Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αυστραλός δισεκατομμυριούχος «παρήγγειλε» τον Τιτανικό για να μη δώσει τα λεφτά στα παιδιά του

Το 2016 αναμένεται να κάνει το παρθενικό του ταξίδι το πιστό αντίγραφο του Τιτανικού, παραγγελία ενός Αυστραλού δισεκατομμυριούχου.

Ο βαθύπλουτος Κλάιβ Πάλμερ ανακοίνωσε πως είναι αυτός που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου την κατασκευή ενός κρουαζιερόπλοιου που θα θυμίζει στα πάντα το «καταραμένο» πλοίο που βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι τον Απρίλιο του 1912.

Ο Πάλμερ ερωτηθείς για την κακοτυχία που ακολουθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα δήλωσε πως δεν πιστεύει σε αυτούς τους ισχυρισμούς και «οτιδήποτε μπορεί να βυθιστεί εάν του ανοίξεις μια τρύπα». Μάλιστα αποκάλυψε ότι στο παρθενικό ταξίδι του νέου Τιτανικού από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη το 2016 θα είναι και ο ίδιος επιβάτης της τρίτης θέσης.

Ο εύπορος Αυστραλός δήλωσε ακόμη πως ο λόγος που θέλει να «επενδύσει» σε μία τέτοια τρέλα περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια είναι γιατί προτιμά να σπαταλήσει μόνος του την περιουσία του από το να τη δώσει στα παιδιά του που διαθέτουν οικονομική άνεση!

Ο «Τιτανικός 2» θα σχεδιαστεί από Φινλανδούς και θα κατασκευαστεί στην Κίνα από τη CSC Jinling Shipyard, η οποία κατασκευάζει άλλα τέσσερα φορτηγά πλοία για τα μεταλλωρυχεία του Κλιβ Πάλμερ στην Αυστραλία.

Θα πρόκειται για ένα κρουαζιερόπλοιο με πολυτελή διακόσμηση και θα παραπέμπει στις αρχές του αιώνα.

Η διαφορά πάντως με τον «Τιτανικό» είναι ότι το νέο πλοίο θα διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα ναυσιπλοΐας, κλιματιστικά, περισσότερες σωστικές λέμβους και σωσίβια αρκετά για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...