Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ψάχνουν τη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε στα σκουπίδια αεροσκάφους

Οι αρχές των Φιλιππίνων αναζητούν τη μητέρα του νεογέννητου αγοριού, το οποίο βρέθηκε την Κυριακή πεταμένο μέσα στο καλάθι αχρήστων της τουαλέτας αεροσκάφους της Gulf Air όταν αυτό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μανίλας προερχόμενο από το Μπαχρέιν .
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το νεογέννητο είναι καλά στην υγεία του. «Το βρέφος τώρα το φροντίζουμε εμείς», δήλωσε στο Ρόιτερ η Σίλια Γιανγκό, αξιωματούχος του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και Ανάπτυξης. «Θα αναζητήσουμε τη μητέρα του. Δίνουμε στη μητέρα του μία ευκαιρία να εμφανιστεί».
Ο Οκτάβιο Λίνα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αεροδρομίου Ninoy Aquino είπε ότι οι αρχές ψάχνουν μέσα από τη λίστα επιβατών της πτήσης της Gulf Air για να εντοπίσουν τη μητέρα.
Τα συνεργεία καθαριότητας βρήκαν το νεογέννητο αγοράκι, βάρους τριών κιλών, το οποίο έφερε ακόμη τον ομφάλιο λώρο, καλυμμένο με αίμα και τυλιγμένο με χαρτί.
Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στη Μανίλα κατακλύστηκαν από τηλεφωνήματα ακροατών που προσφέρονταν να υιοθετήσουν το βρέφος, το οποίο οι αξιωματούχοι ονόμασαν Τζορτζ Φράνσις από τα αρχικά του κωδικού της αεροπορικής εταιρίας, όμως η Γιανγκό είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να προσπαθήσει να βρει πρώτα τη βιολογική μητέρα.
«Έχουμε να ακολουθήσουμε μία διαδικασία προτού το βρέφος χαρακτηριστεί εγκαταλειφθέν και ικανό για υιοθεσία», είπε η Γιανγκό προσθέτοντας ότι η κρατική πολιτική είναι να μη χωρίζουν μία οικογένεια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...