Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Αγγλίδα που παραθέριζε στην Κρήτη είχε ξεχάσει το γκάζι ανοικτό και τινάχτηκε το σπίτι της στον αέρα

«Κυρία Ράιτ μας συγχωρείτε για την ενόχληση αλλά το σπίτι σας τινάχτηκε στον αέρα». Με αυτό το τηλεφώνημα από την Αστυνομία της Ουαλίας, η 49χρονη λέκτορας Φωτογραφίας στο πανεπιστήμιο St. David πληροφoρήθηκε στην Κρήτη, όπου έκανε διακοπές, ότι το σπίτι της έγινε θρύψαλα!


Φαίνεται πως η Μισέλ Ράιτ, που βρισκόταν στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές μαζί με την κόρη της, είχε ξεχάσει το γκάζι ανοικτό. Και έτσι, το βράδι του περασμένου Σαββάτου, στην ήσυχη κατά τα άλλα γειτονιά του Κάρντιγκανσαιρ στη νότια Ουαλία, ακούστηκε μια εκκωφαντική έκρηξη και όλοι πετάχτηκαν έντρομοι έξω.

Ένας εξ αυτών, ο Γκέρεντ Ντέιβις, που τυγχάνει να είναι και μηχανολόγος, είπε στην Daily Mail ότι «εκεί που έβλεπα τηλεόραση το βράδυ, άκουσα έναν τρομακτικό θόρυβο λες και είχε σκάσει βόμβα. Βγήκα έξω και είδα ότι…χιόνιζε. Ήταν μικρά κομμάτια από τη μόνωση του σπιτιού που έπεφταν για πέντε λεπτά από τον ουρανό και ήταν σαν να χιόνιζε!»

Ο γείτονας στη συνέχεια κοίταξε απέναντι και είδε ότι το σπίτι της γυναίκας έλειπε! «Είχε γίνει ερείπια». Η εξώπορτα εκείνη τη στιγμή που είχε βρεθεί 50 μέτρα ψηλά προσγειωνόταν στο δρόμο ενώ κάτι κουφώματα πέφτανε λίγο πιο μακριά στους στάβλους με τα άλογά του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πυροσβεστικής, η φοβερή έκρηξη που διέλυσε το σπίτι της γυναίκας πρέπει σίγουρα να προήλθε να τη συσσώρευση υγραερίου μέσα στο σπίτι. Είχε αφήσει κάποιον διακόπτη ανοικτό και το αέριο γέμισε το σπίτι.

Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν κανένας μέσα. Η ίδια βέβαια έπαθε ισχυρό σοκ όταν έμαθε τα νέα στην Ελλάδα που βρισκόταν. Έγραψε και στη σελίδα της στο Facebook ότι «απ’ ότι φαίνεται, το σπίτι μου τινάχτηκε στον αέρα και είμαι πλέον άστεγη! Σοβαρολογώ…».

Πάντως, όπως ανέφερε και ο συγχωριανός της Σέριλ Τόμας, το σπίτι μπορεί να φτιαχτεί ξανά όμως είναι όλα εκείνα τα προσωπικά πράγματα που χάθηκαν και δεν μπορείς να ξαναβρείς».

Στο δράμα της άτυχης γυναίκας, έσπευσαν να συμπαρασταθούν πολλοί προσφέροντας της φιλοξενία μέχρι να μπορέσει να δει τι θα κάνει από δω και πέρα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...