Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

VIDEO - Κοιμήθηκε Βρετανίδα και ξύπνησε... Κινέζα

Η Σάρα έμαθε ότι ανήκει σε μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με το Σύνδρομο ξενικής προφοράς

Το πρωί της 7ης Μαρτίου 2010 δεν διέφερε σε τίποτε για την 38χρονη Σάρα Κόλγουιλ από το Πλίμουθ της Βρετανίας, μέχρι που... άκουσε τη φωνή της.

Η γυναίκα δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η τοπική προφορά της είχε εξαφανιστεί και αντί για αγγλικά μιλούσε κινέζικα!

Η Σάρα έμαθε σύντομα ότι ανήκει σε μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με το Σύνδρομο ξενικής προφοράς, μια πάθηση τόσο σπάνια που από το 1941 έως το 2012 έχουν καταγραφεί μόλις 61 περιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο!

«Σκαλίζοντας» το παρελθόν, η 38χρονη θυμάται ότι λίγο πριν «χάσει» τη φωνή της είχε υποφέρει από ένα πολύ δυνατό πονοκέφαλο.

Τώρα η Σάρα πρωταγωνιστεί σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC το οποίο προβάλλει την ιδιαίτερη περίπτωσή της και τον αγώνα που δίνει η Σάρα για να ακούσει ξανά τη βρετανική προφορά να βγαίνει από τα χείλη της.

Η ίδια λέει ότι ο κόσμος νομίζει πως είναι αλλοδαπή αλλά στη συνέχεια ξαφνιάζεται και προσπαθεί να καταλάβει τι της συμβαίνει. Mάλιστα, λέει ότι η προφορά της έχει αρχίσει πάλι να αλλάζει και πλεόν όταν μιλά ακούγεται περισσότερο με κάποια γυναίκα από την ανατολική Ευρώπη.

Ωστόσο, για τους γιατρούς και τους επιστήμονες που προσπαθούν να τη βοηθήσουν, η ασθένειά της παραμένει ένα μυστήριο και μέχρι σήμερα έχουν μόνο ένα στοιχείο-κλειδί: τις ημικρανίες από τις οποίες υποφέρει συχνά η Σάρα.

Το γεγονός αυτό τους κάνει να πιστεύουν ότι το Σύνδρομο από το οποίοι πάσχει η γυναίκα σχετίζεται με κάποιου είδους νευρολογική, εγκεφαλική βλάβη.

Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...