Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Μασαχουσέτη: Ενας «γυμνός υπνοβάτης» σκανδαλίζει κολέγιο θηλέων

Ο «υπνοβάτης», ένα ανατριχιαστικά αληθινό γλυπτό του καλλιτέχνη Τόνι Ματέλι, το οποίο τοποθετήθηκε σε ιδιωτική σχολή Καλών Τεχνών (και θηλέων) της Μασαχουσέτης έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια μεταξύ των φοιτητριών.


Το γλυπτό, όπου εικονίζεται ένας άνδρας με το εσώρουχό του σε μια στάση που θυμίζει κάτι μεταξύ υπνοβάτη, αλλά και ζόμπι τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο της φοιτητικής εστίας εν όψει εγκαινίων έκθεσης τέχνης.


Αρκετοί δημιούργησαν άμεσα σελίδα στο ίντερνετ, προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για την απομάκρυνσή του. Εξηγούν ότι προκαλεί φόβο, αλλά και υπόνοιες σεξουαλικής επίθεσης.

Η υπεύθυνη της έκθεσης εξήγησε ότι ακριβώς αυτός είναι ο σκοπός του γλυπτού: να προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις, συνδέοντας την έκθεση με τον έξω κόσμο.

«Μου αρέσει πραγματικά η ιδέα της τέχνης που δραπετεύει από το μουσείο, θολώντας κατά κάποιο τρόπο αυτό που πρέπει να περιμένουμε εντός της έκθεσης και αυτού που υπάρχει στον έξω κόσμο» είπε η Λίζα Φίσμαν.

Όσο για τις φοιτήτριες της σχολής, τα σχόλια ποικίλουν, Η Μπρίτζετ Σράινερ είπε στην Boston Globe ότι ανατρίχιασε μόλις είδε το γλυπτό, πιστεύοντας ότι ένας γυμνός άνδρας περιφέρεται στην εστία.

«Ενοχλεί, αλλά με την καλή έννοια» ήταν το σχόλιο της καθηγήτριας Αγγλικών Σάρα Ράντελ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...