Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ζητούσαν πρόσληψη και η εταιρεία τους υποχρέωνε να... χορέψουν!

Η βρετανική εταιρεία λιανικού εμπορίου ηλεκτρονικών ειδών Currys ζήτησε συγγνώμη μετά το σάλο που προκλήθηκε και ανακοίνωσε ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα


Η βρετανική εταιρεία λιανικού εμπορίου ηλεκτρονικών ειδών Currys ζήτησε συγγνώμη σήμερα, παραδεχόμενη ότι υποψήφιοι για πρόσληψη σε ένα από τα καταστήματά της υποχρεώθηκαν να... χορέψουν. 

Όπως έγινε γνωστό, οι υποψήφιοι, που περνούσαν από ομαδική συνέντευξη στο κατάστημα της Currys στο Κάρντιφ της Ουαλίας, αναγκάστηκαν να χορέψουν στο πλαίσιο μιας «άσκησης» ομαδικού πνεύματος εργασίας.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι ο... χορός δεν περιλαμβάνεται στις καθιερωμένες διαδικασίες επιλογής προσωπικού που εφαρμόζει.

«Νομίζω ότι όλοι αρχικά το πήραν σαν αστείο. Όμως εκείνοι σοβαρολογούσαν» είπε ένας από τους υποψηφίους πωλητές, ο Άλαν Μπέικον, μιλώντας στο BBC.

«Κατέληξα να χορεύω το Around the World κάνοντας ηλίθιες κινήσεις σαν ρομπότ, ενώ ήμουν κουστουμαρισμένος, μπροστά σε μια ομάδα αγνώστων. Ένας άλλος, μεσήλικας, έμοιαζε πολύ αναστατωμένος ενώ χόρευε ραπ» πρόσθεσε.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε η Currys ανακοίνωσε ότι δεν έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο και ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση.

«Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι που μια από τις διευθυντικές ομάδες στο εν λόγω κατάστημα δεν ακολούθησε τις επίσημες διαδικασίες πρόσληψης. Ζητούμε συγγνώμη από τους ενδιαφερόμενους.

Τους καλέσαμε όλους να περάσουν από άλλη συνέντευξη στην οποία θα τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία να δείξουν πώς μπορούν να συμβάλουν στην εταιρεία μας» ανέφερε στην ανακοίνωσή της.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...