Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Horse Surfing - Σερφ με τη βοήθεια αλόγου

Το νέο τρεντ για υψηλές δόσεις ανδρεναλίνης έρχεται από το δημιουργό του Kite Surf και φέρει το όνομα "Horse - Surfing". Οι σέρφερς καλούνται να διασχίσουν τα κύματα με ταχύτητες έως και ...
56 χλμ/ώρα, ενώ συνδέονται με ειδικό σκοινί με καλπάζων επιβήτορα.

Αν έχετε βαρεθεί τα κοινά και καθόλου πρωτότυπα πλέον χόμπυ, ίσως η νέα μανία στη δυτική ακτή του Ατλαντικού σάς συναρπάσει και μυηθείτε στον κόσμο του λεγόμενου Horse - surfing.
Δημοφιλές στο Baule της Γαλλίας, το σέρφ με τη βοήθεια αλόγου, μετράει ήδη εκατοντάδες φανατικούς που σπεύδουν καθημερινά να αναμετρήσουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους τόσο με τα κύματα, όσο και με τις ταχύτητες που αναπτύσσουν τα άλογα.
Οι σέρφερς καλούνται να διασχίσουν τα κύματα με ταχύτητες έως και 56 χλμ/ώρα, ενώ συνδέονται με ειδικό σκοινί με καλπάζων επιβήτορα. Η νέα τρέλα που ανεβάζει στα ύψη την αδρεναλίνη και προκαλεί σίγουρα δυνατές συγκινήσεις δημιουργήθηκε από τον Harold Quinquis, τον ίδιο άνθρωπο που επινόησε το Kite - surfing.

"Έχουμε φίλους που κατεβαίνουν στην παραλία με τα άλογά τους και απολαμβάνουν τη νέα εμπειρία, καλπάζοντας στα κύματα", είπε ο κ. Quinquis.
"Δεν μπορείτε να πάτε τόσο γρήγορα με τη χρήση μιας απλής σανίδας του surf, όσο μπορείτε να πάτε με ένα άλογο. Οπότε σκέφτηκα ότι η δυνατότητα αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί. Και έτσι γεννήθηκε η ιδέα", συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο κ. Quinquis παραδέχτηκε ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα δύσκολο άθλημα και ότι ήταν δύσκολο να συνηθίσει στην αρχή, ωστόσο, "'οταν εξοικειωθείς, το συναίσθημα είναι φανταστικό". Θα μπορούσε λοιπόν το horse-surfing να πάρει μέρος στο Melbourne Cup;
enimerwsi.com
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...