Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αγκαλιά με ένα γιγάντιο πιράνχα!

Ο Βρετανός Jeremy Wade δικαιολογημένα φαίνεται λίγο αγχωμένος καθώς κρατάει αγκαλιά ένα άκρως επικίνδυνο γιγάντιο πιράνχα.

Ο 52χρονος έπιασε το τεράστιο ψάρι-τίγρη κατά τη διάρκεια του ψαρέματός του στον Ποταμό Κονγκό της Αφρικής.

Ο γενναίος ψαράς προσπάθησε για τις ανάγκες της απαραίτητης φωτογράφισης, να κρατήσει το ψάρι σε τέτοια απόσταση ώστε να μην κινδυνεύει να τον δαγκώσει με τα κοφτερά του δόντια.

Το τεράστιο ψάρι είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ψάρια του γλυκού νερού σε όλο τον κόσμο και λέγεται ότι είναι πιο μεγάλο και πιο δολοφονικό από το πιράνχα. Έχει 32 δόντια, παρομοίου μεγέθους με αυτά του μεγάλου λευκού καρχαρία, ενώ είναι γνωστό ότι επιτίθεται τόσο στους ανθρώπους όσο και στους κροκόδειλους.

Ελάχιστοι ψαράδες έχουν καταφέρει να πιάσουν τέτοιο ψάρι, λόγω της επικινδυνότητας αλλά και γιατί είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν στα σημεία που συνήθως βρίσκεται το ψάρι.

Το ψάρι που έπιασε ο Wade έχει βάρος 45 κιλά και μήκος 1,50 μέτρο.

Ο ίδιος δήλωσε: «Τα δόντια του είναι εξαιρετικά κοφτερά και έχουν σχεδόν το ίδιο μήκος με αυτά του λευκού καρχαρία. Το δάγκωμά του είναι πολύ δυνατό, ενώ λέγεται ότι η λεία του μπορεί να φτάσει ακόμα και το μέγεθός του. Επιτίθεται στους ανθρώπους, ενώ πολλές φορές κόβει κομμάτια από κροκόδειλους. Τα ψάρια αυτά επιτίθενται ως αντανακλαστική απάντηση σε μία απότομη κίνηση. Είναι πολύ σπάνιο να τα βρεις, γιατί βρίσκονται σε απομονωμένες και δύσκολες τοποθεσίες.»

Ο Wade αποκάλυψε ότι χρησιμοποίησε ένα μεγάλο γατόψαρο ως δόλωμα, μία βέργα 90 κιλών και πετονιά.

«Είναι πολύ επικίνδυνο να το κουμαντάρεις. Εάν δεν είσαι πολύ προσεκτικός, μπορεί πολύ εύκολα να χάσεις το δάχτυλό σου ή κάτι χειρότερο,» πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος χρειάστηκε 8 μέρες για να βγάλει το ψάρι στη στεριά, ενώ στη συνέχεια το ξανάριξε στον ποταμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...