Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Υποβρύχιο-καρχαρίας!

Και μόνο στη θέα του οι ανυποψίαστοι λουόμενοι στα ανοιχτά κάποιας παραλίας θα απομακρύνονταν τρομοκρατημένοι, όχι απλώς κολυμπώντας, αλλά σχεδόν... περπατώντας πάνω στο νερό!

Παρ’ όλα αυτά όμως, κανείς τους δεν θα κινδύνευε μια και αυτός ο καρχαρίας δεν δαγκώνει, αφού είναι απλά ένα υποβρύχιο. Το «Seabreacher X» αποτελεί το πιο πρόσφατο δημιούργημα δύο Αμερικανών εφευρετών που λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ. Οπως λένε και οι ίδιοι δεν πρόκειται για τίποτε άλλο παρά για ένα ιδιότυπο υποβρύχιο που μοιάζει με πεινασμένο λευκό καρχαρία εξοπλισμένο με όλα τα... αξεσουάρ, όπως το κλασικό πτερύγιο στη ράχη και την κοφτερή απαστράπτουσα οδοντοστοιχία του! Ενα θαλάσσιο όχημα που όντας εξοπλισμένο με κινητήρα 260 ίππων, μπορεί να κινείται στην επιφάνεια της θάλασσας με ταχύτητα 80 χλμ./ώρα, ενώ όταν βουτά κάτω από αυτήν ταξιδεύει με 33 χλμ./ώρα.

«Το "Seabreacher X" δεν είναι παρά ένα παιχνίδι για τους πλούσιους που λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ και θέλουν να ξοδέψουν χρήματα σε κάτι πραγματικά ξεχωριστό» λέει ο ένας εκ των δύο εφευρετών και ιδιοκτητών της κατασκευάστριας εταιρείας Innespace που το ναυπήγησε, Ρομπ Ινς. Προσθέτει δε πως «προς το παρόν είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές παιχνίδι για τους πελάτες μας κυρίως στη Μέση Ανατολή».

Με το μήκος του να αγγίζει τα πέντε μέτρα και την ικανότητά του να πραγματοποιεί και άλματα πάνω από τα κύματα, το «Seabreacher X» πραγματικά εντυπωσιάζει. Κάνοντάς το να θυμίζει σε πολλούς -και όχι άδικα- κάποια από τις υποβρύχιες δημιουργίες του «Q», σε ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Οπως δηλώνει και ο έτερος δημιουργός του «Seabreacher X», Νταν Πιάτσα, ο μηχανικός καρχαρίας δεν είναι το μοναδικό σκάφος που ναυπήγησαν, καθώς κατά το πρόσφατο παρελθόν η Innespace έχει φτιάξει ένα ανάλογο μηχανικό δελφίνι, ενώ στο εγγύς μέλλον έχουν στα σκαριά τη δημιουργία ενός... σφυροκέφαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...