Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

11χρονη μαθήτρια οδηγούσε το αυτοκίνητο του πατέρας της

Λευκωσία: Απίστευτο κι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Εντεκάχρονη μαθήτρια εντοπίστηκε την Τρίτη αργά το απόγευμα από αστυνομικούς της Τροχαίας να κάθεται στο τιμόνι με συνοδηγό τον πατέρα της, οδηγώντας μάλιστα σε δρόμο που κατασκευάστηκε μόνο για ασθενοφόρα.

Ήταν η ώρα 7 το απόγευμα όταν μέλη της Τροχαίας εντόπισαν ένα όχημα να κινείται κάτω από τη γέφυρα στα Λατσιά που κατασκευάστηκε ειδικά για τα ασθενοφόρα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και μάλιστα στην αντίθετη φορά απ’ ό,τι επιτρέπεται.

Όταν ανέκοψαν τον οδηγό για έλεγχο, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Στη θέση του οδηγού βρισκόταν μια 11χρονη μαθήτρια που φορούσε μάλιστα τη μαθητική στολή και στη θέση του συνοδηγού ο πατέρας της. Στο πίσω κάθισμα βρισκόταν ο 14χρονος αδελφός της.

Αμέσως ο πατέρας της συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Λατσιών για κατάθεση.

Είναι ίσως ο πιο μικρός οδηγός που εντοπίζεται πίσω από το τιμόνι και ασχέτως με τις επιπτώσεις για τον πατέρα που αντιμετωπίζει υπόθεση γιατί επέτρεψε σε μη κάτοχο άδειας να οδηγεί, ο διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας, Δημήτρης Δημητρίου, επεσήμανε στον «Φ» ότι οι γονιοί έχουν τεράστια ευθύνη για τη φύλαξη των οχημάτων τους.

Ο ίδιος διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν ερχόταν εκείνη την ώρα ένα ασθενοφόρο ή αν βρισκόταν κάποιο εμπόδιο στο δρόμο, πώς θ’ αντιδρούσε η ανήλικη που δεν διαθέτει εμπειρία στο τιμόνι.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι γονείς οφείλουν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην έχουν πρόσβαση στα κλειδιά του οχήματός τους ανήλικοι.
Από το σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...