Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ανακαλύφθηκαν χειρουργικά εργαλεία του Αουσβιτς

Σε σπίτι που κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο βρισκόταν στην κλειστή ζώνη του Όσβιετσιμ -πολωνική ονομασία του Άουσβιτς- βρέθηκαν τουλάχιστον 150 χειρουργικά και γυναικολογικά εργαλεία. 

Τα εργαλεία χρησιμοποιήθηκαν στο ναζιστικό στρατόπεδο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τους υπεύθυνους του μουσείου του Άουσβιτς. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις εκπροσώπου του μουσείου, τα εργαλεία χρησιμοποιήθηκαν από τον γυναικολόγο Καρλ Κλάουμπεργκ, μέλος των Ες Ες, ο οποίος μεταχειριζόταν ως πειραματόζωα τις κρατούμενες του στρατοπέδου εφαρμόζοντας εγχειρήσεις στείρωσης και ιατρικές μεθόδους δικής του έμπνευσης. Εκατοντάδες γυναίκες πέθαναν από επιπλοκές στην υγεία τους.

Με την προέλαση του Κόκκινου Στρατού, ο Κλάουμπεργκ μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο του 1945 στο στρατόπεδο Ράβενσμπρικ, όπου συνέχισε τα πειράματά του. Από τον Ιούνιο του 1945 κρατείτο από τους Σοβιετικούς, οι οποίοι τον καταδίκασαν σε 25ετή κάθειρξη. Έπειτα από συνεχείς μηνύσεις επιζησάντων των ναζιστικών στρατοπέδων παραπέμφθηκε σε δίκη στη δυτική Γερμανία το 1955. Πέθανε το 1957.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...