Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Φοιτήτριες εμπνέονται από την ελληνική μυθολογία και γυρίζουν πορνό στο Columbia

Υστερία. Ενας όρος που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον τον 19ο αιώνα για να κατηγοριοποιήσει τις γυναίκες, οι οποίες εξέφραζαν την ερωτική τους επιθυμία ως «υστερικές». 


«Μύηση» απαντούν πέντε φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Columbia, οι οποίες επέλεξαν να πρωταγωνιστήσουν σε μία άτυπη ταινία διαμαρτυρίας που αγγίζει τα όρια του πορνό. Ο χώρος που επέλεξαν να γυρίσουν την ταινία που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια; Η βιβλιοθήκη του ίδιου του Πανεπιστημίου.


Πίσω από την πρωτότυπη και συνάμα για κάποιους προκλητική ιδέα βρίσκονται δύο φοιτήτριες της Ιστορίας της Τέχνης. Η Coco Young και η Karley Sciortino. Το έργο φέρει το όνομα "Initiation". Στα ελληνικά θα μπορούσε να αποδοθεί ως «μύηση». Οι φοιτήτριες έδωσαν τα πλάνα στο γαλλικό purple TELEVISION και δήλωσαν ότι μέσα από αυτά, προσπαθούν να περάσουν το φεμινιστικό τους μήνυμα ενάντια στον όρο «υστερία».

«Οι περισσότεροι άντρες που είδαν το βίντεο μας, απωθήθηκαν. Το βρήκαν αποκρουστικό. Θέλουν να δουν γυμνά κορίτσια, είναι κολλημένοι με αυτό. Όταν αρχίσαμε να κάνουμε όμως αποτρόπαια για αυτούς και παράξενα πράγματα, άρχισαν να αντιδρούν», υποστήριξε στο Observer, η Coco Young, η οποία μάλιστα πρόσθεσε πως ο τίτλος της ταινίας είναι εμπνευσμένος από την ελληνική μυθολογία.

«Θέλουμε να ασκήσουμε κριτική στη κοινωνία, στη δομή της, στα στερεότυπα και στο πώς οι γυναίκες αντιμετωπίζονται μέσα στον ακαδημαϊκό χώρο» δηλώνουν οι πρωταγωνίστριες.

Σύμφωνα με τις φοιτήτριες η επιλογή του χώρου όπου γυρίστηκε η προκλητική ταινία έκρυβε ένα μήνυμα: Δεν υπάρχει αίθουσα του Columbia που να φέρει γυναικείο όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...