Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Διαρρήκτης ζητάει αποζημίωση από τα θύματά του

Πως θα σας φαίνονταν αν μαθαίνατε ότι ένας διαρρήκτης κατέθεσε αγωγή προκειμένου να αποζημιωθεί από τα... θύματά του; Απίστευτο (και όμως ελληνικό!);

Το περιστατικό συνέβη στην Πάτρα. Δράστης είναι ένας νεαρός που συνελήφθη και καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 14 μήνες φυλάκιση για κλοπή σε εταιρεία της πόλης αλλά και τοπικού τηλεοπτικού σταθμού. Για κακή του τύχη, η κάμερα ασφαλείας συνέλαβε τον δράστη την ώρα που έκλεβε το φορτηγάκι, το οποίο στη συνέχεια πέταξε σε γκρεμό. Αυτή ήταν η τρίτη παρεμφερής κλοπή που έγινε στην ίδια εταιρεία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός αποφάσισε να αξιοποιήσει την καταγραφή του κλειστού κυκλώματος και να βγάλει στον τηλεοπτικό αέρα της σκηνή της κλοπής. Μετά την προβολή, υπήρξαν μαρτυρίες στην αστυνομία, που κατάφερε έτσι να φτάσει στην σύλληψη του δράστη. Ο τελευταίος καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση για αυτήν την κλοπή, ωστόσο δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια.

Αν και το δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο, ο (σύμφωνα με την δικαστική απόφαση) κλέφτης κατέθεσε με την πλευρά του μήνυση και αγωγή εναντίον των... θυμάτων του, κατηγορώντας τα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως με την μετάδοση του επίμαχου ρεπορτάζ με την σκηνή της κλοπής φαινόταν το πρόσωπό του, αν και δεν υπήρχε δική του συγκατάθεση (αυτό έλειπε μάλιστα!!!), με αποτέλεσμα όμως να δυσφημιστεί στην τοπική κοινωνία.

Το πιο παράδοξο ήταν ότι σε πρώτο βαθμό ο διαρρήκτης δικαιώθηκε από το ποινικό δικαστήριο της Πάτρας, αφού τα θύματά του καταδικάστηκαν με οκτώ μήνες φυλάκιση. Ωστόσο ο δράστης της κλοπής ζητάει με την αγωγή του και αποζημίωση ύψους συνολικά 1.200.000 ευρώ! Μάλιστα, έχει καλέσει ως μάρτυρα στην συζήτηση της υπόθεσης τον πατέρα του, προκειμένου να στηρίξει την αγωγή του.

Ωστόσο, η συζήτηση του αστικού μέρους της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Πάτρας αναβλήθηκε μετά από αίτημα των θυμάτων, που ζήτησαν να εκδοθεί πρώτα η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Πατρών για το ποινικό μέρος της υπόθεσης, μπας και ανατραπεί η πρωτοφανής πρωτόδικη απόφαση και αθωωθούν. Διαφορετικά, με βάση αυτό το δεδικασμένο, θα πρέπει να πληρώσουν και από πάνω στον κλέφτη που τους έκλεψε!

Ελλάς, το μεγαλείο σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...