Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Βίντεο: Αιγυπτιακό άγαλμα σε βρετανικό μουσείο κινείται μόνο του!

Το άγαλμα ανήκει στο Θεό Όσιρις, τον αρχαίο Αιγύπτιο Θεό του Θανάτου- Κάνουν λόγο για την κατάρα των Φαραώ

Μια απίστευτη ιστορία έφερε στο φως βίντεο από κάμερα που ήταν στραμμένη σε εκθέματα στο μουσείο του Μάντσεστερ στη Μεγάλη Βρετανία. Το βίντεο αποτελείται από πολλαπλές φωτογραφικές στιγμές, στις οποίες απεικονίζεται ένα αγαλματίδιο 25 εκατοστών του αρχαίου αιγυπτιακού Θεού του θανάτου, Όσιρι, να περιστρέφεται κατά 180 μοίρες!

Το αγαλματίδιο βρίσκεται στο εν λόγω Μουσείο εδώ και 80 χρόνια και οι υπεύθυνοι μιλούν για ένα μυστήριο που σχετίζεται με την «κατάρα των Φαραώ». Σύμφωνα με τον μύθο, η κατάρα χτυπάει εκείνους που τολμούν να πάρουν κειμήλια από τάφους των Φαραώ.

Οι αρχαιολόγοι που ανέσυραν το άγαλμα του "Neb-Senu" τη δεκαετία του 1920, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπήρξαν θύματα της κατάρας και όλοι είχαν αιφνίδιο θάνατο.

Ο αιγυπτιολόγος Campbell Price δήλωσε σχετικά: «Είμαι ο μόνος που είχα κλειδί για την αίθουσα. Μπήκα το πρωί της προηγούμενης ημέρας και είδα ότι το άγαλμα είχε γυρίσει κατά 90 μοίρες. Άνοιξα το κουτί, το έστριψα στην αρχική του θέση και μετά από λίγη ώρα είχε κινηθεί ξανά». «Το αγαλματίδιο βρισκόταν στον αρχαίο τάφο μαζί με την μούμια», προσθέτει. «Πρόκειται για αφιέρωμα των οπαδών του Φαραώ. Στην  αρχαία Αίγυπτο πίστευαν πως αν κάποιος ενοχλήσει την μούμια και τη μετακινήσει, τότε το άγαλμα αποκτά ειδικές δυνάμεις με το πνεύμα του νεκρού Φαραώ να το ελέγχει».

Άνθρωποι του Μουσείου, αναφέρουν πάντως πως μικρές δονήσεις του εδάφους ενδέχεται να προκαλούν συγκυριακά το όλο φαινόμενο. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Το μόνο σίγουρο είναι, πως μετά τη δημοσιοποίηση της παράξενης ιστορίας, η επισκεψιμότητα του Μουσείου έχει αυξηθεί κατακόρυφα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...