Ποια είναι η κατάλληλη αμφίεση για μία γυναικολογική εξέταση; Η φούστα και οι ζαρτιέρες. Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε ανακοίνωση αναρτημένη έξω από το ιατρείο γυναικολόγου σε δημόσια πολυκλινική στην περιοχή Γκαλίπολι του Λέτσε στην Ιταλία.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere del Mezzogiorno-Puglia στη θέα της χειρόγραφης ανακοίνωσης οι ασθενείς της γυναίκας γυναικολόγου αφού διαμαρτυρήθηκαν έντονα, δε μπόρεσαν να αντισταθούν και αφού τη φωτογράφησαν, την ανήρτησαν στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης.


«Κανείς δε μπορεί να γράφει σε ανακοίνωση ότι οι γυναίκες πρέπει να εμφανίζονται με φούστα και ζαρτιέρες για μία γυναικολογική εξέταση, χωρίς αυτό να προκαλεί αντιδράσεις και πικάντικα σχόλια που βλάπτουν τον κλάδο της δημόσιας υγείας», αναφέρει ο γενικός διευθυντής της τοπικής υγειονομικής αρχής, προσθέτοντας ότι όσοι διαμαρτυρήθηκαν έπραξαν σωστά.

Η 62χρονη γιατρός, ωστόσο, δίνει τη δική της οπτική με τις δηλώσεις της.

«Έξω από το ιατρείο μου υπήρχαν 28 ασθενείς που περίμεναν και στόχος μου ήταν να τις εξετάσω όλες και να μετριάσω το χρόνο αναμονής. Έτσι, συμβούλευσα μέσω της ανακοίνωσης να ντύνονται απλά και πρακτικά για την εξέταση, αποφεύγοντας παντελόνια, καλσόν και να επιλέγουν τις κάλτσες. Σκοπός είναι να αποφεύγει η γυναίκα να ακουμπάει τα γεννητικά της όργανα στην καρέκλα της εξέτασης αλλά να προστατεύεται από τα ρούχα της. Σε τελική ανάλυση αρκεί η καλή διάθεση ή η εξυπνάδα για να καταλάβει κανείς ότι με την προσέλευση τόσων ασθενών που ακουμπούν τα γεννητικά τους όργανα στην καρέκλα δεν επαρκεί η συνεχής απολύμανση», αναφέρει η γυναικολόγος Μπρούνα Σκάρτσα.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι δε μπορεί κανείς να υποθέσει ότι μία γυναίκα γιατρός θα ήθελε να περάσει ένα μήνυμα ερωτικού περιεχομένου στις ασθενείς της.

Πάντως, μετά το σάλο που ξέσπασε η ανακοίνωση αποσύρθηκε και στη θέση της τοποθετήθηκε μια νέα που αναφέρει: «Για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για τη γυναικολογική εξέταση ή το υπερηχογράφημα, το ντύσιμο που προτείνεται είναι φούστα και κάλτσες».

Πηγή: protothema.gr