Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Η πιο αδύνατη κοπέλα του κόσμου – Πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο και πρέπει να τρώει κάθε 20 λεπτά

Έχει ύψος 1,58 και ζυγίζει μόλις 27 κιλά λόγω ενός τόσο σπάνιου συνδρόμου το οποίο το έχουν μόλις τρία άτομα.


Πρόκειται για την 24χρονη Lizzie Velasquez από το Τέξας που δεν μπορεί να πάρει βάρος ή να αποθηκεύσει λίπος στο σώμα της κι έτσι είναι αναγκασμένη να καταναλώνει έως και εξήντα μικρά γεύματα κάθε μέρα.Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του TLC «Body Bizarre», η Lizzie, που βασανίστηκε από το bullying στο σχολείο της αλλά και στο διαδίκτυο, τόνισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει για να γίνει αποδεκτή. «Δεν θα άλλαζα την εμφάνισή μου ακόμα και αν μπορούσα. Μου πήρε πολλά χρόνια να δεχτώ το ποια είμαι και μου αρέσει το άτομο που βλέπω στον καθρέφτη», αναφέρει.


Παρά την αποφασιστικότητά της, το σύνδρομο αυτό- το οποίο δεν έχει ακόμα πλήρως περιγραφεί και ονομαστεί- δυσκολεύει τη ζωή της κυρίως γιατί οι περισσότεροι πάσχοντες πεθαίνουν σε παιδική ηλικία.

Ο γιατρός της, ο Δρ Abhimanyu Garg, λέει πως η Lizzie έχει πολύ μικρή μυϊκή μάζα αλλά έχει ήδη διαψεύσει τα προγνωστικά καθώς οι περισσότεροι πάσχοντες πεθαίνουν πολύ μικροί ενώ εκείνη έφτασε ήδη τα 24. Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Lizzie έχει χάσει την όραση της από το ένα μάτι και έχει δυσκολίες από το άλλο λόγω του συνδρόμου.


Τίποτα όμως δεν τη σταματά. Έχει ήδη εκδώσει δύο επιτυχημένα βιβλία και δίνει κάθε χρόνο περίπου 200 διαλέξεις, συχνά με θέμα το bullying το οποίο έχει υποστεί και η ίδια.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...