Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Η μητρική αγκαλιά έκανε ιατρικό θαύμα

Ένα ιατρικό θαύμα κατά τους γιατρούς συνέβη στην Αυστραλία, καθώς τα δάκρυα και τα χάδια μίας μητέρας επανέφεραν στην ζωή το νεογέννητο βρέφος της. Η Kate δεν έχασε το κουράγιο της, όταν της ανακοίνωσαν οι γιατροί ότι ο Jamie, το πρόωρα γεννημένο παιδί της, δεν έχει καμία ελπίδα να επιβιώσει.

Η Emily, η  δίδυμη αδερφή του Jamie, τα είχε καταφέρει, μετά από την 20λεπτη μάχη των γιατρών να την κρατήσουν στην ζωή. Όμως ο Jamie δεν είχε δώσει σημάδια ζωής και έτσι το άψυχο κορμάκι του παραδόθηκε στην Kate και στον σύζυγο της David.

Πέρασαν δύο τραγικές ώρες με τους δύο συντετριμμένους γονείς να έχουν αγκαλιαστεί μαζί με το νεκρό παιδί τους. Τις βουβές στιγμές του αποχαιρετισμού, τις  διέκοπταν μόνο τα γλυκά λόγια που έλεγαν οι δύο γονείς στο παιδάκι τους αλλά και το κλάμα τους.

Όμως την στιγμή που η μητέρα ακούμπησε το νεκρό αγγελούδι πάνω στο στήθος της, το βρέφος έδειξε σημάδια ζωής! Η μητέρα αμέσως έβαλε λίγο γάλα στο στόμα του μικρού Jamie και τότε το μωρό άρχισε να αναπνέει κανονικά!

Οι γιατροί μετά από το περιστατικό είπαν στην Kate πόσο σημαντική είναι η σωματική  επαφή του μωρού με την μητέρα, κυρίως όταν έχει γεννηθεί άρρωστο ή έχει κάποιο πρόβλημα, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Αυτή η πρώτη επαφή του μωρού με την μητέρα του, περιγράφεται στα αγγλικά με τον όρο «Skin-on-Skin care» και περιγράφει την στιγμή που ξαπλώνει το μωρό στην αγκαλιά της μητέρας του και νιώθει στοργή αμέσως μετά την γέννησή του.

H Kate περιέγραψε τα συναισθήματα της, όταν της παρέδωσαν το μωρό και είπε πώς αντέδρασε: «Ήταν το χειρότερο συναίσθημα που έχω βιώσει. Ξετύλιξα τον Jamie από την κουβέρτα του, ήταν πολύ αδύνατος, τα μικρά του χέρια και τα ποδαράκια του έπεφταν ακίνητα. Τον έβαλα πάνω στο στήθος μου και τον κρατούσα, δεν έκανε καμία κίνηση και αρχίσαμε με τον πατέρα του να του μιλάμε. Του είπαμε το όνομα του, ότι έχει μία δίδυμη αδερφή και τα σχέδια που θέλουμε να κάνουμε μαζί του. Μετά από πέντε λεπτά ένιωσα το μωρό να κινείται και σε λίγο άνοιξε τα μάτια του!»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...