Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Γαλλία: Εφυγε για διακοπές καθηγητής και γύρισε καθηγήτρια

Καθηγητής σε καθολικό Λύκειο στη Νάντη της δυτικής Γαλλίας έφυγε για τις καλοκαιρινές του διακοπές ως άντρας και επέστρεψε χθες, πρώτη ημέρα των μαθημάτων, με γυναικεία ταυτότητα, όπως ανακοινώθηκε από την διεύθυνση του σχολείου.

Ο καθηγητής Τεχνολογίας και Βιομηχανικών Επιστημών, περίπου 40 χρόνων, εμφανίστηκε χθες στο σχολείο με γυναικεία ρούχα και γυναικεία ταυτότητα και περιμένει να υποβληθεί τους επόμενους μήνες σε εγχείρηση αλλαγής φύλου. 

Η αλλαγή αυτή έγινε με την έγκριση και τη σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και της καθολικής εκκλησίας της πόλης, δήλωσε ο Ντιντιέ Γκρολό υποδιευθυντής της Επισκοπικής Διεύθυνσης Καθολικής Εκπαίδευσης του διαμερίσματος Λίγηρα-Ατλαντικού.

Ο καθηγητής «μάς ενημέρωσε την περασμένη χρονιά για την επιλογή του. Του ζητήσαμε να ενημερώσει την διεύθυνση εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται και με τη σύμφωνη γνώμη του ενημερώσαμε τους άλλους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές, που είναι περίπου 20, διευκρίνισε ο Γκρολό. 

Στάλθηκαν επιστολές σε όλους τους ενδιαφερόμενους και ζητήθηκαν συμβουλές από την υπηρεσία ψυχολόγων της επισκοπής, πρόσθεσε ο ίδιος. 

Πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση αλλαγής φύλου μέσα σε δύο χρόνια στο διαμέρισμα αυτό στην περιοχή της Βρετάνης. Και οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν καθηγητές της ιδιωτικής εκπαίδευσης. 

Τον Σεπτέμβριο του 2010 καθηγητής στο Λύκειο Σεν-Ντομινίκ του Σεν-Ερμπλέν υπεβλήθη σε αλλαγή φύλου και «όλα εξελίχθηκαν ομαλά, χωρίς προβλήματα», τόνισε ο Γκρολό.

Αντίστοιχη περίπτωση, ανακοινώθηκε και στο Μπουένος Άιρες όπου ο στις 30 Ιουλίου, ο José επέστρεψε στο δημοτικό σχολείο όπου δίδασκε ως «Μελίσα», κι έτσι έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ δασκάλα στην Αργεντινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...