Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ανέβασαν φωτογραφία που φιλιόντουσαν στο facebook και τους συνέλαβαν!

Ένα ζευγάρι εφήβων συνελήφθη από την αστυνομία της Ναντόρ, στο βορειοανατολικό Μαρόκο, αφού ανέβασε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μια φωτογραφία που έδειχνε τους δύο νέους να φιλιούνται, όπως έγινε γνωστό από μια τοπική μη κυβερνητική οργάνωση.

«Πρόκειται για έναν έφηβο και τη φίλη του. Συνελήφθησαν την Πέμπτη για προσβολή της δημοσίας αιδούς αφού ανέβασαν στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που τους έδειχνε να φιλιούνται», δήλωσε ο Σάκιμπ αλ Χαγιάρι πρόεδρος της Οργάνωσης Rif για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με έδρα τη Ναντόρ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο νέοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο κέντρο κράτησης ανηλίκων της Ναντόρ, ενώ έχει διοργανωθεί καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα την απελευθέρωσή τους.

Ο Χαγιάρι σημείωσε ότι οι έφηβοι θα «παρουσιαστούν ενώπιων δικαστή ανηλίκων την επόμενη Παρασκευή».

Αξιωματούχος των τοπικών αρχών με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε την είδηση της σύλληψης, όμως δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Οι δύο νέοι τράβηξαν τη φωτογραφία μπροστά από το λύκειο όπου φοιτούν. Η υπόθεση έγινε γνωστή μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Αμέσως νεαρά ζευγάρια ανέβασαν παρόμοιες φωτογραφίες στους λογαριασμούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...