Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Οι Ρώσοι ιδρύουν νέα τράπεζα για... κελαηδίσματα

Μια πρωτότυπη ιδέα είχε ο δήμος Μόσχας στην προσπάθειά του να ενισχύσει την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των κατοίκων της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ανακοίνωσε, λοιπόν, τη δημιουργία μιας τράπεζας κελαηδισμάτων τα οποία θα μπορούν να μεταμορφώνονται δωρεάν σε κινητά και άλλες συσκευές.

Τα κελαηδίσματα των πουλιών που ζουν στην ρωσική πρωτεύουσα και την περιοχή της θα ηχογραφηθούν και θα καταχωρηθούν σε έναν κατάλογο, ο οποίος θα διανέμεται στα πάρκα, τα σχολεία και τις βιβλιοθήκες, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας περιβάλλοντος του δήμου Άντον Κουλμπατσέφσκι.

Ο κατάλογος αυτός θα περιέχει εικόνες και τις περιγραφές των τοπικών ειδών, οι οποίες θα συνοδεύονται από γραμμοκώδικα (bar code) που θα παραπέμπει σε αρχεία μεταφόρτωσης, τα οποία και θα επιτρέπουν την ακρόαση των κελαηδισμάτων τους, σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτόν, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Ιζβέστια».

«Ο κατάλογος αποσκοπεί στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των Μοσχοβιτών», εξήγησε ο ίδιος.

Συνολικά σχεδόν 250 είδη πτηνών ζουν στην περιοχή της Μόσχας, εκ των οποίων περίπου 160 στην ίδια την πρωτεύουσα, σύμφωνα με την Ρωσική Ένωση Προστασίας των Πτηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...