Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Εστιατόριο στη Μόσχα προσλαμβάνει μόνο... διδύμους!

Ένα εστιατόριο στη ρωσική πρωτεύουσα θέλησε να πρωτοτυπήσει, προσλαμβάνοντας μόνο δίδυμους σερβιτόρους, ελπίζοντας ότι έτσι θα αυξήσει την πελατεία του


Οι πελάτες ενός εστιατορίου στη Μόσχα τα βλέπουν όλα διπλά. Όχι από τα πολλά ποτά που ίσως να έχουν καταναλώσει, αλλά επειδή οι σερβιτόροι του εξυπηρετούν σε ζεύγη διδύμων, οι οποίοι φορούν ακριβώς τα ίδια ρούχα.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Twin Stars (Δίδυμα Αστέρια) είχε την ιδέα να προσλάβει δίδυμα αδέλφια που να κάνουν μαζί τη δουλειά του ενός -κυρίως προκειμένου να κάνει την επιχείρηση του ακόμη πιο ανταγωνιστική σε ένα περιβάλλον, όπως αυτό της ρωσικής πρωτεύουσας, όπου τα εστιατόρια ξεφυτρώνουν κάθε εβδομάδα σαν τα μανιτάρια.

Σύμφωνα με τον Αλεξέι Χοντορκόφσκι, πήρε την ιδέα των δίδυμων σερβιτόρων από την σοβιετική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1964 «Το βασίλειο των στρεβλών καθρεπτών», όπου η νεαρή ηρωίδα του φιλμ καταλήγει σε ένα παράλληλο σύμπαν να συγκρούεται με το δίδυμο είδωλό της.

«Στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια παραμυθένια ατμόσφαιρα, αλλά και να δηλώσω σε όλους τους ρώσους δίδυμους πως αυτό είναι το εστιατόριο που πρέπει να προτιμούν για την έξοδο τους», τονίζει ο Χοντορκόφσκι, προσθέτοντας πως «έχω πολλούς φίλους διδύμους, οι οποίοι παραπονιόντουσαν πως δεν εχουν ένα μέρος να πάνε να φανέ ή κάπου που η έννοια του «διδύμου» θα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της επιχείρησης».

Βέβαια η εύρεση δίδυμων με εξίσου καλές ικανότητες στο σερβίρισμα δεν είναι εύκολη δουλειά, αλλά μετά από πολύ ψάξιμο, ο ιδιοκτήτης τα κατάφερε, παρόλο που, όπως επισημαίνει, «πολλές φορές έπρεπε πρώτα να βρούμε δυο δίδυμους που να ταιριάζουν με το προφίλ του εστιατορίου και κατόπιν να τους πείσουμε να επιλέξουν να μάθουν την εργασία αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...