Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Σύνταξη στα 102!

Αποφάσισε να απολαύσει τα γεράματά της Σε ηλικία 102 ετών, μια γυναίκα που εργάζεται ακόμη για την Πολιτεία της Νεμπράσκα... αποφάσισε τελικά να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και να συνταξιοδοτηθεί γιατί ήρθε η ώρα να απολαύσει τα γεράματά της.

Η Σάλι Γκόρντον εργάστηκε για τρεις κυβερνήτες και στα 75 της απέρριψε την πρόταση να συνταξιοδοτηθεί. Αντ' αυτού επέλεξε να αρχίσει μια νέα καριέρα ως κλητήρας στην πολιτειακή Βουλή. Τα τελευταία 27 χρόνια μεταφέρει μηνύματα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και φροντίζει να διατηρείται η τάξη κατά τις ακροάσεις των επιτροπών.
Η κατάσταση της υγείας της δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απόφασή της να αποχωρήσει από την υπηρεσία, είπε η ίδια. "Απλώς αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα", εξήγησε.
Ντυμένη με ένα βαθυκόκκινο μπλέιζερ και ένα φουλάρι στα γκρίζα μαλλιά της, η Γκόρντον είναι πρώην μοντέλο, γνωστή για την αγάπη της στα περίτεχνα καπέλα και τον έντονο τρόπο ζωής.
"Η συλλογή των καπέλων της θα έκανε τους Άγγλους αριστοκράτες να κοκκινίσουν από ντροπή", είπε ο γερουσιαστής Μπραντ Άσφορντ, που γνωρίζει την Γκόρντον από το 1987.
Η Γκόρντον μεγάλωσε στο Φορτ Κόλινς του Κολοράντο αλλά στην εφηβεία της η οικογένειά της μετακόμισε στο Λίνκολν της Νεμπράσκα. Εκεί είδε με τα μάτια της τους Ιταλούς τεχνίτες που τοποθετούσαν τα μαρμάρινα πατώματα του Καπιτώλιου -- το κτίριο όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα είναι κατά 23 χρόνια νεώτερό της.
Πέρσι η οργάνωση "Η εμπειρία μετράει" -- μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθάει ηλικιωμένους να βρίσκουν δουλειά -- ανακήρυξε την Γκόρντον "Διακεκριμένη Γηραιότερη Εργαζόμενη" των ΗΠΑ.
Η Γκόρντον είπε ότι η τελευταία ημέρα της στη δουλειά θα είναι πολύ συγκινητική. "Προσπαθώ να ζω την κάθε στιγμή. Ο Θεός δεν μας έδωσε κουμπί για να γυρνάμε πίσω. Μας έδωσε μόνο κουμπί για να σταματάμε και για να προχωράμε. Είμαι ακόμη νέα. Θέλω να απολαύσω τη σύνταξη", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...