Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ιάπωνες αγκαλιάζουν πάγο για να... καθαρίσουν την ψυχή τους

Φοράνε μόνο τα εσώρουχα τους και βουτάνε σε μία παγωμένη πισίνα


Το να αγκαλιάσει κανείς ένα τεράστιο κομμάτι πάγου μάλλον είναι ο πλέον ανορθόδοξος τρόπος για να έχει κάποιος καλή τύχη στο νέο έτος, αλλά τουλάχιστον αυτοί οι Ιαπωνες με αυτό μάλλον μπορούν να παρηγορηθούν ότι δεν θα πάει και χειρότερα...


Στο Τόκιο, το Σάββατο, περίπου 100 άτομα πήραν μέρος στο αρχαίο Shinto festival of Kanchu Misogi, ένα χειμωνιάτικο τελετουργικό «καθαρισμού» που υποτίθεται ότι θα καθαρίσει το σώμα και την ψυχή και θα τους φέρει πιο κοντά στην μυστικιστικά πνεύματα που πιστεύουν ότι μπορούν να τους φέρουν την επιτυχία .

Σε θερμοκρασίες μόλις 40F (6C), Ιάπωνες άνδρες φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους, έκαναν βουτιά στο παγωμένο νερό πισίνας στο Teppozu Inari Shinto ιερό, ενώ σκύβουν για να προσευχηθούν.

Το τελετουργικό γιορτάζεται σε όλη την Ιαπωνία και συνήθως όσοι συμμετέχουν πλένονται  με παγωμένο νερό, ενώ κάποιοι άλλοι καλύπτονται ακόμα και με χιόνι!

Το Shinto δεν είναι ακριβώς θρησκεία, αλλά ένας τρόπος ζωής και οι οπαδοί του συμμετέχουν σε διάφορες τελετές που έχουν ως στόχο να ευχαριστήσουν το kame – τα πνεύματα δηλαδή.

Η συγκεκριμένη ιεροτελεστία είναι αφιερωμένη στην Inari, ένα από τα πλέον σημαντικά πνεύματα που φέρνουν την επιτυχία, την ευημερία και τη γονιμότητα .

Παρόλο που το εν λόγω τελετουργικό σε πολλούς μοιάζει επίπονο, οι οπαδοί του Shinto πιστεύουν ότι τα πνεύματα θέλουν οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι και είναι πρόθυμοι να τους βοηθήσουν αν και εκείνοι (οι πιστοί) φέρονται σωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...