Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Αναζητούν σπέρμα στην Ελλάδα


Φαίνεται πως εκτός από τον ήλιο και τις γαλάζιες θάλασσες, η Ελλάδα διαθέτει και άλλους λόγους για να κεντρίσει το ενδιαφέρον αλλοδαπών γυναικών. Για τις Αυστραλές συγκεκριμένα, η χώρα μας αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό για τεχνητή γονιμοποίηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Herald Sun, ο ανδρικός πληθυσμός της Αυστραλίας φαίνεται να μην είναι και τόσο προικισμένος, καθώς οι δωρητές σπέρματος αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση.

Το γεγονός αυτό, αναγκάζει χιλιάδες Αυστραλές κάθε χρόνο να μαζεύουν άρον άρον τα πράγματά τους σε μία βαλίτσα και να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, προς αναζήτηση δυνατού σπέρματος, με κύριες χώρες επιλογής τους την Ελλάδα, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή η αυστηρή νομοθεσία στην Αυστραλία, που απαγορεύει στους δωρητές να παραμείνουν ανώνυμοι και να αμείβονται, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού τους, σε αντίθεση με χώρες του εξωτερικού, όπου οι δωρητές όχι μόνο πληρώνονται αλλά κρατούν και την ανωνυμία τους.

Η Ελλάδα και η Νότια Αφρική αποτελούν επίσης τους πιο δημοφιλείς προορισμούς τεχνητής γονιμοποίσης, καθώς το κόστος της εξωσωματικής αγωγής είναι σχετικά χαμηλότερο απ' ότι σε άλλες χώρες του κόσμου.
Μίκα Κοντορούση  www.enimerwsi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...