Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Τα... φαντάσματα κρατούν τον Ιάπωνα πρωθυπουργό μακριά από την επίσημη κατοικία του

Εννιά μήνες έχουν περάσει από την επανεκλογή του Σίνζο Αμπε, αλλά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ακόμη δεν έχει μετακομίσει στην επίσημη κατοικία του. Αντίθετα, επιμένει να μένει στο δικό του σπίτι και να πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο. Ο λόγος; Φοβάται τα φαντάσματα!

Οι φήμες στην Ιαπωνία ολοένα και φουντώνουν. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian», όλο και περισσότεροι τείνουν να πιστέψουν πως ο Αμπε θεωρεί στοιχειωμένη την πρωθυπουργική κατοικία και για αυτό δεν μετακομίζει σε αυτή.

Οι αξιωματούχοι διαψεύδουν πως ο πρωθυπουργός έχει μεταφυσικές ανησυχίες, αλλά δεν φαίνεται να πείθουν. Αλλωστε, η εν λόγω έπαυλη έχει «ματωμένη» ιστορία. Το 1932 μία ομάδα αξιωματικών του Ναυτικού δολοφόνησε εκεί τον τότε πρωθυπουργό, Τσουγιόσι Ινουκάι, κατά τη διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος που δεν πέτυχε. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το ίδιο μέρος έγνε σκηνή νέας προσπάθειας να ανατραπεί η κυβέρνηση.

Τρύπες από σφαίρες στην είσοδο της έπαυλης θυμίζουν αυτά τα περιστατικά, ενώ ο Αμπε δεν είναι ο μόνος που φαίνεται να φοβάται το παρελθόν. Αρκετές πρώην πρώτες κυρίες της Ιαπωνίας είχαν αρνηθεί να μετακομίσουν εκεί, καθώς φοβούνταν πως το μέρος ήταν στοιχειωμένο.

Μάλιστα, ο φόβος αυτός του πρωθυπουργού έγινε επιχείρημα στα χέρια των πολιτικών του αντιπάλων, αφού ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης είχε κάνει ερώτηση στη βουλή για το θέμα. Ο Αμπε πάντως επιμένει πως απλά η έπαυλη των 11 δωματίων είναι πολύ μεγάλη για τις ανάγκες του.

Ομως, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιαπωνία, ο πρωθυπουργός πρόσφατα σε ένα δείπνο στην επίμαχη έπαυλη είχε παραδεχθεί πως φοβάται να μείνει εκεί εξαιτίας των φαντασμάτων και πρότεινε στους συνεργάτες του να μετακομίσουν όλοι μαζί σε αυτή!


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...