Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Αμερικανός πάει για βραβείο πιάνοντας ψάρι - μαθουσάλα ηλικίας 200 ετών [εικόνες]

 
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Χένρι Λίμπμαν από το Σηάτλ των ΗΠΑ, όταν ψάρευε, στην Αλάσκα, ένα τεράστιο κοκκινόψαρο (Sebates Borealis) το οποίο ενδέχεται να του χαρίσει μέχρι και ρεκόρ Γκίνες.

Ο λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο ψάρι υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας 200 ετών κάτι που αν αποδειχθεί και επισήμως θα γίνει το πιο... ηλικιωμένο ψάρι που έχει αλιευθεί ποτέ.

Τα κοκκινόψαρα έχουν πορτοκαλί, ροζ και κόκκινες αποχρώσεις και ζουν συνήθως σε βάθη άνω των 762 μέτρων.


Ωστόσο το ψάρι που έπιασε ο Λίμπμαν, για κακή του τύχει, είχε αποφασίσει να ανέβει λίγο πιο ψηλά περίπου στα 275 μέτρα όπου και έπεσε στα δίχτυα του ψαρά.

Ο περιχαρής Λίμπμαν άφησε ένα δείγμα στους ερευνητές και επέστρεψε στο Σηάτλ μαζί με το ψάρι περιμένοντας τα αποτελέσματα που θα προσδιορίσουν ακριβώς την ηλικία του.

Εκείνο, πάντως, που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στους ερευνητές είναι το γεγονός ότι το ψάρι ήταν ακόμη γόνιμο και παρά την μεγάλη του ηλικία οι ωοθήκες του ήταν ακόμη γεμάτες έμβρυα.


Οι επιστήμονες δυσκολεύονται ακόμα να εξηγήσουν τη μακροζωία ορισμένων ζώων. Τα μεγαλύτερα ζώα τείνουν να ζουν περισσότερο, ωστόσο αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση των κοκκινόψαρων που παρά το μέγεθός τους είναι αιωνόβια.

Το τωρινό ρεκόρ το κατέχει ένα κοκκινόψαρο ηλικίας 175 ετών, ενώ το 2007 ένας ψαράς έπιασε ένα ψάρι του συγκεκριμένου είδους ηλικίας 115 ετών.

Το μεγαλύτερο γνωστό ζώο είναι μια αχιβάδα ηλικίας 400 ετών



Πηγή:  | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...