Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Αστυνομικός στο …εδώλιο για αυθαίρετο - φάντασμα !

Αστυνομικός από μηνυτής βρέθηκε εκ παραδρομής στο …εδώλιο του κατηγορουμένου ως ιδιοκτήτης αυθαίρετου κτίσματος σε παραθαλάσσιο οικισμό του νομού Ηρακλείου! Το τραγελαφικό στην υπόθεση είναι ότι για το …αυθαίρετο-ο ίδιος δεν έχει ούτε …πέτρα στην περιοχή- του επιβλήθηκε και πρόστιμο, συνολικού ύψους 36.000 ευρώ.
Πρόκειται για μία απίστευτη ιστορία που επιβεβαιώνει πόσο εύκολα μπορεί να βρεθεί μπλεγμένος κάποιος από την απροσεξία ορισμένων κρατικών υπαλλήλων, οι οποίοι άλλα βλέπουν στα χαρτιά και άλλα γράφουν.
Η συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα έχει μία επιπλέον ιδιαιτερότητα. Ο αστυνομικός δεν παραπέμφθηκε στο ακροατήριο για ιδιωτική του υπόθεση αλλά για υπόθεση που ενήργησε στο πλαίσιο των υπηρεσιακών του καθηκόντων.
Όλα ξεκίνησαν όταν στο Αστυνομικό Τμήμα που υπηρετεί απεστάλη έγγραφο της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας με το οποίο ζητούσε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ως προς τα αυθαίρετα κτίσματα που είχαν αναγερθεί σε οικισμό που θεωρείται αρχαιολογική ζώνη.
Έτσι, υπηρεσιακά προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες, βεβαιώνοντας τις παραβάσεις που είχαν σημειωθεί και υποβάλλοντας σχετικές μηνύσεις στους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων.
Όμως, μια ωραία πρωία ενημερώθηκε ότι ήταν κατηγορούμενος για τη διάπραξη πολεοδομικών και αρχαιολογικών παραβάσεων αφού εμφανιζόταν ιδιοκτήτης αυθαιρέτου, έκτασης 50 τ.μ.
Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν το …ραβασάκι που του απέστειλε η Πολεοδομία -με βάση την έκθεση αυτοψίας-που τον καλούσε να καταβάλει για το αυθαίρετο κτίσμα πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης, συνολικού ύψους 36.000 ευρώ.
Προφανώς κάποιος υπάλληλος μπέρδεψε τα ονόματα και συμπεριέλαβε στη σχετική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη το όνομα του αστυνομικού ως κατηγορούμενου και όχι ως μηνυτή. Είναι εντυπωσιακό ότι κατηγορούμενος στην ίδια δικογραφία είναι και ο πραγματικός ιδιοκτήτης του αυθαιρέτου.
Όπως ήταν φυσικό, ο αστυνομικός δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, πιστεύοντας προφανώς ότι η παρεξήγηση θα λυνόταν άμεσα. Διαψεύστηκε όμως και μάλιστα οικτρά. Η δικογραφία επιστράφηκε, αναγνωρίστηκε ότι είχε γίνει λάθος-με τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους να ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο- όμως και πάλι η κατάσταση δεν σώθηκε αφού προφανώς το περιεχόμενο της συμπληρωματικής δικογραφίας πέρασε στα «ψιλά» με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί τελικά ως κατηγορούμενος στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.
Η υπόθεση εκδικάστηκε όπου συνολικά κάθισαν στο εδώλιο 18 κατηγορούμενοι (ιδιοκτήτες αυθαιρέτων) μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός, ο οποίος και αθωώθηκε πανηγυρικά.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...