Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ο δάσκαλος που είναι αλλεργικός στο σχολείο – Ζει ένα δράμα κάθε ημέρα στην τάξη

Τι μπορεί να περιλαμβάνει μία σχολική τάξη; Οποια κι αν είανι η απάντηση, για τον Μάικλ Στιρ οι συνέπειες είναι ίδιες. Μολύβια, πίνακες, οθόνες υπολογιστών, όλα αυτά είναι αντικείμενα που δεν μπορεί να πλησιάσει. Κι όμως, ο Βρετανός είναι ένας δάσκαλος που έχει αλλεργία στο σχολείο.

Ο μαθηματικός, που εγκατέλειψε την καριέρα του ως τραπεζικός για να γίνει δάσκαλος, νιώθει πόνο αν μπει απροστάτευτος σε σχολείο. Αυτός είναι ο λόγος που συχνά διδάσκει φορώντας γάντια, προκειμένου να αποφύγει την αλλεργική αντίδραση που έχει στο κόκκινο μελάνι, τους πίνακες, τις πλαστικές καρέκλες, τις οθόνες υπολογιστών, τους χάρακες, την κόλλα, τα ντοσιέ και τους μαρκαδόρους μεταξύ άλλων! Πιο απλά, σε ό,τι αποτελεί εργαλείο ενός δασκάλου.

Ο 36χρονος υποφέρει από έκζεμα και δερματίτιδα μεταξύ άλλων και το δέρμα του πρήζεται όταν έρθει σε επαφή με τα παραπάνω. «Κάθε ημέρα που ξυπνάω και πηγαίνω στη δουλειά, μπαίνω σε μία τεράστια παγίδα θανάτου. Είμαι αλλεργικός σε ολόκληρο το σχολείο!», λέει ο ίδιος, αλλά επιμένει πως δεν θα σταματήσει να διδάσκει εξαιτίας του προβλήματος. «Είναι μία περίεργη κατάσταση στην οποία πρέπει να προσαρμοστώ. Δεν θα το αφήσω όμως να επηρεάσει τη δουλειά μου», πρόσθεσε ο Στιρ.

Πηγή: Daily Mail

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...