικανικών κομμάτων, ήταν αυτός που αγόρασε τη φωτογραφία στην ετήσια δημοπρασία αντικειμένων της «Αγριας Δύσης» που γίνεται στο Ντένβερ του Κολοράντο. Η αρχική τιμή που ζητούσαν οι πωλητές ήταν 150.000 δολάρια.
Η φωτογραφία, διαστάσεων οκτώ επί πέντε εκατοστών, είναι το μοναδικό γνωστό πορτρέτο του Billy the Kid, κατά κόσμον Ουίλιαμ Μπόνεϊ, ο οποίος χρησιμοποιούσε επίσης τα ψευδώνυμα Χένρι Αντριμ και Χένρι Μακάρθι.
Σύμφωνα με το θρύλο, ο Billy the Kid σκότωσε 21 άτομα προτού πέσει νεκρός και ο ίδιος από τις σφαίρες ενός σερίφη, τον Ιούλιο του 1881, σε ηλικία 21 ετών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...