Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Στην Τουρκία: Και ο μουσουλμάνος θέλει το Sex shop του...

Στην Τουρκία άνοιξε διαδικτυακό κατάστημα το οποίο δεν πουλάει αξεσουάρ και ερωτικά παιχνίδια, αλλά μόνο προφυλακτικά, κρέμες, διάφορα τζελ και λάδια για μασάζ


Μόνο προϊόντα «χαλάλ», δηλαδή σύννομα τη μουσουλμανική θρησκεία, πουλά το διαδικτυακό sex shop που άνοιξε σήμερα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η ιστοσελίδα του καταστήματος είναι ιδιαίτερα σοβαρή και λιτή στο σχεδιασμό της. Οι χρήστες καλούνται αμέσως να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ξεχωριστές ιστοσελίδες, μία για άνδρες και μία για γυναίκες που προσφέρουν η καθεμιά διαφορετικά προϊόντα για κάθε φύλο. Η σελίδα των γυναικών συμβολίζεται από το προφίλ μιας γυναίκας που φοράει μαντίλα.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σεξ-σοπ πάντως, το συγκεκριμένο δεν πουλάει αξεσουάρ και ερωτικά παιχνίδια, αλλά μόνο προφυλακτικά, κρέμες, διάφορα τζελ και λάδια για μασάζ.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, στόχος του είναι να καταπολεμήσει τις προκαταλήψεις που συνδέονται με το Ισλάμ το οποίο, όπως υποστηρίζουν, θεωρείται από πολλούς ως μια θρησκεία που «αντιτίθεται στη σεξουαλικότητα». Οι ίδιοι βεβαιώνουν ότι το Ισλάμ «ενθαρρύνει τη σεξουαλικότητα υπό ορισμένες συνθήκες και ότι η χρήση κάθε προϊόντος είναι σύννομη με το Ισλάμ».

Πάντως η υποδοχή του από τα τουρκικά μέσα δεν ήταν και τόσο ένθερμη. Ωστόσο προσέλκυσε αμέσως την προσοχή των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και του τουρκικού Τύπου, όχι πάντα με ευνοϊκά σχόλια.

Σε άρθρο της η εφημερίδα Ραντικάλ υποστηρίζει ότι αυτό το «καινοτόμο» κατάστημα στοχεύει στο εμπορικό κέρδος και όχι στην «εκπαίδευση» των Τούρκων σε σεξουαλικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...