Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αγόρασε πίνακα του Γουόρχολ αξίας 2 εκατ. για μόλις 5 δολάρια!

Σε καζίνο του Λας Βέγκας έψαχνε την τύχη του ένας Βρετανός επιχειρηματίας, στο πιο απίθανο μέρος τη βρήκε τελικά, καθώς ενώ επισκεπτόταν τη Μέκκα του τζόγου για δουλειές και διασκέδαση, σταμάτησε τυχαία σε μια αποθήκη όπου ένας ιδιώτης ξεπουλούσε τα υπάρχοντά του και ανακάλυψε έναν πραγματικό θησαυρό.

Ψάχνοντας ανάμεσα σε διάφορα παλιά αντικείμενα, ρούχα κλπ, ο επιχειρηματίας ανακάλυψε ένα παλιό πίνακα του Άντι Γουόρχολ, τον οποίο απέκτησε για μόλις 5 δολάρια, καθώς ο ιδιοκτήτης του νόμιζε ότι πρόκειται για αφίσα.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι και συλλέκτης έργων τέχνης, υποπτεύθηκε ότι μάλλον κέρδισε το τζακποτ πιάνοντας «κότσο» τον πωλητή, κάτι που επιβεβαιώθηκε και μόλις επέστρεψε στη χώρα του, καθώς πήγε τον πίνακα σε έναν εκτιμητή έργων τέχνης, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι πρόκειται για σπάνιο έργο του καλλιτέχνη και τον κοστολόγησε στα 2 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον εκτιμητή, πρόκειται για ένα από τα πιο πρώιμα έργα του καλλιτέχνη που έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, καθώς ο Γουόρχολ ζωγράφισε τον πίνακα όταν ήταν 10 ή 11 ετών,δεκαετίες πριν γίνει διάσημος.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Sun, ο επιχειρηματίας δήλωσε: «Θεωρώ ότι αν δημοπρατηθεί μπορεί να πιάσει το 10πλάσιο της αρχικής εκτίμησης. Ωστόσο, τουλάχιστον για την ώρα, δεν σκοπεύω να τον πουλήσω, ούτε κατά διάνοια. Είναι ένας έργο τεράστιας καλλιτεχνικής αξίας, καθώς μεταφέρει τη γέννηση της Pop Art σχεδόν δύο δεκαετίες νωρίτερα από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...