Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Επέζησαν από το ολοκαύτωμα και παίρνουν μέρος σε καλλιστεία

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται στο Ισραήλ ο διαγωνισμός ομορφιάς με υποψήφιες ηλικίας 70-94 ετών


Μπορεί πριν έναν χρόνο να είχε προκαλέσει αντιδράσεις, όμως, εφέτος η διοργάνωση για την ανάδειξη της Μις Ολοκαύτωμα ολοκληρώθηκε πιο ομαλά.

Ο διαγωνισμός ομορφιάς Miss Holocaust Survivor Beauty Pageant πραγματοποιήθηκε στη Χάιφα του Ισραήλ και ανέδειξε νικήτρια την 93χρονη Σοζάνα Κόλμερ, η οποία επέζησε του στρατοπέδου συγκεντρώσεως του Άουσβιτς.

Στα καλλιστεία συμμετείχαν 18 φιναλίστ, ηλικίας 70-94 ετών, που επελέγησαν ανάμεσα σε εκατοντάδες. Όπως συμβαίνει σε όλους τους διαγωνισμούς ομορφιάς οι υποψήφιες παρήλασαν μπροστά από κριτές, αλλά και κοινό 5.000 ανθρώπων που τις θαύμασαν.


Επελέγησαν όχι μόνο χάρη στην εξωτερική εμφάνισή τους, αλλά και τις ικανότητές τους, για αυτό κάποια από τα…μοντέλα έκαναν και σύντομα κωμικά σόου.

Μία από τις συμμετέχουσες, η Εστερ Γκοροβίτσκι, δήλωσε πως ο διαγωνισμός της έδωσε τη δυνατότητα να βρεθεί με άλλες γυναίκες που βίωσαν τις ίδιες δυσκολίες όπως η ίδια.


«Είναι όμορφο να βρίσκεσαι με γυναίκες που είχαν αυτή τη σκληρή εμπειρία. Μιλάμε την ίδια γλώσσα», συμπλήρωσε.

Οι διοργανωτές των καλλιστείων, The International Christian Embassy, μία συντηρητική ευαγγελική οργάνωση, υποστήριξε πως αποφάσισαν να επαναλάβουν τον διαγωνισμό έπειτα από προτροπή της ψυχολόγου, Ιζαμπέλα Γκρίνμπεργκ.

«Η ειδική ενθάρρυνε τις γυναίκες να περιποιηθούν τον εαυτό τους, να ντυθούν όμορφα», δήλωσε ο Σιμόν Σαμπάγκ και συμπλήρωσε πως οι κυρίες που συμμετείχαν «μας είπαν ότι αν δείχνεις όμορφα, νιώθεις και όμορφα».

Η Γκρίνμπερ πρόσθεσε ότι οι γυναίκες αυτές έχασαν μία για πάντα τα παιδικά και εφηβικά χρόνια τους, επομένως ο διαγωνισμός τους δίνει την ευκαιρία να περάσουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...