Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Δείτε το άλογο που αξίζει όσο 17 Λαμποργκίνι

Αυτό το άλογο πωλήθηκε σχεδόν 7 εκατομμύρια δολάρια. Με αυτά τα χρήματα μπορεί κανείς να αγοράσει 17 καινούργιες Λαμποργκίνι. Η Dancing Rain αποτελεί πλέον σύμβολο της άνθησης, που επικρατεί στην αγορά αλόγων κούρσας, την οποία τροφοδοτούν με δισεκατομμύρια κροίσοι από τα κράτη του Κόλπου.


Αυτό επισημαίνει η δημοσιογράφος του Bloomberg Stephanie Baker, η οποία ταξίδεψε έως τον οίκο δημοπρασιών αλόγων στο Tattersalls  βορείως του Λονδίνου, όπου εκατομμυριούχοι απ' όλο τον κόσμο ξοδεύουν ολόκληρες περιουσίες για την απόκτηση ενός καθαρόαιμου αλόγου.


Το Dancing Rain, το άλογο με τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων χρόνων, αγόρασε ο σείχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum,  πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κυβερνήτης του Ντουμπάι.

Το αστρονομικό αυτό ποσό μπορεί να δικαιολογηθεί με το δεδομένο ότι πρόκεται για "δύο στην τιμή του ενός", εφόσον η ηλικίας πέντε ετών Dancing Rain δεν είναι μόνη της. Στην κοιλιά της βρίσκεται η Frankel, το πουλάρι που πολλοί θεωρούν ότι θα είναι το καλύτερο άλογο κούρσας που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία 50 χρόνια.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος του Bloomberg, το Dancing Rain έχει άριστο γενετικό δείγμα και θεωρείται σίγουρο ότι μπορεί να φέρει στον κόσμο ένα μελλοντικό πρωταθλητή, δηλαδή σε όρους του Χόλιγουντ μπορεί να παρομοιαστεί με την Αντζελίνα Τζολί έγκυο στο παιδί του Μπραντ Πιτ.

Ο κυβερνήτης του Ντουμπάι δεν είναι ο μόνος που επένδυσε εκατομμύρια στην αγορά ενός αλόγου. Αναλυτές μιλούν για ανάκαμψη της συγκεκριμένης αγοράς. Είναι ενδεικτικό ότι οι αγοράστες ξόδεψαν 66 εκατομμύρια στερλίνες για την αγορά αλόγων στην προηγούμενη δημοπρασία του Tattersalls  το Δεκέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 52% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πριν από ένα χρόνο.

Οπως και να' χει, πάντως, η αγορά αλόγων κούρσας είναι μία επένδυση με μεγάλο ρίσκο, καθώς μπορεί κανείς να ξοδέψεις δισεκατομμύρια για να αποκτήσει το μεγάλο φαβορί, αλλά ένα ατύχημα ή μία ασθένεια μπορεί  να εκμηδενίσει κάθε πιθανό κέρδος από την επένδυση αυτή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.


Πηγή: | newmoney.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...