Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Μισούσε τις έξυπνες γυναίκες και βίασε 1000!

«Μισούσα τις έξυπνες γυναίκες και ήθελα να τις εξευτελίσω». Αυτά τα λόγια ξεστόμισε στο δικαστήριο ο 46χρονος Γιόεργκ Π. που βίασε 1.000 περίπου γυναίκες μέσα σε 22 χρόνια.

Η δίκη του 46χρονου, που ενδέχεται να έχει διαπράξει τους περισσότερους βιασμούς και τις περισσότερες απόπειρες βιασμών, ξεκίνησε στο Ντίσελντροφ της Γερμανίας.

Στόχοι του Γερμανού «δράκου» ήταν γυναίκες που ζούσαν μόνες τους. Ο 46χρονος τις παρακολουθούσε για ώρες ή και ημέρες τα σπίτια τους, έως ότου βεβαιωθεί ότι δεν θα είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν βοήθεια.

Μάλιστα, χρησιμοποιούσε συστηματικά και ένα κόλπο δανεισμένο από την ταινία «Η σιωπή των αμνών». Προσποιούνταν ότι είχε σπασμένο χέρι και ζητούσε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα του θύματός του για να της επιτεθεί μόλις εκείνη τον άφηνε να μπει στο σπίτι της.

Ο Γιόεργκ Π. (οι αρχές της Γερμανίας δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το επώνυμό του), πατέρας δύο παιδιών, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων παραδέχτηκε ότι διακατέχεται από «μίσος για τις έξυπνες γυναίκες» και πως ένιωθε «μια ακόρεστη ανάγκη να τις ταπεινώνει και να τις εξευτελίζει» με κάθε μέσον, προκειμένου να τις «εκδικηθεί».

Η ελλιπής του μόρφωση, όπως ισχυρίστηκε ο κατά συρροή βιαστής, του προκάλεσε βαθιά διαταραχή προσωπικότητας και του δημιούργησε την ανάγκη να αυτοεπιβεβαιώνεται σεξουαλικά. Ακόμη και κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στη Λίμνη Κονστάνς στη Νότια Γερμανία, ο «υπεράνω υποψίας» οικογενειάρχης ξεγλιστρούσε με διάφορες δικαιολογίες για να επιτεθεί σε ανύποπτες γυναίκες.

Κατέθεσε ακόμα ότι προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του, κάνοντας πληρωμένο σεξ με ιερόδουλες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Υπέφερα, αλλά δεν μπορούσα να το σταματήσω», είπε στο δικαστήριο.

Συνελήφθη μόλις τον περασμένο Μάρτιο, μετά την αποκάλυψη της ταυτότητάς του μέσω DΝΑ από τηλεοπτική εκπομπή στο Βέλγιο, μια από τις χώρες όπου δρούσε. Αν και οι περισσότερες επιθέσεις έγιναν εντός των γερμανικών συνόρων, ο άνδρας φαίνεται πως είχε επιτεθεί σε δεκάδες γυναίκες στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Η δίκη του αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου και ο μεταλλεργάτης αναμένεται να καταδικαστεί στη μέγιστη ποινή που προβλέπει η γερμανική νομοθεσία, 15 δηλαδή χρόνια κάθειρξης και κατά πάσα πιθανότητα εισαγωγή σε ψυχιατρική κλινική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...