Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Νεογέννητο γλίτωσε δυο φορές από του χάρου τα δόντια!

Ένα μικρό θαύμα συνέβη στο Kent της Μεγάλης Βρετανίας, όταν ένα μωρό μόλις τεσσάρων εβδομάδων κατάφερε να καταπολεμήσει τη μηνιγγίτιδα δύο φορές. Ο μικρός George Keen ήταν μόλις ωρών όταν οι γονείς του έμαθαν ότι το μωρό τους έπασχε από μηνιγγίτιδα και δεν αναμενόταν να επιβιώσει. Ωστόσο μέσα σε τρεις εβδομάδες ο νεαρός ξεπέρασε την ασθένεια του εγκεφάλου και επέστρεψε σπίτι.

Ακριβώς μια εβδομάδα αργότερα, o George άρχισε να κάνει σπασμωδικές κινήσεις, σημάδι που οδήγησε σε διάγνωση της ίδιας ασθένειας για δεύτερη φορά.Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς για τις ελάχιστες πιθανότητες που είχε το μωρό να επιζήσει , ειδικά αφού είχε νοσήσει δύο φορές. Οι εμπειρογνώμονες χαρακτηρίζουν την περίπτωσή του εξαιρετικά σπάνια και τυχερή. Ο νεαρός George έχει χάσει την όραση από το αριστερό του μάτι και την ακοή του από το αριστερό του αυτί ως αποτέλεσμα της ασθένειας. Ένας εκπρόσωπος από το Meningitis Research Foundation είπε : «Δεν έχουμε ξανασυναντήσει περίπτωση κατά την οποία ένα βρέφος ηλικίας κάτω των τεσσάρων εβδομάδων είχε μηνιγγίτιδα δύο φορές. Στάθηκε πάρα πολύ τυχερός που το ξεπέρασε».

Η μηνιγγίτιδα είναι μια διόγκωση της επένδυσης γύρω από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Μπορεί να προκληθεί από βακτήρια ή ιούς. Τα μωρά και τα παιδιά ιδιαίτερα μέχρι πέντε ετών διατρέχουν πάνω από 50% κίνδυνο σε σχέση με τις άλλες ηλικιακές ομάδες να νοσήσουν από την ασθένεια αυτή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...