Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Γεννήθηκε υβρίδιο λιονταριού και τίγρης

Σοκ προκάλεσε στην επιστημονική κοινότητα η πληροφορία ότι τρία εξαιρετικά σπάνια αιλουροειδή που προέκυψαν από διασταύρωση αρσενικού λιονταριού και θηλυκής τίγρης, γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο της Ταϊβάν.

Τα υβρίδια αυτού του είδους, που ονομάζονται liger, από συνδυασμό των λέξεων lion και tiger, δεν υπάρχουν στη φύση, καθώς τα λιοντάρια και οι τίγρεις καονικά δεν απαντώνται στις ίδιες περιοχές.

Ωστόσο, στις συνθήκες αιχμαλωσίας όπου βρίσκονταν το λιοντάρι και η τίγρης που έμεναν στο ίδιο κλουβί από κουτάβια σύναψαν δεσμό μετά από έξι χρόνια, έκαναν την ερωτική πράξη, επήλθε η σύλληψη και τώρα η... γέννηση, που προκαλεί πολλές αντιδράσεις.

Τώρα ο ζωολογικός κήπος της Ταϊβάν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να του επιβληθεί βαρύτατο πρόστιμο για παράβαση της νομοθεσίας περί εκτροφής άγριων ζώων, ύψους 50.000 δολαρίων Ταϊβάν.

Σύμφωνα με την ταϊβανέζικη εφημερίδα «Apple Daily», μόνο δέκα τέτοια υβρίδια υπάρχουν σήμερα σε ζωολογικούς κήπους όλου του κόσμου, τα οποία ξεπερνούν σε μέγεθος οποιοδήποτε άλλο αιλουροειδές.

Πάντως να από τα τρία μικρά που γεννήθηκαν στην Ταϊβάν, το ένα πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του την Κυριακή. Τα υπόλοιπα δύο χαίρουν άκρας υγείας και θα μεγαλώσουν κανονικά, αλλά δεν θα τους επιτραπεί να διασταυρώσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...