Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Γάμος πάνω στις δύο ρόδες ενός ποδηλάτου: Η νέα μόδα στη Νέα Υόρκη

Η Κέντρα Σνάιντερ και ο Ντέιβ Μόσερ την ημέρα του γάμου τους στο Μπρούκλιν

Για χρόνια, η αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη της Νέας Υόρκης ήταν δυσανάλογα μικρή, σε σχέση με άλλες πόλεις.  


Οι ποδηλάτες υπήρξαν αδικημένοι στο «Μεγάλο Μήλο». Στις συναντήσεις της κοινότητας του με τον δήμαρχο Μπλουμπεργκ ο τελευταίος τους παρομοίαζε με τους Ταλιμπάν, και τουλάχιστον μία διαδήλωση για περισσότερο χώρο στους ποδηλάτες γίνεται κάθε μήνα το Μανχάταν

Αλλά τώρα, με μια έξυπνη κίνηση, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση των New York Times, to ποδήλατο, είναι έτοιμο να εγκατασταθεί μόνιμα στην πόλη

Και αυτό γιατί τα δημόσια ποδήλατα «εισχώρησαν» στην πιο οικεία «γωνία» της κοινωνικής ζωής, στον γάμο.

Στην αρχή, είχαν αναλάβει το ρόλο της μεταφοράς μετά την τελετή - έλειπε μόνο μια πινακίδα «Just Married» στο πίσω τροχό.

Τώρα όμως έγιναν μέρος της τελετής. Πως; Το δημόσιο ποδήλατο, είναι κάτι «δανεικό», για 9,95 δολάρια την ημέρα συν τους φόρους, και κάτι «μπλε», αφού αυτό το χρώμα έχουν οι εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται τα ποδήλατα, και αυτό φέρουν τα ίδια τα ποδήλατα για να ξεχωρίζουν.

Κάτι «δανεικό» και κάτι «μπλε» είναι απαραίτητα σε έναν αμερικάνικο γάμο.    

Τα γραφεία διοργάνωσης γάμων λοιπόν, προτείνουν την χρήση των δημοσίων ποδηλάτων προκειμένου να φτάσει ο γαμπρός και η νύφη στο σημείο της τελετής ή ακόμα να βρίσκονται πάνω σε αυτό και κατά τη διάρκεια της τελετής.

Τα ζευγάρια ενσωματώνουν το πρόγραμμα κοινής χρήσης ποδηλάτων στην ημέρα του γάμου τους, το χρησιμοποιούν για τη φωτογράφηση, ακόμα και για τη μεταφορά των καλεσμένων από το σημείο της τελετής μέχρι το πάρτι.    
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...