Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

12χρονος επαναστάτης με... φούστα!

Ο 12χρονος Chris Whitehead, από τη Μ. Βρετανία, είναι ένας νεαρός επαναστάτης που γνωρίζει καλά ότι τα δικαιώματα μας τα διεκδικούμε....Γι’ αυτό εμφανίστηκε στο σχολείο του φορώντας φούστα.
Ο λόγος; Ο μικρός ήθελε να διαμαρτυρηθεί για την «αδικία» που βιώνει στο σχολείο του που, σύμφωνα με κανονισμό, δεν επιτρέπει στα αγόρια να φοράνε κοντά παντελονάκια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ τα κορίτσια έχουν τη δυνατότητα να φοράνε φούστα.
Ο νεαρός επαναστάτης φόρεσε τη φούστα για να διαμαρτυρηθεί τονίζοντας ότι η απαγόρευση αυτή επηρεάζει και τις μαθητικές τους επιδόσεις αφού είναι πιο δύσκολο για τα αγόρια να συμμετάσχουν στο μάθημα λόγω ζέστης.
Μπορεί ο Chris να έκανε την πρώτη κίνηση αλλά τον ακολούθησαν και άλλοι συμμαθητές του ζητωκραυγάζοντας και κρατώντας πανό με συνθήματα υπέρ των σορτς και κατά των ζεστών παντελονιών.

Ο μικρός με μεγάλη αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση περιφερόταν στο σχολείο κάνοντας τους καθηγητές του να μένουν άναυδοι στη θέα του και να δηλώνουν ότι ο σχολικός κανόνας “προέκυψε με συναίνεση μαθητών και γονέων”.
Από την άλλη η μητέρα του 12χρονου επαναστάτη δηλώνει περήφανη για το γιο της που ξέρει να διεκδικεί και να ”μάχεται” για τα πιστεύω του με οποιοδήποτε τρόπο.
Πηγή: www.onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...