Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Βάλτε τον κλόουν στη Βουλή

Σχεδόν βέβαιο είναι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις ότι ο διάσημος βραζιλιάνος κλόουν Τιριρίκα θα κερδίσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ψήφους και θα διεκδικήσει μια έδρα στο Κογκρέσο της Βραζιλίας στις επερχόμενες εκλογές της Κυριακής.

Όμως ένας δικαστής στο Σάο Πάολο απαίτησε από τον υποψήφιο πολιτικό κλόουν να αποδείξει ότι είναι εγγράμματος καθώς αρκετές εφημερίδες σε άρθρα τους υποστηρίζουν ότι ο Τιριρίκα, όπως και ένας στους δέκα Βραζιλιάνους είναι αγράμματος.

O Τιριρίκα, που σημαίνει κατσούφης, έχει κάνει τη διαφορά στην προεκλογική καμπάνια με πολλά χιουμοριστικά σποτάκια στο YouTube που προσελκύουν εκατομμύρια θεατές.

Μερικά από τα σλόγκαν του είναι "Δεν μπορώ να γίνω χειρότερος" ή "Τι ακριβώς κάνει ένας ομοσπονδιακός βουλευτής; Πραγματικά δεν ξέρω, αλλά ψηφίστε με και θα μάθω.".

Το εκλογοδικείο δηλώνει ότι είναι πολύ αργά για να ακυρώσουν την υποψηφιότητά του, ωστόσο διευκρίνισε ότι αν αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να διαβάσει και να γράψει τότε θα χάσει την έδρα του.

Ο Τιριρίκα, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Φρανσίσκο Εβεράλντο Ολιβέιρα Σίλβα, ξεκίνησε να εργάζεται στο τσίρκο σε ηλικία μόλις 8 ετών και τώρα είναι δημοφιλής κωμικός στην τηλεόραση. Είναι ένας από τους πολλούς υποψήφιους που προέρχονται από το χώρο του αθλητισμού και του θεάματος και μάχονται εναντίον έμπειρων πολιτικών για μια από τις 513 θέσεις της Κάτω Βουλής.

Συνολικά στις εκλογές συμμετέχουν 6 χιλιάδες υποψήφιοι από 27 κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...