Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Μητέρα 8 παιδιών άφησε το μικρότερο να πεθάνει από ασιτία

Μια γυναίκα, μητέρα οκτώ παιδιών, κρίθηκε ένοχη γιατί άφησε τον τετράχρονο γιο της να πεθάνει από ασιτία. Το μουμιοποιημένο πτώμα του μικρού Χάμζα βρέθηκε δύο χρόνια μετά το θάνατό του, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, σε ένα ράντζο, στο δωμάτιο της μητέρας του, Αμάντα Χάτον, 43 ετών.

"Πρόκειται για μια πραγματικά τραγική ιστορία. Το παιδί, που έφερε ενδείξεις ακραίας ασιτίας, βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας στο Μπράντφορντ της βόρειας Αγγλίας", είπε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Μάλκολμ Τέιλορ, τονίζοντας ότι οι συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι ήταν πραγματικά άθλιες.

Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν τεράστιους σωρούς σκουπιδιών, ύψους πολλών μέτρων.

Το παιδί πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου 2009 και το πτώμα του βρέθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2011. Πιθανότατα επειδή δεν τρεφόταν, δεν είχε αναπτυχθεί κανονικά και είχε το σώμα βρέφους έξι μηνών.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η μητέρα παραμελούσε το παιδί της επειδή πάσχει από χρόνιο αλκοολισμό.

Η Αμάντα Χάτον αρνείται ότι σκότωσε τον Χάμζα και δήλωσε στο δικαστήριο ότι δυσκολευόταν να τον θρέψει. Υποστήριξε ότι δεν ζήτησε βοήθεια από γιατρό γιατί νόμιζε ότι το παιδί περνούσε απλώς μια "άσχημη φάση". Παραδέχτηκε όμως ότι, με τη βοήθεια του 24χρονου γιου της, του Τάρικ, άφησε άταφο το πτώμα του και συνέχισε να λαμβάνει επιδόματα για το μικρότερο παιδί.

Η Χάτον δήλωσε ένοχη για βίαιη συμπεριφορά απέναντι στα υπόλοιπα παιδιά της, ηλικίας από 5 έως 13 ετών.

Η ποινή της μητέρας και του μεγαλύτερου γιου της που κατηγορείται για συνέργια θα ανακοινωθεί την Παρασκευή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...