Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Έλληνας άνεργος το... έπαιζε Βρετανός λόρδος!

'Night Life' Australia, Melbourne, Skyline at ...Image by WanderingtheWorld (www.LostManProject.com) via Flickr Ισχυριζόταν πως ήταν πάμπλουτος Βρετανός λόρδος με μια προσωπική περιουσία 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Μιλούσε γλυκά και ευγενικά, έλεγε πως οδηγούσε λαμποργκίνι, πως έμενε σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων και πως είχε πάνω από 40 ακίνητα ανά τον κόσμο και γραφεία στις πιο όμορφες πρωτεύουσες του πλανήτη.

Ωστόσο δεν ήταν ούτε λόρδος, ούτε βρετανός, ούτε ζάμπλουτος. Έλληνας ήταν, άνεργος, που για αρκετά χρόνια ζούσε με το επίδομα ανεργίας και είχε βάλει στο στόχαστρό του δυο Ελληνίδες της Μελβούρνης.

Πριν λίγες μέρες η αυστραλιανή δικαιοσύνη έκρινε ένοχο τον 52χρονο άνδρα, για απάτη κατ' εξακολούθηση και σύντομα θα ανακοινωθεί η ποινή του. Κρίθηκε ένοχος και για τα 10 αδικήματα που τον βάρυναν, των οποίων το καθένα μπορεί να επιφέρει έως και 10 χρόνια φυλάκισης. 
 
Ο 52χρονος κατάφερε να πείσει τις δύο Ελληνίδες (κόρη και μητέρα) ότι ήταν ένας πάμπλουτος λόρδος, με περιουσία που ξεπερνούσε το μισό δισεκατομμύριο δολάρια.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος γνώρισε την μία Ελληνίδα σε μία καφετέρια και από την πρώτη στιγμή άρχισε την εξιστόρηση των «παραμυθιών» του.

Της είπε ότι ήταν τραπεζίτης, είχε πάνω από 40 ακίνητα σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, το αγαπημένο του αυτοκίνητο ήταν η λαμποργκίνι του και... βέβαια ότι τα γραφεία της κολοσσιαίας του εταιρίας βρίσκονταν σε 40 διαφορετικές μεγαλουπόλεις του κόσμου.

Στην πραγματικότητα όμως, όπως αποδείχθηκε αργότερα, ο 52χρονος ήταν άνεργος και ζούσε με τους συνταξιούχους γονείς του στην περιοχή του εργατικού προαστίου Κάμπελφιλντ.

Η Ελληνίδα εντυπωσιάστηκε από τον «εξ' ουρανού λόρδο» που βρέθηκε στο δρόμο της και όπως ήταν αναμενόμενο μέσα σε λίγο καιρό τον ερωτεύτηκε. Στη συνέχεια ο 52χρονος έβαλε σε εφαρμογή το πραγματικό του σχέδιο που στην ουσία ήταν να βάλει χέρι στην περιουσία της Ελληνίδας και της μητέρας της.

Τις έπεισε να πουλήσουν κάποια σπίτια που νοίκιαζαν και τα οποία απέφεραν συνολικά 1,1 εκατ. δολάρια και να τα δώσουν στον «πρίγκιπα» ο οποίος τα επόμενα δύο χρόνια τα έκανε «φύλλο-φτερό». Το 1,1 εκατ. δολάρια «πήγε» σε ταξίδια πολυτελείας με διαμονή σε ακριβά ξενοδοχεία. Στο δικαστήριο η Ελληνίδα είπε ότι τον εμπιστεύτηκε και ότι στα άμεσα σχέδια του ζευγαριού ήταν ακόμα και ο γάμος.
Κατά τη διάρκεια της δίκης ο 52χρονος συνέχισε να επιμένει ότι είναι πλούσιος και ότι έχει συνολικά 1 εκατ. δολάρια σε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς όμως να παρουσιάσει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο γι' αυτό.

Όταν ο δημόσιος κατήγορος παρουσίασε στο δικαστήριο έγγραφα που επιβεβαίωναν ότι ο Έλληνας ελάμβανε επίδομα ανεργίας από το 1999 - 2004 , ο ίδιος είπε ότι εκείνη την εποχή θεωρούνταν άνεργος και ότι δεν δήλωσε το $1 εκατ. που βρισκόταν στον τραπεζικό του λογαριασμό γιατί έπασχε από κατάθλιψη και... ξεχάστηκε. Ο 52χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και η ποινή του θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...